用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣學之園PN召集處
樓主: AC9
go

青衣學之園PN召集處 [複製鏈接]

回覆 60# echo_seng 的文章

yes!!

out of control

唉..... 個仔似係全班最難應付的一個,.......so out of control..... 都唔知點好.....個細仔又病,大仔番學又唔聽話.......都唔知點好 !!!!  真令人擔心......

多謝你鼓勵....我可能我太大壓力了.....老公又唔係成日係香港,我又要番工又要照顧2個仔...個仔的脾氣真係好差..真難搞..哈哈....

我個仔係28號......我仲幫佢改佐個花名叫"技安"......佢係成班最大份....得個樣....又拍事...我老公都話個名好襯佢...

我個細仔發燒,喉嚨唔舒適...發佐幾日了....發下退下....

原帖由 echo_seng 於 10-8-16 13:52 發表

細佬無事嗎?

男仔係明顯地頑皮少少,難攪的男仔又點止你囝囝!我家大帝都唔係好得去邊!慢慢黎啦!無得急,有咁多老師幫手,小朋友一定會適應到,放心! ...

你個仔係咪鍾意講英文唔多講中文個個呀....

你無見到咋...佢係出面發佐好耐脾氣....老師都無佢辦法...

原帖由 echo_seng 於 10-8-16 16:31 發表

哈哈,你一講"技安",我就知啦!我個仔係19號,我今日話你個其實係K1 o個 個!
咁你囝囝邊係失按呀!好多男仔都難坐定定!男女真係幾大分別!你囝囝又無喊,又無做d乜,只係唔想坐定定!小事!我家大帝咪又成日係咁!我唔覺我家大帝表現唔好! ...

返學後小朋友的情緒

你地的小朋友返佐學.....怎樣呀....????
我個皇帝老師話佢無咩喊但番到屋企就....成日喊...成日發脾氣.少少事就喊又痴身....之前佢唔會咁架....
‹ 上一主題|下一主題