用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 柏斯 Little Mozart
go

柏斯 Little Mozart

Anyone know whether Parsons (柏斯) Little Mozart course is good?  Seems not often heard kids taking this course.  I am thinking about the centre in Tsuen Wan.  Grateful if anyone can share experience about this course.

我囡舊年報過, 但上左幾堂就無上啦, 因為太多人, 有D小朋友係度又叫又嘈, 老師都理唔到, 講D中文又夾D英文, 我囡一D都無心機上, 學唔到D乜野, 咁就無左二千幾蚊...  而家就唔知有無改善到囉
Prudence is my Treasure. She was born on 04 Nov 2004~ p:-Dq

我上年都比小朋友參加柏斯, 可能唔好彩, 換了3個老師, 上了一學期, 沒有再参加。個人認為通利比較好很多, 但完成課程較耐。

回覆 1# Big-Mouth 的文章

Big-Mouth, your kid also attended Little Mozart?  In which centre?

yamichung, is your kid attending any music class now?

早排係親X王見到有個免費音樂班,話會教小朋友認識中國樂器同音樂,好似幾得意,就報名參加,估唔到真係好好玩,嗰到的MISS不單只專業,除咗唱遊,仲同小朋友做手工藝、繪畫,囡囡仲有試過彈結他、琵琶、古箏、鋼琴,玩到唔捨得走,仲學到唔少音樂知識,若有興趣知道上堂的地址同聯絡方法,我可以PM比大家!

Diamond Hill Centre
原帖由 hoihoima 於 10-7-20 00:07 發表
Big-Mouth, your kid also attended Little Mozart?  In which centre?

yamichung, is your kid attending any music class now?

Hi horse_mom,

我都有興趣知多啲,可否pm 音樂班的詳細資料給我. Many thanks.

原帖由 horse_mom 於 10-7-20 00:15 發表
早排係親X王見到有個免費音樂班,話會教小朋友認識中國樂器同音樂,好似幾得意,就報名參加,估唔到真係好好玩,嗰到的MISS不單只專業,除咗唱遊,仲同小朋友做手工藝、繪畫,囡囡仲有試過彈結他、琵琶、古箏、鋼琴,玩到唔捨得走,仲學 ...

pls pm the info, tks

原帖由 horse_mom 於 10-7-20 00:15 發表
早排係親X王見到有個免費音樂班,話會教小朋友認識中國樂器同音樂,好似幾得意,就報名參加,估唔到真係好好玩,嗰到的MISS不單只專業,除咗唱遊,仲同小朋友做手工藝、繪畫,囡囡仲有試過彈結他、琵琶、古箏、鋼琴,玩到唔捨得走,仲學 ...

Please PM to me, too  THANKS !!

kindly pm me, thanks.

原帖由 horse_mom 於 10-7-20 12:15 AM 發表

Please PM to me, too  THANKS !!
:-?  :-)

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位如有需要, 請直接pm有關出文者, 請勿於版面留下沒有可讀性留言(如pm me/check pm)etc....., 如未有改善, 必關文, 多謝合作!!!

I am interested.  Please pm to me.  thanks

免費音樂班

我諗好睇係邊個centre同老師,我個仔在caine road上緊第2個term,好好采一班只是3個人,第一個term同第二個term都係,未換過老師,同埋個老師好投入同喜歡小朋友。

課程內容我覺得ok喎,3歲人仔唔好expect會學到好多野,佢返到屋企成日攞d歌黎聽跟住d歌做動作不知不覺中都吸收到...1st term主要唱歌,而家2nd term加埋教音符拍子,我個仔雖然上堂成日倒蛋不過佢都好鍾意上堂。

原帖由 hoihoima 於 10-7-20 00:07 發表

Hi,

May u PM me too. Thx!

回覆 13# horse_mom 的文章

Why it is free?  What terms and conditions?

Please PM to me, too  THANKS

can you pm to me
thanks!