用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 家熹媽咪係唔係轉左校?
go

家熹媽咪係唔係轉左校? [複製鏈接]

如題.
因為見版面無晒佢的消息!
   0    0    0    0

佢無出現好耐, 真係好冷清.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

我諗家熹媽咪真係可能轉左校,連版主都係暫代!

其實我小朋友唔係在此校讀書,不過有時會入來睇吓有無野執 !早期見家熹媽咪好熱心,所以有D情切感!

原帖由 moondream3003 於 10-8-10 08:12 發表
佢無出現好耐, 真係好冷清.

家熹媽咪個仔仲係李小到讀, 不過佢e+少上BK姐...

原帖由 Sherryko9 於 10-8-10 15:21 發表
我諗家熹媽咪真係可能轉左校,連版主都係暫代!

其實我小朋友唔係在此校讀書,不過有時會入來睇吓有無野執 !早期見家熹媽咪好熱心,所以有D情切感!

...

點解呀?

原帖由 830mama 於 10-8-11 19:04 發表
家熹媽咪個仔仲係李小到讀, 不過佢e+少上BK姐...

可能佢而家好忙掛, 不過我都唔係好清楚...

原帖由 Sherryko9 於 10-8-13 13:28 發表
點解呀?

^^ 哈哈~ 唔好意思呀咁多位, 因為近呢一年嚟. 太多好玩既地方喇~ 所以, 自己真係少咗上嚟! 大家唔駛估喇~ 我冇轉校, 但因為要要理既事太多, 所以先冇再做版主.... 但放心, 我一樣會為大家服務既~ ^^
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

真係好啦, 你在這裏陪左我咁耐, 都幾年, 今年終於可以報李宗德, 點知又咁耐0吾見你, 都好失落.  我已經交左表同Profile, 但係後來發覺溜交校長推薦信, 唉!

仲有呀! 我有左呀! 九月出世, 但係九月廿五要面試呀! 好苦惱呀!
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

回復 7# 家熹媽咪 的帖子

終於見番家熹媽咪果黎明靚仔樣呀!我雖然唔係呢間學校,但係我係你忠實fans來!如果你開演唱會,我實買第1行飛架!

原帖由 moondream3003 於 10-8-22 16:59 發表
真係好啦, 你在這裏陪左我咁耐, 都幾年, 今年終於可以報李宗德, 點知又咁耐0吾見你, 都好失落.  我已經交左表同Profile, 但係後來發覺溜交校長推薦信, 唉!

仲有呀! 我有左呀! 九月出世, 但係九月廿五要面試呀! 好 ...

moon :

恭喜晒呀! 你既資產值又多400萬喇! ^^

小朋友今年交表, 即係出年先入學喇喎!? 唔打緊啦, 平常心, 放鬆自己, 唔好比壓力自己, 平時多d同阿仔傾計, 講天講地, 留遂身邊發生既事, 都有助佢到時面試架! 你小朋友9月頭出世, 如果到時真係因要坐月而唔可以同小朋友去面試, 唯有叫你老公去啦! 放心, 冇問題既, 都係果句, 平常心, 小朋友冇壓力既情況下, 先可以發揮出超水準既表現架! ^^
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原帖由 Sherryko9 於 10-8-23 16:02 發表
終於見番家熹媽咪果黎明靚仔樣呀!我雖然唔係呢間學校,但係我係你忠實fans來!如果你開演唱會,我實買第1行飛架!

Sherry :

^^ 原來你係為咗佢(LeON) 而嚟既, 哈哈... 鬼馬呀你! 你小朋友唔係讀李小, 但你又會留意李小既? 你都幾得意喎~ 定係, 你想見多佢(LEON)幾面咋! 哈哈

[quote]原帖由 家熹媽咪 於 10-8-30 03:10 發表

hi 家熹媽咪,
妳好!!!自從見妳很少上來bk, 我也甚少看這個topic.
因我有個鄰居也讀李小的, 9月升中一, 她媽媽說李兆基中學潘校長要退休了, 所以她最終沒有選這中學. 她的兒子告訴她今年有些brand3李小學生也入了李兆基中學, 但她媽媽說可能兒子不大清楚, 亂說吧了. 據你所知, 李兆基中學是不是驚收生不足, 所以凡是李小申請入讀, 都ok?

原帖由 YMLai 於 10-8-30 13:17 發表
[quote]原帖由 家熹媽咪 於 10-8-30 03:10 發表

hi 家熹媽咪,
妳好!!!自從見妳很少上來bk, 我也甚少看這個topic.
因我有個鄰居也讀李小的, 9月升中一, 她媽 ...

YMLai:

我都有聽過話李兆基校長話會退休, 但好似都講咗好幾年喇!到而家我都唔肯定係唔係?

至於收生問題, 如果用旁觀者心態去睇, 老實講, 李兆基都想自己間學校升lv, 佢地唔會話係又收唔係又收既, 但有冇其他因數去收B3 學校既學生, 我就唔肯定喇, 比如話係有哥哥姐姐讀緊, 或者該學生喺成績上出眾等....  

講到會唔會因出生率不足, 所以凡李小報讀都收, 我更加唔清楚, 或者咁講啦... 佢地呢所英中, 比較想吸立多d 英小既學生去讀, 從而令佢地間學校既英文水平更高掛???

平心而論, 李兆基比我感覺唔差, 加上, 我真係幾鐘意佢地校風, 最起碼我會唔見倒著住李中既學生, 喺街上講粗口, 攬埋一舊, 或者食煙等等.... 如果你住天水圍既, 平時可多留意區入d 中學生, 食Lunch 或放學時間, 確係幾得人驚.... @@

李兆基D學生又真係幾C文架.

見到你多左留言真開心.

原帖由 家熹媽咪 於 10-8-30 20:02 發表

YMLai:

我都有聽過話李兆基校長話會退休, 但好似都講咗好幾年喇!到而家我都唔肯定係唔係?

至於收生問題, 如果用旁觀者心態去睇, 老實講, 李兆基都想自己間學校升lv, 佢地唔會話係又收唔係又收既, 但有冇其他因 ...

家熹媽咪:
neighbour mom 說她去了李兆基中學聽簡介會,潘校長自己說做多一年會退休.
我不是住天水圍區,所以不太知道李中情況, 只有靠親口問問升中一的學生.
我也喜歡李中,因他教學模式比較接近李小, 因讀慣非傳統學校的學生不是那麼容易接受/習慣傳統學校.
你說得對, 校風對我來說一定排首位.

原帖由 家熹媽咪 於 10-8-30 20:02 發表

YMLai:

至於收生問題, 如果用旁觀者心態去睇, 老實講, 李兆基都想自己間學校升lv, 佢地唔會話係又收唔係又收既, 但有冇其他因 ...

原帖由 moondream3003 於 10-8-30 21:11 發表
李兆基D學生又真係幾C文架.

見到你多左留言真開心.

MOON :

哈....其實係因為我而家多數上faCebook, 所以少左上bk就真! ^^

原帖由 YMLai 於 10-8-30 22:38 發表
家熹媽咪:
neighbour mom 說她去了李兆基中學聽簡介會,潘校長自己說做多一年會退休.
我不是住天水圍區,所以不太知道李中情況, 只有靠親口問問升中一的學生.
我也喜歡李中,因他教學模式比較接近李小, 因讀慣非傳統學 ...

YMLai:

阿仔成績一般, 要入B1 學校跟本就冇可能架喇! 唯有就係向校風好既學校入手, 本來我首選會係李兆基, 但最近自己又有新目標, 哈哈~ 就係元朗既宏信喇~

好貴   

原帖由 家熹媽咪 於 10-8-30 22:55 發表

YMLai:

阿仔成績一般, 要入B1 學校跟本就冇可能架喇! 唯有就係向校風好既學校入手, 本來我首選會係李兆基, 但最近自己又有新目標, 哈哈~ 就係元朗既宏信喇~ ...

真係負資產呀 計日子發生意外.

好感恩已經有人開始比D李小的衫比仔仔, 不過佢個係女女, 所以只可以比D中性衫, 如校褸.  係0吾係好誇呢, 李小未收已經有野收.

原帖由 家熹媽咪 於 10-8-30 03:06 發表

moon :

恭喜晒呀! 你既資產值又多400萬喇! ^^

小朋友今年交表, 即係出年先入學喇喎!? 唔打緊啦, 平常心, 放鬆自己, 唔好比壓力自己, 平時多d同阿仔傾計, 講天講地, 留遂身邊發生既事, 都有助佢到時面試架! 你 ...

原帖由 moondream3003 於 10-8-31 16:50 發表
真係負資產呀 計日子發生意外.

好感恩已經有人開始比D李小的衫比仔仔, 不過佢個係女女, 所以只可以比D中性衫, 如校褸.  係0吾係好誇呢, 李小未收已經有野收. :waha ...

Moon; 

等開左學之後,我幫你班吓d 小一既裙仔丫.. 放心, 要開開心心等bb 出世呀! ^^
‹ 上一主題|下一主題