用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問'cool'牙費用
樓主: KK07
go

請問'cool'牙費用   [複製鏈接]

請問有無媽咪可以提供關於林X港嘅收費資料?thanks!

Hi Fat-C-9
可否PM給我比D資料我!

thx
原帖由 Fat-C-9 於 10-9-29 14:48 發表
hisukilo, hongkong_ma,
資料已傳送!

回覆 94# weiwei 的文章

小女F3, 在矯形牙醫cool 牙, 她因勁哨牙+大板牙+上顎哨下顎縮, 所以考完P.6 畢業試便開始cool, 要脱4隻牙, 用了兩年左右才脫丟鐵線, 中間的過程也有用矯正器, 但呀女不覺得不方便, 在家的時間+睡覺才戴, 很快便適應, 過程中除了矯正器外, 有時要用橡筋. 脫丟鐵線後, 要24小時(除了進食外)戴上定牙器, 為期3個月, 檢查OK後, 只要在睡覺戴上定牙器, 大約9個月, 如合格的話, 便大功告成.

小青青

可否PM 牙醫資料給我
是否說你女頭2年都KEEP住全日用鐵線
之後定形就改用矯正器呀?
收費多少 ?
脱牙全部都係呢一位牙醫一條龍?
有無話保養到幾多歲呀?
你女成個過程有無蛀牙?

SORRY, 好多問題

原帖由 小青青 於 11-4-22 18:28 發表
小女F3, 在矯形牙醫cool 牙, 她因勁哨牙+大板牙+上顎哨下顎縮, 所以考完P.6 畢業試便開始cool, 要脱4隻牙, 用了兩年左右才脫丟鐵線, 中間的過程也有用矯正器, 但呀女不覺得不方便, 在家的時間+睡覺才戴, 很快便適應, ...
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

我找這牙醫是沒有人介紹, 純粹是在註冊矯形牙醫listing 找出3 個最方便我和呀女, 再給醫生檢查和報價而決定的. 我選這牙醫, 是只有他跟我説, 呀女有隻梁氏小臼齒, 是隻計時炸彈, 脱牙就脱咗去.

呀女頭2年都KEEP住全日用鐵線, 在這2年內有6個月要加用矯正器, 又有時加用橡筋, 因人而異, 呀女在整個過程都非常聽話, 沒有愉賴.

2008年收費$42,000, 可分4期. 此牙醫只做cool牙, 其他
脱牙, 洗牙, 照x-ray 要另找普通牙醫.

沒有保養.

沒有蛀牙, 有時會牙肉腫, 牙醫吩咐cool牙期間每4個月去洗牙, 每天早晚刷牙後用溂口水. 照了共3次x-ray.

原帖由 jazzmama 於 11-4-28 15:56 發表
小青青

可否PM 牙醫資料給我
是否說你女頭2年都KEEP住全日用鐵線
之後定形就改用矯正器呀?
收費多少 ?
脱牙全部都係呢一位牙醫一條龍?
有無話保養到幾多歲呀?
你女成個過程有無蛀牙?

SORRY, 好多問題

...

我都係幫阿仔揾繄cool 牙資料, 見到有隻叫damon3 的,有冇人用緊? 又想問問這否之前有d 媽咪講嘅快cool?

Is Dr. She Tsang Tsang?  My kid's case is same as you.  Can you tell me the dentist's name?  tks.

How many hours did your daughter wear the ' hear gear'.   Dr She said it needs minium 12 hours per day (flexible)

原帖由 小青青 於 11-4-22 18:28 發表
小女F3, 在矯形牙醫cool 牙, 她因勁哨牙+大板牙+上顎哨下顎縮, 所以考完P.6 畢業試便開始cool, 要脱4隻牙, 用了兩年左右才脫丟鐵線, 中間的過程也有用矯正器, 但呀女不覺得不方便, 在家的時間

+睡覺才戴, 很快便適應, ...
a :hammer: :yawn:

Hello  WeiWei

我女女同你的小朋友相返, 是倒及牙, 請問沒有人可以分亨吓, 用口內矯正器 + 面弓 (每天12小時), 矯正顎骨?

Pls also check pm

Thank you

Thanks.  I'll pm to u later.

my son need to wear this minium 12 hrs/day  like the above picture.  It is flexible.  Others wear the fix one.  What's your kids wearing now?

原帖由 little_lam 於 11-5-18 20:16 發表
Hello  WeiWei

我女女同你的小朋友相返, 是倒及牙, 請問沒有人可以分亨吓, 用口內矯正器 + 面弓 (每天12小時), 矯正顎骨?

Pls also check pm

Thank you

回覆 107# weiwei 的文章

Dr Tang Nin Cheung in Jordan. 無限時間, 總之在家裏除進食外。

Did u say, head gear or 固定器?

Pls CHECK PM

原帖由 小青青 於 11-5-21 21:58 發表
Dr Tang Nin Cheung in Jordan. 無限時間, 總之在家裏除進食外。

謝斯恩醫生,加油呀!

我仔仔睇謝醫生,得知他重病不能再應診了。在此祝他早日康復。

姑娘話, 謝醫生走了.

回覆 13# Fat-C-9 的文章

Hi Fat-C-9:

可否PM我有關醫生的資料, Tks!

回復 47# 441 的帖子

請問"Dr. 林友港" 收費幾多, 在那裏? cool 牙是否透明那種?

我囡囡未到9歲,但有2隻超大板牙及下顎d牙一前一後.想幫佢check下要唔要"cool"牙,有沒有介紹呢?

各位, 能否sd 你們的牙醫資料資料比我?
[email protected]
或者pm比我, 感謝~

請問可否pm林醫生資料﹖因小兒都要cool牙。謝謝﹗
****未經本人許可, 不得轉載****

我囡剛剛做左,好好,佢出來時話唔痛,以佢咁怕痛都話唔痛就真係好好.過左2個幾鐘就開始少少痛,之後兩日都係少痛,而家完全唔痛了!

佢係由黃美娟醫生做既,估唔到咁好.

‹ 上一主題|下一主題