用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園幾時開學?
go

根德園幾時開學? [複製鏈接]

一路都無收到信通知, 會唔會係8月有家長日?
   0    0    0    0

我打去問過.  KV 8月中會寄信通知各家長.

9月1日開學:
頭一日返2個鐘, 要一位家長陪同上學, 老師會派書包, PE 服 and 講解一下學校的課程~

9月6日正式上課  

[ 其它資料 ]
鞋:  夏天可著黑 or 白色鞋, 冬天一定要著黑色鞋,
波鞋要淨白色的.
小吃: 每天要家長自備

原帖由 pollyho2002 於 10-8-5 22:21 發表
一路都無收到信通知, 會唔會係8月有家長日?

sorry 補充一下, 我上2星期前打去問的,
2 & 3 Sept: 我印象中是只返2個鐘 (不用家長陪同)
6 Sept: 是正式上課時間

Hope this help.

原帖由 csl888 於 10-8-6 12:42 發表
我打去問過.  KV 8月中會寄信通知各家長.

9月1日開學:
頭一日返2個鐘, 要一位家長陪同上學, 老師會派書包, PE 服 and 講解一下學校的課程~

9月6日正式上課  

[ 其它資料 ]
鞋:  夏天可著黑 or 白色鞋, 冬 ...

多謝解答. 我之前無時間去買校服, 叫人買晒冬夏季, 但係果個人只係買夏季, 話可以遲d買冬季, 都唔知信唔信得過...

遲d會有通告(開學後)問家長洗唔洗買冬季架, no worry!
原帖由 pollyho2002 於 10-8-6 23:24 發表
多謝解答. 我之前無時間去買校服, 叫人買晒冬夏季, 但係果個人只係買夏季, 話可以遲d買冬季, 都唔知信唔信得過...

想問下有無家長知道, 9月2日 同埋9月3日 K1 使唔使返學?

Thanks.

原帖由 csl888 於 6-8-2010 12:49 發表
sorry 補充一下, 我上2星期前打去問的,
2 & 3 Sept: 我印象中是只返2個鐘 (不用家長陪同)
6 Sept: 是正式上課時間

Hope this help.

Just call KV, K1 don't have to attend 2-3 Sep.

Thanks

原帖由 hung223 於 9-8-2010 14:05 發表
Just call KV, K1 don't have to attend 2-3 Sep.
‹ 上一主題|下一主題