用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 2010/2011 小一分班試結果出左喇
樓主: MiuMiu2004
go

2010/2011 小一分班試結果出左喇 [複製鏈接]

princesshk2,

chloe無姐姐架, 你會唔會識chloepapa(張大頭相都係chloe),佢都會上BK. 佢係攝影區版主.

原帖由 princesshk2 於 10-7-23 16:56 發表
Chloe媽媽,
雖然我唔係南區又唔係A班, 但我覺得你囡囡好熟口熟面!   Chloe有沒有姐姐定我地以前傾過計?

1D 班暫時有4個同學仔, 可以組隊la:
1. Princesshk2
2. SY810
3. CarMan
4. Info24 ...

Chloe媽媽,
甘可能係啦!
Anyway, nice to meet you!

原帖由 曲曲 於 10-7-23 07:13 PM 發表
1C 班同學仔有 .. (如有就加名啦)

1) 曲曲 - chai wan
2) happymama_jkc - 住好遠 (haha)
3) CCC媽咪
4) sammili

yeah ! 有 4 個啦 .. haha

有冇人想Add facebook呀, 如果有請報上電郵, [email protected]

原帖由 kelvinannie 於 10-7-23 10:23 PM 發表
有冇人想Add facebook呀, 如果有請報上電郵, [email protected]

haha .. 我 add 左你啦 ...

hi, 大家好呀 ..

我係 facebook 開左個 sfc o既 fb 呀 ..
大家可以 add la ..

http://www.facebook.com/home.php ... 68522519&v=wall

大家可以試下入唔入到去啦 ...

如果唔得就係 facebook 試下 seach 嘉諾撒聖芳濟各小學 , 睇下搵唔搵到啦 ...

回覆 67# happymama_jkc 的文章

Can not find the fans club in facebook

Hi CarMan,

我女暑假都有上普通話班,玩吓。只是想看是否有些正規些的給她上。

她說起普通話來時不知是否標準,但就似模似樣的,這也有賴卡通的神奇力量,我買了些普通話版的喜羊羊、多啦A夢...等給她看。

個案重演 :
媽: 有卡通片呀,看不看?
女: 嘩,好呀!
女: ,唔係講中文he,有無得轉中文呀?
媽: 無呀!
女: 有無第二d卡通呀?
媽: 無呀!
     咁,你睇唔睇呀?
女: ........都好啦。

原帖由 CarMan 於 10-7-23 09:32 發表
princesshk2, sy810, info24

以後大家可以交流下.

我女一向都有上開普通話班, 都係家附近, 無特別.

我都報到, 我女係1D班, sfcs既家長大家好!

Hi, Carman

我係Kennis呀, 我間中會上BK收吓料, 日後升小後應會多些; 可能你對阿女要求太高, 所以經常懷疑佢既能力, 你睇佢係畢業禮既表現, 好叻女。

原帖由 CarMan 於 10-7-22 11:56 發表
我女入d 班, 放心了, 無野不滿意

原來你都有上黎, bk 收料係最好又快.

我一d 都唔高要求, 只係佢實在太lazy, 連講都費時同我講.  多得你話我知點解老師揀佢, 我問elise, 佢答我唔知.
原帖由 KennisL 於 10-7-26 10:11 發表
我都報到, 我女係1D班, sfcs既家長大家好!

Hi, Carman

我係Kennis呀, 我間中會上BK收吓料, 日後升小後應會多些; 可能你對阿女要求太高, 所以經常懷疑佢既能力, 你睇佢係畢業禮既表現, 好叻女。

...

咁都要佢"得"先可以完成任務嘛.....mami,我阿女話佢都未必記得晒咁大段台詞。

原帖由 CarMan 於 10-7-26 11:01 發表
原來你都有上黎, bk 收料係最好又快.

我一d 都唔高要求, 只係佢實在太lazy, 連講都費時同我講.  多得你話我知點解老師揀佢, 我問elise, 佢答我唔知.  
‹ 上一主題|下一主題