用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 歡迎光臨..Form 2 無頭痕
樓主: jazzmama
go

歡迎光臨..Form 2 無頭痕 [複製鏈接]

Mayc

我地班媽咪唔經唔覺都由小4開始開波認識
希望都可keep到20周年

原帖由 mayc 於 10-8-8 22:02 發表
jazzmama:

開檔了!Thank you very much!

29/8我約了以前住公共屋村的街坊聚會!
我地這次都是這20年來第一次攪'甘"大型的活動了!
妳地玩得開心D啦!

Innmama:

我們會為妳囡囡禱告!妳自己也可以向耶穌-- ...
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

Eva

咁係帶呀女來先啦
你老公帶仔囉...

原帖由 Eva 於 10-8-9 00:59 發表
jazzmama
我阿仔當日下午要上泳班,時間好ka la,可能lai唔到喇!
因為祂顧念你們

jazzma
查實我一心帶個仔,無想過帶阿女lai,因為佢e家仲忙我,時時電話一lai,就要去練波,所以我都係諗住到時佢ok又肯來我至同佢一起來咋!

我都唔喜歡星期六去游泳,今早都打電話去,想改哂d星期六去星期一,三,不過,佢地今日剛剛8月第一堂,沒有補堂安排,要明天至知道轉唔轉到。
轉到的話,我一定來!

Eva

一於等你好消息

其他媽打

請回應來唔來...因要預人數book 房
同埋book 場都要2星期前安排

Mandy

你仲唔上來...

原帖由 Eva 於 10-8-9 14:03 發表
jazzma
查實我一心帶個仔,無想過帶阿女lai,因為佢e家仲忙我,時時電話一lai,就要去練波,所以我都係諗住到時佢ok又肯來我至同佢一起來咋!

我都唔喜歡星期六去游泳,今早都打電話去,想改哂d星期六去星期一,三,不過,佢地今日剛剛8月 ...
因為祂顧念你們

醒目開學勳章

各位

由於收到要求, 加插日子
請各位報名是將3個日子都 copy 上去

8/15
jazzmama 1大2小
Fion  1大1小
hhma 1大2小
Eva 1大2小

8/22
Eva  1大2小
JSCfamily 1大2小

8/29
Fion  1大1小
hhma 1大2小
M&A Mom 1大2小
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

Deplicated

jazzmama
我老眼昏花,以為你定的是星期六tim,原來8月29係星期日。8月29日我家有家庭大集會,所以我之前都無報名這個日子lor!咁要等下次了!!

原帖由 Eva 於 10-8-9 14:03 發表
jazzma

我都唔喜歡星期六去游泳,今早都打電話去,想改哂d星期六去星期一,三,不過,佢地今日剛剛8月 ...

各位

8/29 如無意外, 就入馬鞍山聚腳啦

Fion  1大1小
hhma 1大2小

等覆有 Mansonwai, Joanneka, xiaha....

Mandy...見字煩cfm book房時間及收費
因為祂顧念你們

醒目開學勳章

買晒書未?我仔仲差幾本就攪掂 今年係觀塘文采攪掂,今次醒目帶定車仔去抬

你地英文用邊本?Matthew 學校用 Upstream(Elementary)A2 Student Book
Grammarway 2
Developing Skills - freeway listening & speaking 2A&B
Headstart Dramatic Readers
除左 Grammarway 其他都跟上年都唔同???
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

我地用longman

原帖由 M&A Mom 於 10-8-10 14:45 發表
買晒書未?我仔仲差幾本就攪掂 今年係觀塘文采攪掂,今次醒目帶定車仔去抬

你地英文用邊本?Matthew 學校用 Upstream(Elementary)A2 Student Book
Developing Skills - freeway listening &  ...

Jazzma

衰鬼呀 !

暑假, 我仲有 2件細
真係忙到嘔呢   

Manson 昨日先講
好期待 29號當日, 希望快 d 到果日.
佢已經 plan 好左條安全既單車路
而且, 誠邀了亞公幫手睇吓 d 朋友仔

會所單車 每 3小時 $30   or   全日 $40

房 --- 我想今次 book 細房 (雖然不可進食)
但因為真係好平 $10 / 小時
*(係大房既 4份之1, 可以容納15人左右)
如果 ok, 打算 book 3小時
上次大房就可以容納多 d 人
但要 $150 / 2小時, 之後 $80 每小時

如果肚餓, 我地可以行去隔離村 (10分鐘左右)
(1) 飲下午茶    (2) 大家樂   (3). 有 2間茶餐廳

游水住戶 $15 / 位   ,  訪客 $ 30 / 位
我祗有 4張証
12歲以下一定要大人陪入游池

乒乓球 $15 / 小時 (勁多人 book, 所以要儘快知道)

籃球 free
因為隔離村有個空地有個籃球架
平時比較少人打
所以應該易搵到場

報告完畢 !!!

mandy
原帖由 jazzmama 於 10-8-10 13:27 發表

各位

8/29 如無意外, 就入馬鞍山聚腳啦

Fion  1大1小
hhma 1大2小
Mansonwai   1大 + manson

等覆有 Mansonwai, Joanneka, xiaha....

Mandy...見字煩cfm book房時間及收費

M & A Mom

我一本都未買....
想問觀塘文采係賣新書 / 舊書
新書有幾多折 / 舊書 ok 嗎 ?
有無電話

如果係舊書又 ok, 我想出去前 fax 張書單比佢問左先

thanks

我死蠢左
manson 表弟學校上星期有開學書賣
唔記得 check 吓係米有 d 書一樣 tim
因為佢地有 85折呢 !!!
原帖由 M&A Mom 於 10-8-10 14:45 發表

Developing Skills - freeway listening &  ...

醒目開學勳章

原帖由 mansonwai 於 10-8-10 15:48 發表
M & A Mom

我一本都未買....
想問觀塘文采係賣新書 / 舊書
新書有幾多折 / 舊書 ok 嗎 ?
有無電話

如果係舊書又 ok, 我想出去前 fax 張書單比佢問左先

thanks

我死蠢左
manson 表弟學校上星期有開學書 ...
文采書店 23412815/82003938  www.manchoi.hk

原來呢間老字號黎
F.2 舊書 45折 新書 88折

舊書算新,有 80% new(以我揀個d 計,約有5份1 係寫左字)

上年我就有係大圍買舊書,都幾好!不過唔記得店名,要問番家姐先!

仲有 manson校服跟邊間指定店買?若金龍,我就介紹埋"金唐"你參考,係土瓜灣馬頭圍道德信商場地下三號,白色西褲$115,但料比金龍好!旺角都有門市,你要再 post 比你!

mandy

sorry,....我唔啱...我唔催你吓...
我仔話舊年講好左打籃球, 所以想玩
問題係....夠唔夠人玩呀...

死代包話踩單車d路會唔會好短..
唔想踩兩腳就掉頭...牙擦擦

ok la...book 細房啦, 我地親蜜d law
最緊要有冷氣

原帖由 mansonwai 於 10-8-10 15:37 發表
Jazzma

衰鬼呀 !

暑假, 我仲有 2件細
真係忙到嘔呢   

Manson 昨日先講
好期待 29號當日, 希望快 d 到果日.
佢已經 plan 好左條安全既單車路
而且, 誠邀了亞公幫手睇吓 d 朋友仔

會所單車 每 3小時 $30   ...
因為祂顧念你們

mandy, 你msn 放毒噃...你知唔知呀..
有時間上去scan 吓啦
因為祂顧念你們

報到

sorry 我29號 arm arm 出營來唔到, sorry sorry

醒目開學勳章

原帖由 jazzmama 於 10-8-10 17:28 發表
mandy

sorry,....我唔啱...我唔催你吓...
我仔話舊年講好左打籃球, 所以想玩
問題係....夠唔夠人玩呀...

死代包話踩單車d路會唔會好短..
唔想踩兩腳就掉頭...牙擦擦

ok la...book 細房啦, 我地親蜜d law
最緊要有 ...
打爛球, matthew 都

浩朗媽...
你再出來...我要尋人嫁啦
唔緊要啦...仲有大把日子出來

原帖由 浩朗媽媽 於 10-8-10 17:53 發表
報到

sorry 我29號 arm arm 出營來唔到, sorry sorry
因為祂顧念你們

M&A

好呀...睇下班細路有無笨事打爛個球

原帖由 M&A Mom 於 10-8-10 17:57 發表
打爛球, matthew 都
因為祂顧念你們

各位

咁我地 CFM 8/29 殺入馬鞍山啦

Fion  1大1小
hhma 1大2小
Mansonwai   1大 + manson
xiahaha 1大1小

大家先各自食飽lunch至入
傾到口乾至進發茶餐廳啦

咁決定打爛球啦..唔洗book 乒乓球 lu
帶定游衣&goggle&毛巾啦,
打完爛球跳落水過冷河
單車佢地都話玩....

如果joanneka 來我地可以開2枱麻雀tim...wakaka
因為祂顧念你們
‹ 上一主題|下一主題