用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 小兒插班成功,9月起加入宣道大家庭啦!
樓主: keroppimama
go

小兒插班成功,9月起加入宣道大家庭啦! [複製鏈接]

各位宣道媽咪,

唔好意思
仔仔啱啱有另一個offer
所以決定放棄宣小學位
Anyway,好開心响BK 同各位準宣小媽咪分享意見
祝妳哋仔仔女女响宣小個個都讀得出色,又玩得開心
Enjoy your life at APS !
Bless you all.

邊間學校收左你仔仔?

原帖由 keroppimama 於 10-8-4 14:30 發表
各位宣道媽咪,

唔好意思
仔仔啱啱有另一個offer
所以決定放棄宣小學位
Anyway,好開心响BK 同各位準宣小媽咪分享意見
祝妳哋仔仔女女响宣小個個都讀得出色,又玩得開心
Enjoy your life at APS !
Bless you all. ...

Pls check pm la

原帖由 luiluimama 於 10-8-4 14:39 發表
邊間學校收左你仔仔?

原帖由 keroppimama 於 10-8-4 17:43 發表
Pls check pm la

唔介意的話, 可否 pm 埋給我, 因為我都想知呀 ?

謝謝
教育王國以外之相冊連結已被刪除

pls check pm la

原帖由 金毛B媽 於 10-8-5 09:24 發表

唔介意的話, 可否 pm 埋給我, 因為我都想知呀 ?

謝謝

原帖由 keroppimama 於 10-8-5 10:34 發表
pls check pm la

pls check pm again, thanks
教育王國以外之相冊連結已被刪除

請問你仔仔去咗邊間學校呀?可否PM我呀?

晞晴媽咪:

你好呀, 我又有問題想問呀, 因為小女現k2要開始選小學, 宣小都是自己其中一個選擇, 不過對於這間學校的學樂器費用不太明白...當中有分 "小組" 及 "私人", 想知道小組的收費大約多少, 而私人的收費又會多少... 課外活動如: 游泳班收費又如何.. (不過宣小沒有自己游泳池, 小朋友多數要到那兒上課?), 還有雜費多嗎?

因為我都有看過一些資料, 宣小學費 + 樂器費(這個費用最不清楚, 大約一個月要多少), 校車, lunch, 及其他費用, 一個皮費也要 $6000, 對嗎?

又要麻煩你解答一下了晞晴媽咪, 謝謝!

原帖由 晞晴媽咪 於 10-7-29 01:36 發表
Hi sa_sallychan,

唔使客氣. 雖然囡囡已於今年畢業, 但我都好樂意幫下 D 新生家長... 想當年自己都好慶幸喺 BK 識左幾位熱心既宣小家長, 走少左好多冤枉路...^^
如果你 / 你既小朋友係暫時無學開(或者特別鐘意)既 ...

我都想問下, 有冇人知道宣小的課外活動時間?幾時會知道呢?因為想幫小朋友安排其他的活動啊!

課外活動在放學後及星期六, 九月一開學D通告就會成疊成疊咁派返來 (會睇到頭暈), 你可因應個人需要及時間分配來選擇, 不一定要參加, 因大多是自費的.  如果你是參加學校的樂器班, 就最好遷就學校給你的時間.
‹ 上一主題|下一主題