用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 軒小上午校 2010年9月的 1 S 班
樓主: evelette
go

軒小上午校 2010年9月的 1 S 班

回覆 20# annalee 的文章

你哋有無報故事爸媽? 星期六去開會都幾多人呀, 我自己都好期待呢~
冰皮月餅我未整過呀...有機會試下做先!

回覆 1# bbcyrus 的文章

我囡囡知道邊個叫同學仔叫BOBO, 佢應該都認得我,因我每日都會接囡囡放學,等我睇吓佢哋聽明有冇一齊玩先,
我都有報爸媽故事,我諗都幾玩.睇吓我哋可唔可以一齊做吖.

回覆 22# annalee 的文章

<故事爸媽>我諗我哋未必可以一齊做, 因為唔同班呢~
想問下如果某科有改正要做, 但第日無果科既堂, 咁洗唔洗帶果本要改正既書/作業番去?? 我覺得帶又會加重書包負荷, 唔帶又驚會話欠交功課!!

我全部都叫佢帶,但我都有時會執錯書...
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 8-) ようこそ!ご覧で下さい!澤銘寶寶 よろしくお願いします! :-D

我每晚跟佢D功課同執書包, 都要攪半個鐘...

原帖由 kingawa 於 10-9-16 15:32 發表
我全部都叫佢帶,但我都有時會執錯書...

請問你哋有無上過家課冊最後果頁提供既網址?? 我用學校提供既 login同 password係入唔到去, 你哋有無呢個問題?

你哋好! 我個仔都係讀1S班,佢都好鐘意呢間學校,可能成日聽我哋兩公婆講話好鐘意呢度,所以佢入到嚟都覺得好開心。我個仔明天參加台拳,唔知有沒有老師帶佢哋上天台食嘢呢?又有沒有人帶佢哋到四樓活動室呢?佢仲要換翻條運動褲先玩得,都唔知佢攪唔攪得掂,因為佢平時比較"呢啡",不過都唔理得咁多,希望佢掂啦!我都有參加故事爸媽,希望遲D見到你哋啦!

回覆 1# wongkay 的文章

我個囡都有參加跆拳道,我幫佢今日著咗運動衫,但帶咗條長褲係書包,叫佢自己換,都唔知得唔得,因我囡囡比較'呢HEA',人哋推一吓佢先識行一步,我都有啲擔心.
手冊後面的WEBSITE都密碼有什麼用,用來做什麼,因為佢每日都好忙,返到屋企又想玩同睇電視,我想問你哋的仔女平時有冇學什麼活動?

我囡囡係1P班, 歡近大家交流、交流

我何止半個鍾! 成日有di細本ge出現, 都唔知要唔要帶?
di a4習作紙成日皺埋一堆, 佢di字又難看,
陪佢做功課還亂過自己讀書時...

原帖由 bbcyrus 於 10-9-16 22:26 發表
我每晚跟佢D功課同執書包, 都要攪半個鐘...
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 8-) ようこそ!ご覧で下さい!澤銘寶寶 よろしくお願いします! :-D

我未上bor, 做什麼用的?

原帖由 bbcyrus 於 10-9-17 17:42 發表
請問你哋有無上過家課冊最後果頁提供既網址?? 我用學校提供既 login同 password係入唔到去, 你哋有無呢個問題?

你好! 我仔叫edison, 你仔仔呢? 唔知佢地識唔識?

原帖由 wongkay 於 10-9-28 23:56 發表
你哋好! 我個仔都係讀1S班,佢都好鐘意呢間學校,可能成日聽我哋兩公婆講話好鐘意呢度,所以佢入到嚟都覺得好開心。我個仔明天參加台拳,唔知有沒有老師帶佢哋上天台食嘢呢?又有沒有人帶佢哋到四樓活動室呢?佢仲要換翻條運動褲 ...

你好呀!

原帖由 MdmFung 於 10-9-29 17:48 發表
我囡囡係1P班, 歡近大家交流、交流

回覆 28# annalee 的文章

我個仔尋日返嚟話跆拳好好玩,仲教我點樣握拳,出拳後仲要"噓"一聲,好好笑。佢哋尋日都無派袍,所以連長褲都唔洗換,唔知幾時有袍派呢?我暫時都係比運動服佢著咋,因為起碼唔洗換上身衫先啦!

我個仔星期六日都有學其仔嘢(圍棋和游水),其實我都想佢再報一些有關英文和數學的課程,但因為而家要返長短週,所以真係無乜時
間。其賁St Joseph都係半日制學校,但星期六就唔洗返,好似多D時間用。

仲有,我個仔話尋日無默英文,咁你哋知唔知道應該幾時默呀?因為我個仔好無記性,溫咗都可以唔記得,而家仲要喺最尾兩堂先默,玩完兩個小息應該唔記得七七八八,如再拖一個星期,我唸我同佢溫書都溫到嘔血

Kingawa, 我個仔叫卓謙/Hugo呀!今晚返去問吓佢識唔識你個仔先。

我奶奶唔俾佢學跆拳道, 話太細就著重用下盤的力會長唔高 佢係e生所以我就佢, 不然我都想佢學跆拳... 佢現在每星期兩次游泳, 三堂公文式, 學校唱歌班.

原帖由 wongkay 於 10-9-30 14:48 發表
我個仔尋日返嚟話跆拳好好玩,仲教我點樣握拳,出拳後仲要"噓"一聲,好好笑。佢哋尋日都無派袍,所以連長褲都唔洗換,唔知幾時有袍派呢?我暫時都係比運動服佢著咋,因為起碼唔洗換上身衫先啦!

我個仔星期六日都有學其仔嘢(圍棋和 ...

wongkay:

阿仔話佢班上最好的朋友叫"吳卓謙", 坐佢後面, 但又唔係叫hugo 班上有兩個hugo wor... 我心諗唔係咁湊巧掛!
我和他媽媽居然在baby-kingdom上認識了! 咁有緣?!

原帖由 wongkay 於 10-9-30 14:48 發表

我個仔星期六日都有學其仔嘢(圍棋和 ...

原來班上也有兩個卓謙
反而我個印印認識王卓謙,那也一樣有緣

回覆 37# kingawa 的文章

係阿!班上面有兩個卓謙和兩個Hugo,我個仔叫黃卓謙,應該係你印印認識那個.我唸第時我哋D仔要叫番志強,偉文先唔會同人撞!

那卓謙也是蘇浙過來的了! 我印印說你印印前些日子在蘇浙聽聞一件命案, 是真的嗎

原帖由 wongkay 於 10-10-1 11:06 發表
係阿!班上面有兩個卓謙和兩個Hugo,我個仔叫黃卓謙,應該係你印印認識那個.我唸第時我哋D仔要叫番志強,偉文先唔會同人撞!

回覆 39# kingawa 的文章

咁我個仔又唔係喺蘇浙過來的,而且他是坐校車返學的,所以應該不是你印印所說的卓謙嘞!  Anyway,能夠成為同班同學都是一種緣份,以後要多D交流、交流。