用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有無N1 B1 (pm)同學仔
樓主: elisliu
go

有無N1 B1 (pm)同學仔

買咗啦..你呢??
原帖由 Meggi 於 10-9-15 15:07 發表
你哋買咗中國服未呀?:)

好開心認識你同你仔仔呀  佢真係好乖好斯文呀 琴日我個仔放學都有同你仔仔玩呀。看更叔叔問佢返學開唔開心, 佢都話開心呀! 雖然佢今日返學時都仲係有D緊張......
我諗住星期五先買中國服呀~ 買完再去聽講座。原本諗住同我先生一齊去, 點知學校而家話只可比一個家長去    你呢? 你係唔係都會去?

[quote]原帖由 elisliu 於 10-9-14 12:27 發表
中國服末買,我諗星期三先幫佢買,你呢??

星期五你會唔會去聽講座呀?

小朋友係咁啦!!有時糖痴豆,有時就水溝油.希望你仔仔快d話比你知我好鐘意返學啦 當家長聽到e一句會好開心

我都好開心認識你,可惜今日落雨無得玩啦!!我會聽講座.明天見
原帖由 Mykonos 於 10-9-16 19:50 發表
好開心認識你同你仔仔呀  佢真係好乖好斯文呀 琴日我個仔放學都有同你仔仔玩呀。看更叔叔問佢返學開唔開心, 佢都話開心呀! 雖然佢今日返學時都仲係有D緊張......
我諗住星期五先買中國服呀~ 買完再去 ...

原帖由 elisliu 於 10-9-15 23:12 發表
買咗啦..你呢??

我喺北角買咗啦!

我仔仔叫isaac,你地好呀!我住沙田,搭校車的。。。

我重未買中國服呀!!!

Hello, Minico   
我問仔仔識唔識Issac, 佢話識, 仲話Issac係男仔。,唔知佢係唔係真係識呢。

Elisliu,
有其他家長話要帶English fo kids 2, 你有無聽過? 而家日日都要同阿仔做功課, 好似多咗D功課咁呢

Mykonos::

係呀.今日已經要轉帶English For Kids 2.教學進度張紙有寫.功課我覺得ok.都係點or油顏色.我個仔仲好鐘意做功課.好似今日本功課咁.佢自己仲要做埋後面畫直線添 你仔仔呢??

我仔仔都鐘意做功課嘅, 不過可能我自己又要做功課, 同佢做完, 自己又要做就覺得有點太忙。

我好明白呀 因我有時放工9:00鐘,返到屋企仲要同佢做功課

今日仔仔唔舒服, 冇得返學校開生日會, 很可惜呢

我仔仔又係今日唔舒服, 又係無返學開生日會,你仔仔邊到唔舒服呀??我仲諗住問你星期一帶嘜嘢課本上堂,因為今日應該派教學進度表!!
原帖由 Mykonos 於 10-9-24 18:35 發表
今日仔仔唔舒服, 冇得返學校開生日會, 很可惜呢

我仔仔發高燒同埋咳呀..佢由中秋節嗰晚開始發燒架喇..好擔心呢

我仔仔22號放學返到屋企見佢有咳.第日假期仲發燒.佢就唔係高燒99.9 f 我同佢去浸會睇醫生.(醫生叫我星期五唔好返學啦.....)星期五見佢只係咳無燒啦.小朋友唔舒服真係令人擔心.你仔仔而家好D未呀?仲有無咳呀?
原帖由 Mykonos 於 10-9-25 02:29 發表
我仔仔發高燒同埋咳呀..佢由中秋節嗰晚開始發燒架喇..好擔心呢

我仔仔早兩日終於退咗燒喇, 不過為咗比佢休息多D 同避免傳染比其他同學仔, 所以比佢休息多兩日先。聽日會比佢帶口罩返學喇。
係呢, 想問新嘅進度表係唔係出咗喇

應該今過星期會出進度長
原帖由 Mykonos 於 10-9-28 22:17 發表
我仔仔早兩日終於退咗燒喇, 不過為咗比佢休息多D 同避免傳染比其他同學仔, 所以比佢休息多兩日先。聽日會比佢帶口罩返學喇。
係呢, 想問新嘅進度表係唔係出咗喇 ...

嘩,你阿仔好叻仔喎,識得咁樣答你。。。
我阿仔唔識講。。。

係呀,我收唔到新0既進度表0既?

另外,你地校服係咪0係學校買呀?
每樣買一套夠嗎?尋日咪派左張新0既校服通告0既?我唔知點解搵極都搵唔番。。。死火。。。
york d 校服好貴下呀。。。

重有,我complaint左校車公司,非常之唔準時,有時差成30mins。。。我點可以帶住阿仔0係街咁樣等佢!?
前日阿仔成18:25先返到黎屋企!!好過份呀!!

原帖由 Mykonos 於 10-9-20 20:21 發表
Hello, Minico   
我問仔仔識唔識Issac, 佢話識, 仲話Issac係男仔。,唔知佢係唔係真係識呢。

Elisliu,
有其他家長話要帶English fo kids 2, 你有無聽過? 而家日日都要同阿仔做功課, 好似多咗D功課咁呢mout ...

見你地講開,先留意到,原來已經要帶english for kids book 3!!?之前我一路無睇到,一路都重帶緊book 1!原來我已經miss左 book 2!
咁快9月經book 3?咁咪好快教哂?!

我重未收到。。。嗚

原帖由 elisliu 於 10-9-28 22:44 發表
應該今過星期會出進度長  

阿仔冇返幾日學, 我咩都唔知tim! 咩咁快就要買冬季校服啦? 係唔係學校派咗通告要答覆? 我有朋友個仔之前都係讀YORK, 佢話可以係佐敦買校服, 話會平D喎, 等我問清楚佢係邊間先.
另外聽日係唔係帶english for kids 3?

係呀, 有日我去接阿仔放學, 成5點幾先見到架6號車離開。不過有時又真係好塞車, 我哋自己駕車都會塞。其實學校已經比小朋友上哂校車先比自己接嘅家長入學校, 我諗佢哋都係想大部份坐校車嘅學生走哂先。我初頭都有考慮比阿仔坐校車, 但試完車發覺坐校車要成個幾鐘 , 但自己駕車就只需10分鐘嘅時間, 所以我最尾都係決定唔坐校車....

原帖由 minico 於 10-9-29 00:37 發表
嘩,你阿仔好叻仔喎,識得咁樣答你。。。
我阿仔唔識講。。。

係呀,我收唔到新0既進度表0既?

另外,你地校服係咪0係學校買呀?
每樣買一套夠嗎?尋日咪派左張新0既校服通告0既?我唔知點解搵極都搵唔番。。。死火。。。
york d  ...

攜帶課本and教學進度要2張一齊睇,book 1教C, A, D,教學進度末派,應該明天派,因為星期五 (10日1日)國慶唔駛返學,嘩!你咁來都帶Book 1,班主任都唔打電通知????
原帖由 minico 於 10-9-29 00:42 發表
見你地講開,先留意到,原來已經要帶english for kids book 3!!?之前我一路無睇到,一路都重帶緊book 1!原來我已經miss左 book 2!
咁快9月經book 3?咁咪好快教哂?! ...