用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 發育期唔高, 如何幫孩子增高?
樓主: TINGMUM
go

發育期唔高, 如何幫孩子增高? [複製鏈接]

回復 100# TINGMUM 的帖子

我個仔仔都係扁平足, 成日都話腳痛, 原來有影響架

回復 100# TINGMUM 的帖子

會唔會本身係好輕微扁平足
但係因為體重増加而惡化左所以腳腫&痛呀
醫生有無提議要著有承托力既鞋
同埋有無運動可以增強腳底肌肉呀

RSG媽媽 ,

EXACTLY 係你講的情況.
check 過 腫的腳有6度內彎外反,
另一隻2 度, 己訂做偏平足鞋墊,
同埋要做腳部運動,呢輪少運動佢d腳筋好緊,
容易受傷.

原帖由 菇芝bebi 於 10-10-12 15:08 發表
我在華潤x買, 係田七膠囊, 有好多唔同牌子, 要睇清楚唔好買錯生田七呀! 我就買淮安其中一隻講明話2歲以上可以食的, 我就每日2次, 每次1粒, 食左幾日之後感覺個人無咁累, 好訓左, 精神左, 阿女得幾歲大, 就每晚一粒,  ...
多謝你介紹!我係工展會見到有得買,便買熟田七比亞女、仔,生田七買比 c6 降血壓!
原來淮安田七係好野黎 ga !
熟田七個盒真係寫住促進少年兒童發育、常服強壯高大。而我個仔有嚴重鼻敏感,食左之後,都有少許改善。
我講番我亞女先,我上次 10 月留言,佢係 159 cm ,而家160.5cm ,希望呢一年高到有 3 cm 啦,咁達到我要求啦!

你d小朋友有幾大?

我個女1999年, 142cm, 68lbs, 睇左e生, 話佢遲左一年發育, 叫我唔使擔心, 佢會慢慢追得到wor...
p.s.我159cm

醒目開學勳章

回復 104# noelching39 的帖子

淮安田七膠囊有沒有媽咪知在華潤X大約幾錢, 一盒可食幾多天??????

回復 107# Martin媽咪 的帖子

我買左"仙X"增高元, 有冇其他媽咪買左

醒目開學勳章

是什麼???

我始終覺得 藥唔好亂食 其實補都唔好立亂補 我驚有副作用

回復 110# RSG媽媽 的帖子

同意....

醒目開學勳章

回復 104# noelching39 的帖子

calling noelching39,

淮安田七膠囊有沒有媽咪知在華潤X大約幾錢, 一盒可食幾多天??????

原帖由 LLMUMMY 於 11-1-24 12:42 發表
你d小朋友有幾大?
唔好意思,好多時想回應你,但係我係教育版唔知點解梗係 login 唔到!

我個女都係 1999 年,佢早來經,所以擔心佢唔會點高,加上我同 c6都唔高,到 2 月,佢就 12 歲,剛好來經一年!我得 155cm,我老公 166cm ,所以如果佢有 163-164 到,我相信已經係好好啦!希望佢係呢年高到有 3cm啦!

回復 28# dder 的帖子

Can you tell where is the exact location of 湧泉穴?  I want to do it for my daughter.  Thks!

原帖由 Martin媽咪 於 11-1-28 14:58 發表
calling noelching39,

sorry!想答你都唔得!上次答完之後,再答你,打完一篇字,就自動幫我 login out ,跟住點 login in 都唔得!

我無係華潤買過,大約知要 $4xx 一樽,我係工展會買一樽 $309 ,有 250粒,早晚一粒。如果你想買可以去佢地淮安總公司買,好似係上環,如果我食完手頭上的貨,我都直接去佢公司買,點都會平 d !

重有,我強力建議有高血壓的人士食生田七作輔助食療
,我老公食緊真係有幫助!

前天係我個女來經一周年,到夜晚我幫佢度高(我度高一定會係夜晚,因為早上筋骨會比夜晚鬆些,所以會高 d),佢有 161cm 啦!即係由第一次月經到而家一年高左 7cm,目標就係呢年高到 3cm!

人地話來m之前定之後1年會標高好多, 你來m之後都有7cm 算多,是嗎?
甘來m之前個1件又高多少?
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

原帖由 chiulee 於 11-2-1 13:48 發表
Can you tell where is the exact location of 湧泉穴?  I want to do it for my daughter.  Thks!

湧泉穴在腳板底的中央凹位,穴道如果冇專人指導,奉勸你不要亂按.

回覆 20# LLMUMMY 的文章

你不如去照下骨齡. 睇下仲有冇得高.  

睇返舊年8月呢個topic, 我個女得1.34cm, 昨日度是1.44cm到,今年算是高多左, 考完試仲想同佢去睇下骨齡, 可惜,佢開始來m. 唉! 點解唔比佢高d先來m!
‹ 上一主題|下一主題