用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Sum107
go

2010/11 K1 [複製鏈接]

回復 4# 21oct07 的帖子

21oct07 我問過學校上年學費要件1700, 減咗學卷應該大槪$700, 點解係$300嘅?

校車方面你係咪已經安排好喇? 我美孚嗰邊要11:50上車, 5:20分左右至返到屋企, 要成個半鐘一程, 好似好辛苦咁, 點算好呢?

Hi

學校通告話要買1個膠餐墊"30cm x 35cm", 請問你地知唔知係邊到有得買呢個SIZE?

因我搵過JUSCO, 日本城, 好耐都搵唔到, 只有普通SIZE (30x43cm)....

回復 2# ringching 的帖子

打去問, 佢哋話$300, 再問吓先

我都唸緊點算好, 我都唔想搭咁耐校車, 仲唸緊

回復 2# jtbaby 的帖子

我都係買個普通size, 再自己裁剪, 無辦法啦
個墊好似要日日都帶, 唔可以放係學校喎

回復 24# 21oct07 的帖子

我都打過電話去學校問過, 都係叫我喺街度買, 真係搵唔倒啱size, 我諗諗吓, 不如攞個膠file(有公仔嗰隻) 頂住檔先!

回復 23# 21oct07 的帖子

咁你頭三日有冇得同小朋友一齊搭媬姆車? 我嗰架安排唔倒, 所以諗住頭一日唔搭, 自己帶返學, 第二,三日就送佢上車, 比佢自己搭, 然後响學校join佢一齊上堂, 希望咁樣佢會容易d適應, 冇咁驚啦! 畢竟係佢第一次一個人出"遠門"嘛!

Check PM, i sent a mssg to u

原帖由 ringching 於 10-8-23 15:01 發表
咁你頭三日有冇得同小朋友一齊搭媬姆車? 我嗰架安排唔倒, 所以諗住頭一日唔搭, 自己帶返學, 第二,三日就送佢上車, 比佢自己搭, 然後响學校join佢一齊上堂, 希望咁樣佢會容易d適應, 冇咁驚啦! 畢竟係佢第一次一個人出 ...

膠餐墊"30cm x 35cm ???
請問 可唔可以 有公仔 架?

我買咗有公仔喎

原帖由 咕嚕 於 10-8-25 19:02 發表
膠餐墊"30cm x 35cm ???
請問 可唔可以 有公仔 架?

有公仔個d, 我屋企有, 不過都係 公主圖案.
唉, 媬冇車個度 煩c.  之前 譚叔 又話 將軍o 線一定有位捭我, 今日先同我講做唔到.
好在 多得 另一位 同學仔家長捭另一個 媬冇車 老闆電話我先攪得掂, 不過就要 自己先坐奶奶車去 奧海城 上車.
宜家我都煩緊 頭個幾日 點算, 個度又係唔捭家長坐.

Appreciate it if you can kindly give me the contact no. of the "nanny bus" as I have also been waiting reply from "譚叔" and hence not sure whether he can arrange for my daughter or not as well. Many thanks.:)

heyhey..
我想問一下,  9月1日要帶d 咩去?
我記得 要帶襪 , 小底底, 毛巾仔,
請問邊位 家長 記得哂 ?
可否詳細列出?
thxthx!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

哇, 你宜家住西貢, 但要去澳海城上車?? 你囡囡咪要好早起身囉, 佢哋將軍澳應該有車喎, 你係咪要將軍澳上車, 你試吓呢個電話: 高先生 6032 2621 佢做開九龍東, 睇吓得唔得, 唔使去到西九龍上車

原帖由 咕嚕 於 10-8-26 22:51 發表
有公仔個d, 我屋企有, 不過都係 公主圖案.
唉, 媬冇車個度 煩c.  之前 譚叔 又話 將軍o 線一定有位捭我, 今日先同我講做唔到.
好在 多得 另一位 同學仔家長捭另一個 媬冇車 老闆電話我先攪得掂, 不過就要 自己先坐 ...

個書包每日就係攞嚟放呢啲嘢, 如果放埋書, 咪好重

原帖由 Sum107 於 10-8-27 03:19 發表
每日要帶襪 , 小底底, 乾和濕毛巾仔,杯,餐墊,碟,生日會時帶叉,雨衣,A4 folder.

hi garylcm,

你住邊區? 上午 or 下午班?

原帖由 garylcm 於 10-8-26 23:19 發表
Appreciate it if you can kindly give me the contact no. of the "nanny bus" as I have also been waiting reply from "譚叔" and hence not sure whether he can arrange for my daughter or not as well. Many  ...

簽名被屏蔽

Hi 21Oct07, we are living in Hunghom and my daughter will attend the PM class, so hope that any parents here can inform me if there are nanny bus going from Hunghom to St Clare's. Many thanks.:

有書ga. 中文同埋英文, 唔知仲有無其他la.

我個女女會讀上午班, 以後多d係度講通吓.

原帖由 Sum107 於 10-8-27 12:34 發表

我估只有習作紙無書呱...

‹ 上一主題|下一主題