用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 家熹媽咪係唔係轉左校?
樓主: Sherryko9
go

家熹媽咪係唔係轉左校? [複製鏈接]

多謝你呀! 但係我個係仔來架.  叫Samuel, 要班D褲番來啊.

原帖由 家熹媽咪 於 10-8-31 17:11 發表

Moon; 

等開左學之後,我幫你班吓d 小一既裙仔丫.. 放心, 要開開心心等bb 出世呀! ^^
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

原帖由 moondream3003 於 10-8-31 17:37 發表
多謝你呀! 但係我個係仔來架.  叫Samuel, 要班D褲番來啊.

哈哈...傻左呀我, 眼睇係男人, 但重打裙仔... KAKAK , 得....冇問題~
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

掛住玩facebook, 都要理下我地啦.

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

原帖由 moondream3003 於 10-8-31 17:42 發表
掛住玩facebook, 都要理下我地啦.

kakakak... 係既係既...
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

hi 家熹媽咪,

chk pm.

原帖由 家熹媽咪 於 10-8-31 18:32 發表

kakakak... 係既係既...

原帖由 YMLai 於 10-9-1 00:36 發表
hi 家熹媽咪,

chk pm.

YMLAI :

OK.... 比少少時間我, 夜d覆你ok?? ^^

囡囡有幼稚園(真光正校)同學入左你地李小,加上我亦識人轉左李小,所以對你地略少認識,亦變得有D興趣上吓你地果網頁睇吓野,加上成日見你果名出現(家熹呢果名同我外生鞋音一樣),覺得你好熱心幫別人.

原帖由 家熹媽咪 於 10-8-30 03:10 發表

Sherry :

^^ 原來你係為咗佢(LeON) 而嚟既, 哈哈... 鬼馬呀你! 你小朋友唔係讀李小, 但你又會留意李小既? 你都幾得意喎~ 定係, 你想見多佢(LEON)幾面咋! 哈哈 ...

原帖由 Sherryko9 於 10-9-3 10:01 發表
囡囡有幼稚園(真光正校)同學入左你地李小,加上我亦識人轉左李小,所以對你地略少認識,亦變得有D興趣上吓你地果網頁睇吓野,加上成日見你果名出現(家熹呢果名同我外生鞋音一樣),覺得你好熱心幫別人.

...

原來係咁... 哈哈, 熱心幫人豈只我一個呢? 只係我早排好得閒, 又八掛, 所以先有時間上嚟幫手解答問題啫... 不過隨住阿仔升班上去, 真係d時間買少見少喇... 最近因為開始留意吓d 中學, 所以先玥上嚟咋~ hehe... 因為而家好多嘢都上晒手, 我所識我跳既, 亦一早擺晒上首頁, 所以, 可以多d空間做自己既事啦~

原帖由 babykei 於 10-10-25 01:21 發表
我去德怡in n班,問老師升小學會升邊間,李小ok嗎?佢就話一般,但早幾年又話李小ok,究竟係乜原因呢?

我就覺得呢個答案係最穩陣既答案囉,講真,其實好多時d老師都唔知頭唔知路,但又要答家長問題,答一般實冇錯,所以幼稚園老師講既野都不能盡信,除非該區資深既:)

回覆 30# nakoko 的文章

I have registered my son for this school today. So happy to meet you all here. But I want to know how we should prepare to face the challenge in p.1. Thanks.

家熹媽咪:

有事求教,如有空,可否看一看私人訊息,萬分感謝!

請問學校仲有冇PTA?
Blog 又唔 Update
有沒人睇飯?
邊位係主席?
呀!記起!
幫人做飯盒的 Jennifer !
莫非生意好,沒空?
亞宝你係PTA執委,請問做緊什麽?有什麽活動?

原帖由 Antickey 於 10-10-30 01:54 發表
I have registered my son for this school today. So happy to meet you all here. But I want to know how we should prepare to face the challenge in p.1. Thanks.

恭喜晒~ ^^ 平常心就ok , 可以喺呢版既頂頁有d新生小一入學需知架~ 希望可以幫倒你~

原帖由 09Civic 於 11-2-19 22:45 發表
請問學校仲有冇PTA?
Blog 又唔 Update
有沒人睇飯?
邊位係主席?
呀!記起!
幫人做飯盒的 Jennifer !
莫非生意好,沒空?
亞宝你係PTA執委,請問做緊什麽?有什麽活動? ...

Civic :

好耐冇見喇~ 哈哈~ 等我答你既問題丫~

1. 我地學校重有PTA 既, 點解你會咁問呢? 年尾我地有攪家長義工既X'mas Party , 你冇嚟咩? 最近我地又有攪親子講座, 聽過既家長, 好多都讚不絕口, 你果日冇嚟咩? 重有新春盤菜宴, 雖然今年係第一次攪, 我地都比好多家長炸型, 話人數太少, 但我地亦承諾, 出年會再做得更好~ 當日你冇join 我地咩?
2. Blog update , 今年由老師幫手~ 但一般下~ 好似盤菜宴果日既坐位安排, 我見都有排上去架喎~ 會唔會你睇唔倒呢?
3. 冇人睇飯? 請問你指邊日? 假期後我因為病咗有幾日冇返, 你係返嚟睇飯既? 唔知係邊日呢?
4. 邊位係主席??? 哈哈哈~ 你真係好得意~ Jennifer 幫人做飯盒你都知? 以我知, 佢只係順手幫我煮咗2/3個月咋喎~ 如今都冇喇~ 難度, 你又係搵佢幫手?
5. 係~ 今年我都膽粗粗入PTA , 雖然唔知幫得幾多手, 但我都會盡力啦~ 當然~ 就算我一星期返足7日都好, 一樣會有人唔滿意~ 而我做緊咩? 其實你可以返嚟睇飯時即接問我架~ 我一定會答~ 但我而家真係唔識答~ 因為日日都好多嘢做, 做家務啦, 買餸啦, 一星期有2日倒要返學校啦~ 太多太多~ 我都唔知可以同你分享邊樣? 都係果句, 下次返嚟睇飯時可以搵我傾計~
6. 活動~ 早幾日先好似出咗通告咋喎~ 你有冇MISS 咗? 可以上返學校個網度D/L 返架~ 如果搵唔倒, 你可以打比我 , PINT 咗後我再拎返學校比你小朋友!
7. 最近真係好忙~ 我都唔知忙乜~ 所以, 希望你唔好介意, 你留完言之後我咁遲先覆你~ Sorry !

最後, 唔記得同你拜年, 恭喜發財, 祝你身體健康, 幸福快樂! ^^

PTA好辛苦架, 好大壓力架.  

原帖由 家熹媽咪 於 11-2-26 02:16 發表

Civic :

好耐冇見喇~ 哈哈~ 等我答你既問題丫~

1. 我地學校重有PTA 既, 點解你會咁問呢? 年尾我地有攪家長義工既X'mas Party , 你冇嚟咩? 最近我地又有攪親子講座, 聽過既家長, 好多都讚不絕口, 你果日冇嚟咩?  ...

有你係PTA就一萬個放心,多謝你為大家/小朋友工作,Thanks!

數個月沒回校,誰知一回校便是取成積表,成積強差人意!
‹ 上一主題|下一主題