用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11 K1B班
樓主: Tamama527
go

2010-11 K1B班

有映希陪致致呀...我地都冇出鏡
原帖由 Tamama527 於 10-10-19 13:03 發表
致致都係K1B架,但無影到佢呀,好唔開心呀

醒目開學勳章

係你呢張相裹面個係咪映希呀

係呀, 不過呢個樣純品D, 依家就... 唉~
原帖由 Tamama527 於 10-10-20 08:59 發表
係你呢張相裹面個係咪映希呀

醒目開學勳章

B班小朋友的mami,最近大家好少出聲,唔知最近Ms Man有無話叫小朋友帶d乜野返學呢?我講乜我個仔都話係呀,帶呀,比佢激死, 因我個係細B

都冇乜特別野, 只係星期一老師叫佢地帶新個本"秋風吹", 唔駛帶之前果本.

同埋老師話映希同詠殷成日傾計, 已經禁止佢地坐埋一齊喇... c唔c...

下,甘快就比老師投訴,請問你是否打返學校問or如何知道他們的情況呢?

唔怪得知,我個女近排少左提你個女.原來係甘...哈哈!
原帖由 fattyangela 於 10-10-27 21:04 發表
都冇乜特別野, 只係星期一老師叫佢地帶新個本"秋風吹", 唔駛帶之前果本.

同埋老師話映希同詠殷成日傾計, 已經禁止佢地坐埋一齊喇... c唔c...

今日睡衣party好攪笑呀, 我送映希返學, 見到Miss Man 同 Miss To都好投入, 全副瞓覺look! 好開心呀!
Miss Man 問我點知要帶樹葉, 其實佢只係提過一次, 都冇EXPECT佢地記得. 所以大家唔駛咁緊張啦~

係映希自己爆料, 唔係老師講嘅...
原帖由 pakayalo 於 10-10-28 11:22 發表
下,甘快就比老師投訴,請問你是否打返學校問or如何知道他們的情況呢?

唔怪得知,我個女近排少左提你個女.原來係甘...哈哈!

醒目開學勳章

我囝上次都係早會都同同學傾計,都師叫佢唔好,跟住我囝發皮4"樓計"仲要cry到訓地,老師打比我話我知,真係好醜

o!你個女都好乖喎,自己肯爆出黎,我個女係好古惑,佢只會報喜不報憂,我問佢野,佢只會講邊個唔乖,邊個哭,邊個生日會唔捨得媽咪.同埋,佢會贊下自己,做左咩甘,所以當我問佢,爆佢出黎,佢都有d出奇,同埋為自己辯護,佢話我地係好朋友,要傾下計...

原帖由 fattyangela 於 10-10-28 21:53 發表
係映希自己爆料, 唔係老師講嘅...

映希都有講大話ga, 不過佢好少講第二D同學仔. 總之我地互相報料啦~

原帖由 pakayalo 於 10-10-29 12:50 發表
o!你個女都好乖喎,自己肯爆出黎,我個女係好古惑,佢只會報喜不報憂,我問佢野,佢只會講邊個唔乖,邊個哭,邊個生日會唔捨得媽咪.同埋,佢會贊下自己,做左咩甘,所以當我問佢,爆佢出黎,佢都有d出奇,同埋為自己辯護,佢話我地 ...

分享一下, 9-10月份既生日會照片(睡衣派對), 不過, 我唔敢影太多其他小朋友, 怕老師發現會話.

http://www.facebook.com/album.ph ... 61&l=e32b1fb33f

醒目開學勳章

我有影好多其他小朋友喎,不過唔識擺上黎比你地睇

多謝你呀! 個party好好玩! 仲有得扮瞓覺...

原帖由 conniew117 於 10-11-2 12:43 發表
分享一下, 9-10月份既生日會照片(睡衣派對), 不過, 我唔敢影太多其他小朋友, 怕老師發現會話.

http://www.facebook.com/album.php?aid=42798&id=100001326321861&l=e32b1fb33f ...

映希講得出你個女嘅名tim~
原帖由 conniew117 於 10-11-2 12:43 發表

http://www.facebook.com/album.php?aid=42798&id=100001326321861&l=e32b1fb33f ...

fattyangela,

下次到你地去生日會時, 又影番多d相比我地睇啦. 係喎, 幫我問下你阿女, 我個女係學校乖唔乖, 會唔會成日俾老師話, 因為之前老師打過俾我, 話佢都係一個好硬勁既人, 但一被人發現做錯野, 就喊定先. 我想知佢依傢有無改善.

如果你個女爆到料就話我知. thanks.

澄澄媽咪,多謝你分享相片呀!!小朋友好得意呀! 雖然我冇得參與,但係可以感受一下氣氛,好開心呀! HEHE,有幾張都影到子恩呀 ^.^

大家好我都係K1B樂樂個媽媽,想問吓你哋呢我今日見到阿仔本"秋風吹"摺起咗寫住~請與小朋友溫習中文生字~你哋阿仔阿女係咪都一樣有寫呢句呀??定係我個仔比較差要提示呢??

醒目開學勳章

我係致致mami,我囝本書都有寫呀,我唸應唔係小朋友差掛,我尋日同阿囝睇書佢都識答晒我d野的,仲係到對住d中文字用手指寫字喎,其他mami有無人係咁呀

我囝囝係10月細B

我阿女本書都有寫, 開頭見到嚇一跳, 唔係阿女差到咁...

好彩原來其他小朋友都一樣, 咁可能之前有兩日休課, 老師要家長幫手教下小朋友.