用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 (IK1 H )同學仔召集
樓主: yipyip110
go

10-11 (IK1 H )同學仔召集 [複製鏈接]

今日你地帶左D咩勞作返學校呀...Harry就帶左我地一齊整既相架返去,唔知佢識唔識介紹呢

Asher都成日話唔返學, 不過我同佢講"你唔返學就見唔到同學仔 "Tiffany, Serena, Mimi” 佢聽完之後自己諗下諗下就話要返學啦
>.<

o地都會去Open Day, 希望到時有機會見下面啦.

嘉年華當日都有好多野玩呀,又見到哂3位班主任可以了解下Harry既近況,不過最好玩既就係釣魚喇...玩得都幾開心。
另外仲搵到我地整既相架添,仲見到Asher既相架在附近,不過就見唔到同班既同學仔了。
你地會唔會參加普通話朗誦比賽呀?

其實我想參加普通話比賽架...因為阿囡超怕醜,我想佢上吓台係人面前講吓野,練吓膽,不過我地全家都唔識普通話,所以唔知點算...

我地都冇參加呀,出年如果再有類似既比賽時先再參加。
你有冇參加學校星期六提供的家長普通話學習班呀?好似幾平的,又學到普通話,不過我都冇時間參加。
原帖由 hildachan 於 11-10-2010 20:52 發表
其實我想參加普通話比賽架...因為阿囡超怕醜,我想佢上吓台係人面前講吓野,練吓膽,不過我地全家都唔識普通話,所以唔知點算...

Asher 星期六晚有少少發燒, 所以Open day沒有出去玩, 星期一都冇返學
我原本都打算幫Asher參加普通話比賽, 但因為當天與他的姑媽結婚撞期, 所以冇得參加啦其實唔識普通話唔緊要, 老師會教佢o, 上台練吓膽都幾好, 下次有機會我都會叫Asher參加.
我們沒有參加家長普通話學習班, 因時間實在未能配合到.
其實我們忘記了交功課(相架), 上次見到你留言才記得, 後補交番功課

誠邀IK1H同學仔,出席SERENA的生日PARTY。
想問0下邊個小朋友會出席今個星期六(13/11)serena's birthday party?
請盡快回覆!謝謝

原帖由 irene_fong 於 10-11-9 17:30 發表
誠邀IK1H同學仔,出席SERENA的生日PARTY。
想問0下邊個小朋友會出席今個星期六(13/11)serena's birthday party?
請盡快回覆!謝謝

Hi! 我係IK1H Hanah's Daddy, 請問你囡囡的生日幾點及在那個地區舉行?

日期:13-11-2010(sat)
時間:下午1時至4時(可以遲d黎都ok)
地點:將軍澳清水灣半島partyroom
      (坑口mtr有專線小巴,車程約3mins)

請各位有興趣0黎0既同學,回覆作實(盡快),因為要預備食物等等(如果0黎,我會pm電話給你們)

謝謝!

serena mama

原帖由 irene_fong 於 10-11-10 16:05 發表

請各位有興趣0黎0既同學,回覆作實(盡快),因為要預備食物等等(如果0黎,我會pm電話 ...

如果有其他同班同學一齊參與, 請預埋Hanah+Daddy & Mami

Hello,我係Harry mami呀, 首先祝你囡囡生日快樂!! 其實我地都好想來呀,但因Harry逄星期六都要上兩堂興趣班, 所以當天來不到了, 希望你地玩得開心D啦!!
原帖由 irene_fong 於 10-11-2010 16:05 發表

請各位有興趣0黎0既同學,回覆作實(盡快),因為要預備食物等等(如果0黎,我會pm電話 ...

IK1H Anosn Wo Birthday

hi,

I am is Anson Wo mom (IKH1)  ,Anson has send the invitation card  to invite to your son/daughter, do you receive?
Hopes you can let your son/daughter come to my son Birthday Party on 24/7/ 2011 (sunday) 2:15-3:45pm
add: mcdonald : 新界荃灣街市街10-16號地下   2493 0754
hope can see you.

angel

原帖由 angel511 於 11-6-21 19:49 發表
hi,

I am is Anson Wo mom (IKH1)  ,Anson has send the invitation card  to invite to your son/daughter, do you receive?
Hopes you can let your son/daughter come to my son Birthday Party on 24/7/ 2011 ( ...

Hi, Anson Wo mom,

我係Hanah's daddy, 第一次在親子王國見你, 我已回覆你的電郵, 7 月24日(星期日)Anson Wo birthday party 見!

maybe more information share, becuase we next year go to Ik2......
‹ 上一主題|下一主題