用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 pm唔倒...
go

pm唔倒...

連續幾日, 一時pm可以, 一時又唔得, 點解會咁嘅??
唔得時, 會有以下文字....

請檢查您的電腦的時區設置是否設定為 :HKSAR GMT+8 及日期時間:2010-07-15 11:36:33
如設定後問題仍未解決, 可參考以下網址有關「寄PM 時出現"invalid input"怎麼辦?」的設定:http://forum.baby-kingdom.com/thread-2921690-1-1.html

冬日勳章 熱血金章

原帖由 yiubb 於 10-7-15 11:38 發表
連續幾日, 一時pm可以, 一時又唔得, 點解會咁嘅??
唔得時, 會有以下文字....

請檢查您的電腦的時區設置是否設定為 :HKSAR GMT+8 及日期時間:2010-07-15 11:36:33
如設定後問題仍未解決, 可參考以下網址有關「寄PM  ...

hi yiubb,
技術人員解釋,如果pm個window開得太耐,會自動timeout的,所有當你再遇到哩個情況,可以試下logout再login~

再有問題的話,敬請通知我們啊!

pm個window, 意思係唔係pm打字果度呀? 如果係, 我剛剛試咗, 我開咗pm, 打咗數個字, 我估不出2mins, 跟手sent出, 結果都係sent唔倒呀??
咁logout嘅意思, 係唔係要成個account logout呀? 然後再login番個acc, 先可以再pm???
原帖由 Editor 於 10-7-16 09:53 發表

hi yiubb,
技術人員解釋,如果pm個window開得太耐,會自動timeout的,所有當你再遇到哩個情況,可以試下logout再login~

再有問題的話,敬請通知我們啊! ...

原帖由 yiubb 於 10-7-19 18:48 發表
pm個window, 意思係唔係pm打字果度呀? 如果係, 我剛剛試咗, 我開咗pm, 打咗數個字, 我估不出2mins, 跟手sent出, 結果都係sent唔倒呀??
咁logout嘅意思, 係唔係要成個account logout呀? 然後再login番個acc, 先可以再 ...

same as you, 我都係 pm 唔到,又係彈同樣訊息,又試過 logout再 login,都係唔得,到而家都未解決到,唔知點算好????

冬日勳章 熱血金章

Dear yiubb & mamacartier,

有關PM問題,
煩請聯絡 [email protected]
為您們帶來不便,真的非常抱歉!

醒目開學勳章 熱血勳章

剛測試過pm功能沒有問題,可以把有 error message 的圖 post 上來嗎 ?