用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有無N1 B1 (pm)同學仔
樓主: elisliu
go

有無N1 B1 (pm)同學仔

校服轉咗款色,我巳訂一套先,
原帖由 Mykonos 於 10-9-29 00:54 發表
阿仔冇返幾日學, 我咩都唔知tim! 咩咁快就要買冬季校服啦? 係唔係學校派咗通告要答覆? 我有朋友個仔之前都係讀YORK, 佢話可以係佐敦買校服, 話會平D喎, 等我問清楚佢係邊間先.
另外聽日係唔係帶english for kids 3?  ...

我真係好肉赤阿仔坐咁耐車。。。好慘。。。但係,我真係唔可以出到去接佢。。。好想搵第2間校車。。。

原帖由 Mykonos 於 10-9-29 00:54 發表
阿仔冇返幾日學, 我咩都唔知tim! 咩咁快就要買冬季校服啦? 係唔係學校派咗通告要答覆? 我有朋友個仔之前都係讀YORK, 佢話可以係佐敦買校服, 話會平D喎, 等我問清楚佢係邊間先.
另外聽日係唔係帶english for kids 3?  ...

唉,我就係睇左一張only
佢d通告好難明。。。xddd
班主任無打俾我呀。。。

原帖由 elisliu 於 10-9-29 17:58 發表
攜帶課本and教學進度要2張一齊睇,book 1教C, A, D,教學進度末派,應該明天派,因為星期五 (10日1日)國慶唔駛返學,嘩!你咁來都帶Book 1,班主任都唔打電通知????

請問星期一帶嘜嘢課本??我仔仔星期五無返學.所以無進度表,   thank you

Kevin 仲咩事冇返呀? 係唔係病咗呀? 我個仔上星期日退咗燒, 星期三返返學, 點知返咗一日, 星期四又病咗喇, 真慘

4.10.10  要帶
1. What a mess
2. 吃得健康
3. 好吃的蔬果
English for kids 就好似因為係REVISION WEEK, 所以唔駛帶.

原帖由 elisliu 於 10-10-2 15:04 發表
請問星期一帶嘜嘢課本??我仔仔星期五無返學.所以無進度表,   thank you

thank you 係呀 病咗,,仲有2聲咳,發燒,睇醫生話佢感冒,所以唔返學.
原帖由 Mykonos 於 10-10-3 07:26 發表
Kevin 仲咩事冇返呀? 係唔係病咗呀? 我個仔上星期日退咗燒, 星期三返返學, 點知返咗一日, 星期四又病咗喇, 真慘

4.10.10  要帶
1. What a mess
2. 吃得健康
3. 好吃的蔬果
English for kids 就好似因為係R ...

小朋友真係好容病, 我個仔病一病, 又少咗幾両肉喇...希望佢哋可以快D儲多D抗體啦...
係呢, 你諗唔諗住同你仔仔打流感針呀?

原帖由 elisliu 於 10-10-4 01:30 發表
thank you 係呀 病咗,,仲有2聲咳,發燒,睇醫生話佢感冒,所以唔返學.

唔知呀??你呢..打流感針唔係全部流感可以預防..聽人講如果打咗流感針真係病咗會辛若D,唔知係唔係呢????
原帖由 Mykonos 於 10-10-6 23:39 發表
小朋友真係好容病, 我個仔病一病, 又少咗幾両肉喇...希望佢哋可以快D儲多D抗體啦...
係呢, 你諗唔諗住同你仔仔打流感針呀?

我都仲諗緊打唔打好..係就係打咗都唔可以預防哂所流感, 不過流感針嘅作用應該係就算捉唔中嗰隻流感, D癥狀都會輕D。我有同事就覺得佢個仔打咗係好D, 但我上年打又覺得冇咩分別.

琴日聽Ethan 婆婆講, 佢哋三個小朋友一齊拖住手入班房, 一定好得意
我問仔仔咁而家鍾唔鍾意返學, 佢話鍾意..我真係好開心呀!! Ethan真係好幸運可以識到兩個咁好嘅朋友仔呀

萬聖節Ethan扮嘜嘢呀??仲有會唔會去參加售旗籌款活動呀??
原帖由 Mykonos 於 10-10-8 08:34 發表
琴日聽Ethan 婆婆講, 佢哋三個小朋友一齊拖住手入班房, 一定好得意
我問仔仔咁而家鍾唔鍾意返學, 佢話鍾意..我真係好開心呀!! Ethan真係好幸運可以識到兩個咁好嘅朋友仔呀 ...

我哋27日唔得閒, 所以唔會去賣旗啦...
我仲未諗到扮咩呀, 張通告的意思好似唔係只買套衫咁簡單?!, 仲要造哂成個LOOK, 真係唔知點搞好.
不過我覺得佢話扮LADY GAGA 都得都幾搞笑

Ethan 媽咪:時間過得好快,咁就1年啦!  L2Ethan升邊班呀?
我哋會唔會同班呢?

我仔係L2A2