用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 放棄學位!點寫信,會禮貌哋!thx!!!
go

放棄學位!點寫信,會禮貌哋!thx!!!

我已注冊德雅同交哂學費!但現在德望又ok咗!我想寫信放棄德雅!但又唔知點落筆!!求救!
多謝哂!

can ask yr daughter to draw a thank you card, plus yr message written inside thanking the principal.  I think its not bad ar!

回覆 1# dora媽 的文章

我有兩個朋友都係放棄左德雅!

醒目開學勳章 王國長老

你咪話多謝學校取錄, 你同女女都好鐘意間學校, 但最近另一間心儀WAITLIST得左, 一家人商量後覺得果間比較適合女女性格, 所以決定忍痛放棄德雅學位, 多謝佢地之前俾既機會同時間, SORRY FOR ANY INCONVENIENCE SO CAUSED之類LOR
原帖由 dora媽 於 10-7-16 12:34 AM 發表
我已注冊德雅同交哂學費!但現在德望又ok咗!我想寫信放棄德雅!但又唔知點落筆!!求救!
多謝哂!

退
: XX小學
學生編號 : 12345
學生姓名 : XXX

本人之小兒XXX已獲貴校取錄為二零一零年小一新生,現決定放棄貴校之學位。特函謹告。
再次多謝貴校能給予小兒有就讀貴校的機會。
敬祝 
教安
學生XXX家長

二零一零年七月十六日

多謝哂!!各位!!