用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 急!!!請介紹兒童牙醫
go

急!!!請介紹兒童牙醫 [複製鏈接]

急!!!請介紹兒童牙醫

如題, 謝謝

Re: 急!!!請介紹兒童牙醫

喺油麻地恆健牙科有個兒童專科醫生,姓張,我個女2歲全部牙蛀哂,睇左好多牙醫冇一個咁同佢攪,因太細個,又要度牙根,補牙,做牙套,最後我去睇開嗰診所幫我專介,佢專修兒童牙科,係港大教授,女醫生,逢星期二5-7,星期六中午,診費大約$400,妳試下,我個女現在仲要定期覆診,keep住的牙
愛需要傻勁,但不能傷害別人; 愛需要耐力,但不是一再的騷擾愛人; 愛有許多的能力,能使人快樂,亦能使人痛苦; 時常補給自己愛的知識,讓愛人與被愛都有福; 你不能決定生命的長度,但是你可以控制他的寬度; 你不能左右天氣,但是你可以改變心情; 你不能改變容貌,但是你可以展現笑容; 你不能控制他人,但是你可以掌握自己; 你不能預知明天,但是你可以利用今天; 你不能樣樣勝利,但是你可以事事盡力。 :-) :-)

Re: 急!!!請介紹兒童牙醫

我個女係飲奶樽,啲奶浸住啲牙,因為只有我會幫佢早晚刷牙,我不在香港,個菲傭為左快啲令佢訓,就由得佢含住奶訓,加上我個女啲牙質地唔夠好,咪蛀哂囉!前面4隻門牙蛀到得返牙腳,要鑲牙套,8隻牙要度牙根,全棚牙得3隻唔使補,佢要靜脈注射令佢睡覺先做得,因為驚佢動,前後做左2次,現在每4個月要覆診做氟素冶療防蛀,今日先覆完診,大約用左4萬幾,因要麻醉師費,平時睇$400一次,連佢都話未見過咁細個啲牙蛀成咁,仲影哂相囉去港大做教材,今日知道佢個最新診症時間,因佢係港大教授,可能最近忙,現在每逢星期二下午6-7,星期六取消左至明年6月,一星期只睇症1小時,所以要booking,好多細路睇佢,佢既資料如下:
張虹莉醫生(兒童齒科專科醫生)
香港牙科醫學院院士(兒童齒科)專科
英國愛丁堡皇家外科醫學院兒童齒科院員
香港大學牙醫碩士(兒童齒科)
地址:油麻地彌敦道555號九龍行21樓全層(恆健牙科)
電話:26666638(指定booking兒童齒科)
希望幫到有需要的媽咪

愛需要傻勁,但不能傷害別人; 愛需要耐力,但不是一再的騷擾愛人; 愛有許多的能力,能使人快樂,亦能使人痛苦; 時常補給自己愛的知識,讓愛人與被愛都有福; 你不能決定生命的長度,但是你可以控制他的寬度; 你不能左右天氣,但是你可以改變心情; 你不能改變容貌,但是你可以展現笑容; 你不能控制他人,但是你可以掌握自己; 你不能預知明天,但是你可以利用今天; 你不能樣樣勝利,但是你可以事事盡力。 :-) :-)
‹ 上一主題|下一主題