用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 4s 書包好用嗎?
go

4s 書包好用嗎? [複製鏈接]

今日行過荃灣吉吉見到有個4S的書包, 最細果款適合小一,小二, 都幾輕, 同lego款書包的重量差唔多. 唔駛三百蚊. 請問有無小朋友用緊呢隻牌子的書包? ok嗎?
   0    0    0    0

原帖由 eileenycm 於 10-8-9 22:42 發表
今日行過荃灣吉吉見到有個4S的書包, 最細果款適合小一,小二, 都幾輕, 同lego款書包的重量差唔多. 唔駛三百蚊. 請問有無小朋友用緊呢隻牌子的書包? ok嗎? ...

無記錯4S只係SPI其中一個品牌, 如TLC一樣
愛收集舊書包、背囊的傻人

知不知道那道做特價 ? 外觀幾Trendy, 比以前的款輕.

我在荃灣吉吉同永安都見到, 小一,二size 約$299
原帖由 ctmum 於 10-8-10 20:34 發表
知不知道那道做特價 ? 外觀幾Trendy, 比以前的款輕.

我都係睇中呢款, 覺得呢款size比教細, 但是它的重量同lego款差唔多, 都幾輕. 亦比其他牌子輕很多.  可否介紹一吓換了什麼牌子的書包?

其實, 我在上年已經買了個seven書包比小朋友, 但係到今年個書包依然到pat pat, 我想要待下年才可以用啦! 所以, 現在要替他買一個較輕的書包.
原帖由 Dearivy 於 10-8-10 15:16 發表
小兒一年級時是用4S書包的(彩藍色, 有小飛機圖案), 很耐用, 但很重, 結果二年級時換了另一款較輕的

請問仲有無人用過呢款書包?

於三聯書局買four S by SPI,
用中銀卡, HSBC卡 仲有多5% off.
如果用恒生卡, 可以扣cash dollars (如果你張卡有cash dollars)

原帖由 eileenycm 於 10-8-9 22:42 發表
今日行過荃灣吉吉見到有個4S的書包, 最細果款適合小一,小二, 都幾輕, 同lego款書包的重量差唔多. 唔駛三百蚊. 請問有無小朋友用緊呢隻牌子的書包? ok嗎? ...

我今日終於買了spi active 細駛比囝囝. 不過, 無囇貨, 要訂.
‹ 上一主題|下一主題