用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 想問一下之前收左一d錢for買文具顏色筆之類.... ...
go

想問一下之前收左一d錢for買文具顏色筆之類.... [複製鏈接]

醒目開學勳章

係咪開學之後先派架 ?

星期6收果d, 好似得:

書包
snack box 袋
食具set

校服
學生証+放學証

唔係好覺眼有文具....我好大頭蝦, 所以咩都同學校買, 費事買漏...但又怕自己攞漏....
   0    0    0    0

未攞得!文具上堂時老師派!

原帖由 rosebud 於 10-7-20 11:05 發表
係咪開學之後先派架 ?

星期6收果d, 好似得:

書包
snack box 袋
食具set

校服
學生証+放學証

唔係好覺眼有文具....我好大頭蝦, 所以咩都同學校買, 費事買漏...但又怕自己攞漏.... ...

你唔講我都唔記得有哩d嘢

係呀...仲有好大堆嘢未派...不過我估有啲文具會係留喺學校用...

我上次俾錢時留咗一張check list,如果大家唔記得雜費買咗乜,可以問我。

醒目開學勳章

原帖由 manman6966 於 10-7-20 12:05 發表
未攞得!文具上堂時老師派!
唔該哂你呀 ~ 我果日一舊雲咁, 因為我by post交錢, 佢地未post返receipts比我, 但又要出示receipts...行來行去, 我怕我自己攞漏野....

醒目開學勳章

原帖由 poon小朋友 於 10-7-20 12:56 發表

你唔講我都唔記得有哩d嘢
好似好多野...又好似冇乜野 ...

我囡囡一攞起個書包...第一句: 好重呀........ (都未放書入去...已經叫好重....)

醒目開學勳章

原帖由 Straysheep 於 10-7-20 13:55 發表
係呀...仲有好大堆嘢未派...不過我估有啲文具會係留喺學校用...

我上次俾錢時留咗一張check list,如果大家唔記得雜費買咗乜,可以問我。
唔該你呀 ~ 我因為之前交錢係by post, 我都唔知自己買左d咩, 總之咩都買哂...所以從未見過checklist...係咪去交錢時即場派架 ?

pls check pm

原帖由 rosebud 於 10-7-20 14:00 發表
唔該你呀 ~ 我因為之前交錢係by post, 我都唔知自己買左d咩, 總之咩都買哂...所以從未見過checklist...係咪去交錢時即場派架 ?

黑鞋或運動白鞋要D乜嘢款

我想問阿仔著黑鞋或白鞋係要D乜嘢款,
同運動白鞋又係要乜嘢款, 有無媽咪幫到我!

我哋個小豬b叫庭浩豬, 小豬係我哋嘅至愛!
我哋永遠都咁愛同會保護我哋嘅小豬bb!
小B豬 : 媽咪, 爹哋錫哂你! 我哋係豬豬family!

原帖由 chumimibbmama 於 10-7-20 15:37 發表
我想問阿仔著黑鞋或白鞋係要D乜嘢款,
同運動白鞋又係要乜嘢款, 有無媽咪幫到我!

黑鞋可以係波鞋style or皮鞋都得,白鞋就係.....白色波鞋,最好係chi個d款,我見過rebok好像係最抵,$1xx...but我都味買...

Straysheep :
我都好想要個list可否pm我
thank!

不好意思!我試了很多次PM都失敗,bk個系統都唔知做乜,請留電郵,我電郵給你好嗎?

原帖由 poon小朋友 於 10-7-20 19:35 發表
Straysheep :
我都好想要個list可否pm我
thank!

我今日睇過份嘢,佢講皮鞋:黑色/白色,係咪姐係黑皮鞋同白皮鞋都得呢??

原帖由 yaukwan 於 10-7-20 20:51 發表
我今日睇過份嘢,佢講皮鞋:黑色/白色,係咪姐係黑皮鞋同白皮鞋都得呢??

白色係運動鞋,一定係波鞋,我識得另一個mami,佢打去問過office,佢話黑鞋就皮鞋or波鞋都得...

原帖由 mokstick 於 10-7-20 21:25 發表

白色係運動鞋,一定係波鞋,我識得另一個mami,佢打去問過office,佢話黑鞋就皮鞋or波鞋都得...

我諗男仔就冇乜所謂, 但係女仔著裙著黑皮鞋會好睇d....

醒目開學勳章

原帖由 Straysheep 於 10-7-20 19:59 發表
不好意思!我試了很多次PM都失敗,bk個系統都唔知做乜,請留電郵,我電郵給你好嗎?
收到了, thanks

嘻嘻!原來我send時係故障訊息,但你都收到...真不好意思,咁一定係send咗好多次重覆俾你...

原帖由 rosebud 於 10-7-21 07:56 發表
收到了, thanks

醒目開學勳章

原帖由 Straysheep 於 10-7-21 09:45 發表
嘻嘻!原來我send時係故障訊息,但你都收到...真不好意思,咁一定係send咗好多次重覆俾你...
唔好咁講, 唔該哂你就真, 好詳細, 我會keep起個list。

(pm 仍然有少少故障, 因為唔識pop-up, 亦冇講有message, 所以我一直都以為收唔到)

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-7-20 21:25 發表

係呀~ 白色一定係波鞋, 因為著運動衫時穿, 如白皮鞋, 跑起上黎好唔方便。

我返而唔知黑色可穿波鞋, 如買到, 我都想買波鞋, 因為感覺kum著過皮鞋, 皮鞋會買just fit, 好快就要換, 波鞋買just fit再大多半cm, 都ok。

你好, 可否pm 個list 比我呀, 謝.
原帖由 Straysheep 於 10-7-20 13:55 發表

‹ 上一主題|下一主題