用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 請問有冇N1D1(PM)同學仔
樓主: loloyen
go

請問有冇N1D1(PM)同學仔

記得 check 下書包, 要做功課呀!!
原帖由 媽珠 於 10-9-13 16:24 發表
我o地兩公婆希望阿女可以讀到油天或者陳守仁, 因為唔需要用太多錢, 同最大好處好近屋企, 行唔駛5 分鐘就到......
o敢阿女又可以遲o的先起身

醒目開學勳章

hi!媽珠
我睇到有功課啦!thx!但我見功課印住16號,是否16號先交?你選擇個2間我都有考慮過,唔通第日大家又同一間小學 唔介意嗎 !
原帖由 媽珠 於 10-9-13 18:05 發表
記得 check 下書包, 要做功課呀!!

Hi! loloyen,

我都冇留意日子o添, 一次過做晒 o添. 已經放o左落書包. 睇下 MISS LAM收唔收啦!

我覺得好多o野一早都有安排, 做同學做到幾時, 就要睇佢   o地o既緣份啦!

原帖由 loloyen 於 10-9-13 19:48 發表
hi!媽珠
我睇到有功課啦!thx!但我見功課印住16號,是否16號先交?你選擇個2間我都有考慮過,唔通第日大家又同一間小學 唔介意嗎 !

醒目開學勳章

HI!媽珠
我今晚都同BB做晒放係書包,唔知明天MISS LAM收唔收 ,係未只有JOHN&JACK面,同3個橙?我見雞雞米BB回來已經做完咁,咁就睇下佢哋有冇緣份 !
原帖由 媽珠 於 10-9-13 22:06 發表

我都冇留意日子o添, 一次過做晒 o添. 已經放o左落書包. 睇下 MISS LAM收唔收啦!

我覺得好多o野一早都有安排, 做同學做到幾時, 就要睇佢   o地o既緣份啦!

...

SORRY! loloyen,

尋日唔得閑上o黎, 因為尋晚同今早MISS LUI (即係我個女 )要捉住我上PTH 課, 而家又要趕住去花園街買生果, 因為上星期成個星期茶點都食提子(雖然唔同色). 大小姐唔係好想食話有骨(即係核), 青提冇骨佢都唔係好想食.  跟住今個星期我去o左果欄(平時我會去supermarket買,不過個這兩個星期都係o的大大個o既生果)買佢最鍾意o既blueberry 比佢食, 真係好新鮮, 但佢又咋形話辣 (唔係酸) , 頭先試過真係酸, 一o的甜都冇. 而家唯有去花園街睇下有冇又甜又新鮮o既生果買啦!
呢兩日上車都有個boy 同阿女打朝孚, o個個同學仔唔知叫咩名呢?

原帖由 loloyen 於 10-9-14 00:13 發表
HI!媽珠
我今晚都同BB做晒放係書包,唔知明天MISS LAM收唔收 ,係未只有JOHN&JACK面,同3個橙?我見雞雞米BB回來已經做完咁,咁就睇下佢哋有冇緣份 !

醒目開學勳章

HI!媽珠
我BB今日又唔返得學啦,今早開始嘔,跟住食乜飲乜都嘔,請咗假已睇醫生,醫生話有小小腸胃炎,見到佢係咁嘔好心痛 ,今朝佢又冇乜訓覺,現在係度訓覺休息,不過冇咗個肚仔,等佢起身試下飲水,要等BB飲水都唔嘔先可以食其他嘢,唉 !
原帖由 媽珠 於 10-9-15 15:02 發表
SORRY! loloyen,

尋日唔得閑上o黎, 因為尋晚同今早MISS LUI (即係我個女 )要捉住我上PTH 課, 而家又要趕住去花園街買生果, 因為上星期成個星期茶點都食提子(雖然唔同色). 大小姐唔係好想食話有骨(即係核),  ...

你同黎駿又要幸苦一排啦!
我個女都試過, 有次直情半夜嘔o左67次(因我每次嘔完都比小小水佢飲, 因o個時我唔知嘔完唔可以飲水), 去o左醫院打針, 第二朝再去家庭醫生度睇, 但食o左藥個肚都陣痛 , 我只有抱住佢同佢個肚做按摩.

醫生有冇講可以食咩?
上次我個女o個次就要食清淡o的, 白粥, 白方包, 芝麻餅. 記得剛嘔完唔好飲水, 會嘔得仲勁o架!

原帖由 loloyen 於 10-9-15 15:09 發表
HI!媽珠
我BB今日又唔返得學啦,今早開始嘔,跟住食乜飲乜都嘔,請咗假已睇醫生,醫生話有小小腸胃炎,見到佢係咁嘔好心痛 ,今朝佢又冇乜訓覺,現在係度訓覺休息,不過冇咗個肚仔,等佢起身試下飲水,要等BB飲水都唔嘔 ...

醒目開學勳章

HI!媽珠
係未剛返學都係咁架?THX你既問候!
醫生同你講既一樣,只可以食白粥,白方包咁,今日痾咗都有10次,嘢都冇乜食過,佢成日都話要飲水,我只一啖一啖比佢,因為試過飲太多即嘔,BB痾到個PATPAT好痛,喊到拆天,剛剛又訓咗,可能好累 !唉!
原帖由 媽珠 於 10-9-15 18:58 發表

你同黎駿又要幸苦一排啦!
我個女都試過, 有次直情半夜嘔o左67次(因我每次嘔完都比小小水佢飲, 因o個時我唔知嘔完唔可以飲水), 去o左醫院打針, 第二朝再去家庭醫生度睇, 但食o左藥個肚都陣痛 ,  ...

以前響屋企, 有咩菌都習慣o左. 到而家返學, 多少少病都唔出其.希望佢今日已經將o的菌放晒出o黎, 明天就不用太辛苦啦!
o野點都要食, 但水就真係唔好太多, 或者比佢含住o的水, 之後吐返出o黎, 等個口濕下, 但如果係喉嚨 , 就要比水佢飲.
抺patpat 你有冇用濕紙巾呀? 會好o的o架. 再唔係用每次用水洗, 係就係有o的核突, 但好好多o架. 如果可以同佢搽o的cream, 即係 BB 搽 PATPAT o個o的就ok o架啦!
好似我個女流鼻水, 我都係比濕毛巾佢申, 申完用梘液洗. 出街就用濕紙巾抺鼻. 個鼻好小痛.
我估星期五都返唔到學o架啦! 你call MISS LAM 叫佢比     o的通告同功課你啦! 同時你要問下校車姨姨可唔可以幫你送到落車o個度比你.

原帖由 loloyen 於 10-9-15 19:48 發表
HI!媽珠
係未剛返學都係咁架?THX你既問候!
醫生同你講既一樣,只可以食白粥,白方包咁,今日痾咗都有10次,嘢都冇乜食過,佢成日都話要飲水,我只一啖一啖比佢,因為試過飲太多即嘔,BB痾到個PATPAT好痛,喊到拆天,剛剛又訓咗 ...

醒目開學勳章

hi!媽珠
夜晚食多次止嘔藥已經冇嘔啦,食咗啲白粥,不過都重有小小瀉,我已經係用濕紙巾抺,不過情況好惡劣,bb次次都好小好小咁瀉,已經強行同佢查cream,因為太痛唔肯open個pat,痛到喊叫help,臨訓前食多次止痾藥,剛剛1點又痾一次,又係抺pat同佢大搏鬥,我很累,睇情況都唔肯定星期五返唔返到學,要睇埋聽日先,星期四重玩提燈大會,bb冇得玩,好慘 ,不過現在佢重慘,希望bb快啲好番,唔好再咁易病 !
原帖由 媽珠 於 10-9-16 01:00 發表

以前響屋企, 有咩菌都習慣o左. 到而家返學, 多少少病都唔出其.希望佢今日已經將o的菌放晒出o黎, 明天就不用太辛苦啦!
o野點都要食, 但水就真係唔好太多, 或者比佢含住o的水, 之後吐 ...

黎駿今日有冇好o的呀?
今日冇得玩咪下星期囉(中秋節同生日會), 最緊要健康, 精神好咩都有得玩啦!

今朝阿女一早起身就響度講,
狐狸小姐幾多點?
(如3點就拍3下手, 如此類推....
但如果12點就要下爬響枱度瞓, 唔可以出聲, 如果唔係狐狸小姐就會捉o架呢!)
你試下同黎駿玩下.

原帖由 loloyen 於 10-9-16 02:08 發表
hi!媽珠
夜晚食多次止嘔藥已經冇嘔啦,食咗啲白粥,不過都重有小小瀉,我已經係用濕紙巾抺,不過情況好惡劣,bb次次都好小好小咁瀉,已經強行同佢查cream,因為太痛唔肯open個pat,痛到喊叫help,臨訓前食多次止痾藥,剛剛1點 ...

醒目開學勳章

hi!媽珠
今日冇乜嘔啦多謝關心!
不過昨晚都痾咗3次,今朝起身後直到去睇醫生都痾咗幾次,已經睇多次醫生,轉埋藥,食咗小小粥,剛食咗藥訓覺,醫生話如果再嚴重要入醫院,希望唔使入,今日打咗比miss lam,如果明天bb都返唔到,話會叫校車ee攞功課比我,唉!
你會幫你女女買中國服嗎?thx!
原帖由 媽珠 於 10-9-16 13:41 發表

黎駿今日有冇好o的呀?
今日冇得玩咪下星期囉(中秋節同生日會), 最緊要健康, 精神好咩都有得玩啦!

今朝阿女一早起身就響度講,
狐狸小姐幾多點?
(如3點就拍3下手, 如此類推....
但如果12點就要下爬 ...

睇情況已經好o左家啦!我相信介多幾日口就冇o野o架啦!

今日功課要做 JOHN & JACK + ORANGE, 我o地都做o左啦!

中國服年頭已經買o左, 因為我知好多幼稚園都會響節日時要小朋友著, 所以買o左一件薄身o既, 今次又可以著啦!

原帖由 loloyen 於 10-9-16 19:08 發表
hi!媽珠
今日冇乜嘔啦多謝關心!
不過昨晚都痾咗3次,今朝起身後直到去睇醫生都痾咗幾次,已經睇多次醫生,轉埋藥,食咗小小粥,剛食咗藥訓覺,醫生話如果再嚴重要入醫院,希望唔使入,今日打咗比miss lam,如果明天bb都返唔到 ...

醒目開學勳章

hi!媽珠
今日夜晚叫好啲,都肯自己話食啲嘢,不過成日攤係度,冇乜力咁,明天都唔返得學架啦,咁樣攪法點追成績,不過都係個句健康至上,唉 !
中國服我星期六或日出花園街睇下,如果啲衫太厚就唔買,由佢著便服啦!不過都唔知到時好番未 ,你上次女女有冇痾架?幾多日好番,thx!
原帖由 媽珠 於 10-9-16 23:41 發表

睇情況已經好o左家啦!我相信介多幾日口就冇o野o架啦!

今日功課要做 JOHN & JACK + ORANGE, 我o地都做o左啦!

中國服年頭已經買o左, 因為我知好多幼稚園都會響節日時要小朋友著, 所以買o左一件薄身o ...

冇食o野實冇力, 你唔駛担心, 佢要食o野即係在康服中, 你比多o的o野佢食啦(但要介口), 小朋友好快就會精力充沛o架啦.
現家幼稚園唔返幾日唔會跟唔上, 如果你担心, 你睇返老師派o個張 schedule, 入面有講佢o地每星期教咩! 你同佢睇啦! 有o的重有DVD o架.

上次我個女只係嘔同肚痛. 不過都成個星期冇返學.

記得呀. 就算好返都要同佢介一排口呀! 由其是唔好食肥膩   o野呀!

原帖由 loloyen 於 10-9-17 00:15 發表
hi!媽珠
今日夜晚叫好啲,都肯自己話食啲嘢,不過成日攤係度,冇乜力咁,明天都唔返得學架啦,咁樣攪法點追成績,不過都係個句健康至上,唉 !
中國服我星期六或日出花園街睇下,如果啲衫太厚就唔買,由佢著便服啦! ...

醒目開學勳章

hi!媽珠
bb情況開始好轉,起碼現在分開vv同boo boo,之前一想vv就痾埋,現在都係痾緊,不過人就精神咗,今日食林飯,佢唔like食粥,今早都分2次食共半碗飯到,多謝你既提醒,肥膩食物bb不嬲都唔會比佢食,因為佢個肝唔好,肯定可以做到 ,thx!
下星期都唔知點 ,
原帖由 媽珠 於 10-9-17 15:04 發表

冇食o野實冇力, 你唔駛担心, 佢要食o野即係在康服中, 你比多o的o野佢食啦(但要介口), 小朋友好快就會精力充沛o架啦.
現家幼稚園唔返幾日唔會跟唔上, 如果你担心, 你睇返老師派o個張 schedule, 入面有 ...

唔好太担心, 小朋友病唔係太緊要, 最緊要有精神唔扭計. 佢應該康安服中o架啦! 如果你明天覆診, 問下醫生可以加咩比佢食-- 肉? 菜? 魚?
如果唔覆診o既話, 試下打比醫生問下, 睇下醫生答唔答到你.

另外請你睇私人訊息.

原帖由 loloyen 於 10-9-17 16:07 發表
hi!媽珠
bb情況開始好轉,起碼現在分開vv同boo boo,之前一想vv就痾埋,現在都係痾緊,不過人就精神咗,今日食林飯,佢唔like食粥,今早都分2次食共半碗飯到,多謝你既提醒,肥膩食物bb不嬲都唔會比佢食,因為佢個肝唔好,肯定 ...

醒目開學勳章

hhi!媽珠
私人訊息冇嘢 !
今日精神超正常,重想去街玩 !我今日已打過比診所,姑娘話係咁,如果bb精神肯食下嘢,又有vv去,就ok!痾未咁快止架,要等佢痾清啲先,我諗bb今日開始好,雖然都有booboo,不過小咗,冇咁密,都係水水地,希望佢快啲好番,可以中秋節係學校玩燈籠,其實22號個日穿便服,使唔使帶書呢?我淨係知生日會個日唔使帶書 ,thx!
原帖由 媽珠 於 10-9-17 21:07 發表
唔好太担心, 小朋友病唔係太緊要, 最緊要有精神唔扭計. 佢應該康安服中o架啦! 如果你明天覆診, 問下醫生可以加咩比佢食-- 肉? 菜? 魚?
如果唔覆診o既話, 試下打比醫生問下, 睇下醫生答唔答到你.

另外請你睇私人訊 ...

頭先我send 完都先覺得自己蠢, 冇 cc 比自己. 如果找唔返明天再打過給你.

原帖由 loloyen 於 10-9-18 01:04 發表
hhi!媽珠
私人訊息冇嘢 !
今日精神超正常,重想去街玩 !我今日已打過比診所,姑娘話係咁,如果bb精神肯食下嘢,又有vv去,就ok!痾未咁快止架,要等佢痾清啲先,我諗bb今日開始好,雖然都有booboo,不過小咗, ...

醒目開學勳章

hi!媽珠辛苦你thx!
請問可唔可以對下通告同功課?thx!
原帖由 媽珠 於 10-9-18 01:30 發表

頭先我send 完都先覺得自己蠢, 冇 cc 比自己. 如果找唔返明天再打過給你.