用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7)

原帖由 veronna 於 10-8-2 08:41 發表

有幾多個細路肯做多d架, 肯做已經好好架喇.

佢地係差不多先生同小姐黎,要隻眼開隻眼閉先得,要求要好低.

原帖由 veronna 於 10-8-2 09:01 發表

我都有兩個呀!

大仔 ---牛仔, 都算乖, 肯幫手做下家務.
細女 ---臭te, 超搗蛋, 專攪破壞, 早兩日仲俾我發覺佢捐梳化, 又唔夠位發力跳出黎, 用梳化柄個位就力, 結果抓到梳化有小小痕 ...

百厭妹

原帖由 motherlau 於 10-8-2 16:14 發表

真係好開心呀 lau 仔 升班.........

今日同大小姐返學聽講座順便問埋.......

真係sorry.......攪到大家都緊張埋一份

我會叫 lau 仔比d心機讀書:kiss ...

祝好事成雙

大仔

細女
原帖由 veronna 於 10-8-2 09:01 發表

我都有兩個呀!

大仔 ---牛仔, 都算乖, 肯幫手做下家務.
細女 ---臭te, 超搗蛋, 專攪破壞, 早兩日仲俾我發覺佢捐梳化, 又唔夠位發力跳出黎, 用梳化柄個位就力, 結果抓到梳化有小小痕 ...

輕鬆哂啦 ! 臭豬中二將會同佢個籃球隊好友同一班, 仔仔同呢個同學一齊玩, 我就比較放心...事關佢人品都幾純....

原帖由 motherlau 於 10-8-2 04:14 PM 發表

Tomorrow is better

有得偷懶咪好囉!

原帖由 Elona 於 10-8-2 15:33 發表
因為去咗朋友屋企玩, 所以冇煲靚湯呀, 況且好友有工人, 我就乘機偷懶….

不過早餐就煮咗個愛心公面比臭豬食….

你咁既諗法真係好好, 如果要求太高大家都唔開心...

原帖由 IVANYOYOMA 於 10-8-2 09:19 PM 發表

佢地係差不多先生同小姐黎,要隻眼開隻眼閉先得,要求要好低.
Tomorrow is better

原帖由 veronna 於 10-8-2 08:41 發表

有幾多個細路肯做多d架, 肯做已經好好架喇.

臭te又痾…
要小心放好d唔食得野喇!
原帖由 veronna 於 10-8-2 08:51 發表
旭曦媽,

薯仔點呀? 好返d未?

我臭te尋日又痾喇. 今朝牛仔發現地下好多珠仔係度. 我覺得似防潮珠. 唔知係唔係臭te當玩具咬爛左一包, 肚痾唔知關唔關事. 今日仲係咁都要考慮下去唔去vet度睇下. ...

Lau仔順利升班
原帖由 motherlau 於 10-8-2 16:14 發表

你就好啦!

我呀女學校要臨開學先知到讀邊班架!
原帖由 Elona 於 10-8-2 22:25 發表
輕鬆哂啦 ! 臭豬中二將會同佢個籃球隊好友同一班, 仔仔同呢個同學一齊玩, 我就比較放心...事關佢人品都幾純....

原帖由 RoEcMa 於 10-8-2 00:03 發表

Stitchfriends,

妳真係善忘......

我已send 咗 pm(email) 給妳 add 我架......

我都冇妳email 點 add 妳啊

RoEcMa,
           請收PM ple , thx

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 10-8-2 22:25 發表

你臭豬就好啦, 同friend一班. 牛仔當初為左要同返d friend一班, 好俾心機溫英文, 甚至將所有科都擺低,定係溫英文, 我事後至知, 炳左佢.   因為英文最好果30個先可係呢一班. 結果係佢留得低係呢班,不過好多friend升左去第二班.
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

原帖由 ytpeople1 於 10-8-2 22:34 發表
臭te又痾…
要小心放好d唔食得野喇!

牛仔係會將d野亂放架. 我發覺好多"仔"都係咁架. 希望今次係一個教訓, 佢下次會將d野擺好d啦.

醒目開學勳章

劉媽, 劉仔升到就安樂晒. 所以阿女度都唔駛太擔心. 今晚早d瞓. 唔好諗咁多野喇.   

其實劉仔自己緊唔緊張升唔升到班

原帖由 ytpeople1 於 10-8-2 22:38 發表
Lau仔順利升班
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

me too.......

原帖由 ytpeople1 於 10-8-2 22:45 發表
你就好啦!

我呀女學校要臨開學先知到讀邊班架!

仲未見你add 我既

原帖由 stitchfriends 於 10-8-2 23:12 發表

RoEcMa,
           請收PM ple , thx

咁就識過d新fd 囉!!

原帖由 veronna 於 10-8-3 09:16 發表

你臭豬就好啦, 同friend一班. 牛仔當初為左要同返d friend一班, 好俾心機溫英文, 甚至將所有科都擺低,定係溫英文, 我事後至知, 炳左佢.   因為英文最好果30個先可係呢一班. 結果係佢留得低係呢班,不過好多 ...

原帖由 veronna 於 10-8-3 09:19 發表

牛仔係會將d野亂放架. 我發覺好多"仔"都係咁架. 希望今次係一個教訓, 佢下次會將d野擺好d啦.