用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 sdm爵士芭蕾舞學院
樓主: seavl
go

sdm爵士芭蕾舞學院 [複製鏈接]

回復 4# 竹葉青 的帖子

竹葉青,
我個女想學藝術體操,你介唔介意介紹比我知你囡囡係邊間學?
唔該哂你

回復 1# Beauty_Chan 的帖子

唔係呢度,應該係hunghom

Hi 竹葉青

I would like to know where is your daughter to learn the gymnastic class. my daughter is K1 now. thanks

想請問奧海城同愉景分校邊間好啲,
我啱啱預約咗試堂,問咗學費都幾貴,
接近二百蚊一堂。
唔知啲跳舞君貴唔貴呢?
除學費外表現服需另收費嗎?

有冇媽媽上過紅磡都會間SDM? 老師有愛心嗎?

我囡囡而家2歲半,係紅磡都會間SDM讀左兩個幾月啦~~~
囡囡一直都學得幾好,佢經常都話要去返學,所以我相信佢真係學得好開心,miss 都幾nice,幾好笑容~~不過佢地應該唔止一個miss 的,我囡囡學星期四同埋星期六(因為同一個miss),你可以去試下堂先,試岩先報都得架~~

[email=ava@yu]ava@yu[/email]-您一個星期學2堂,教既嘢會唔會重覆,您女女有冇出去表演,表演要唔要加錢? 我如果報,會係星期四上,我見到9樓有間學藝術體操,又見到SDM花車表演好靚,價錢差唔多,唔知學边樣好D

我囡囡無參加過表演,因為佢太細個啦~~我之前係bk 度睇第二d媽咪講,起碼3歲以上先有機會出去表演架,但係實際我都唔係好清楚(因為只係學左兩個月),我諗出去表演係要另外加錢架~~因為要補堂同埋買表演既衫,不過如果有得表演,我都覺得值得架~~起碼畀佢試下~~

另外因為我覺得學兩堂抵d(8堂/月)$1080,(4堂/月)$840同埋佢又鐘意去學,我咪畀佢學多d~~至於上堂學左d咩野,真係唔係好知道,因為係佢自己入去學架~~我地睇唔到架~~加上星期四一般都係工人同佢去,我都係間唔中星期六陪佢去.
其實都會廣場真係好多野學,我都睇緊其他,妳所講既9樓學藝術體操貴唔貴架 ??我都有興趣呀!!!

原帖由 bellbellbear 於 11-3-25 12:51 發表
ava@yu-您一個星期學2堂,教既嘢會唔會重覆,您女女有冇出去表演,表演要唔要加錢? 我如果報,會係星期四上,我見到9樓有間學藝術體操,又見到SDM花車表演好靚,價錢差唔多,唔知學边樣好D ...

9樓間King's 藝術體操我打去問左720-4堂,每堂45min, 校服280, 我見佢好似開左冇耐,唔知口碑,但SDM我聽過幾多人讀,但我又好鬼鐘意藝術體操,所以唔知報邊間,您認為比佢讀Jazz好定學藝術体操?

原帖由 bellbellbear 於 11-3-25 22:18 發表
9樓間King's 藝術體操我打去問左720-4堂,每堂45min, 校服280, 我見佢好似開左冇耐,唔知口碑,但SDM我聽過幾多人讀,但我又好鬼鐘意藝術體操,所以唔知報邊間,您認為比佢讀Jazz好定學藝術体操? ...

其實我之前畀佢學dance ,都無諗得好深入,只係諗住佢有個地方畀佢玩下,同埋想睇下佢對呢方面有無興趣,有興趣就一直學落去,無就學過其他野,同埋聽人講SDM 比較多機會出去表演,所以我最後都係畀佢去左SDM 學,你講既 9樓,開左無耐,我都有D擔心,真係唔知好唔好喎~~
係喎,妳囡囡幾多歲 ?

hi joyhk,
我囡囡係體操總會學架!如想平平地學吓睇吓小朋友like唔like可以考慮玩吓康文處果d先(約2百幾有10堂呀),每年7月體操會都有選拔入選就可以入聯校或精英隊,約4/5月總會有得報名,如5歲以下想學就要私人學.私人既就唔方便係度講,有雖要可以pm我.
體操總會網址: http://www.gahk.org.hk/

原帖由 joyhk 於 2011/1/5 10:34 發表
Hi 竹葉青

I would like to know where is your daughter to learn the gymnastic class. my daughter is K1 now. thanks
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

[email=aba@yu]aba@yu[/email],我個女5月就4歲la

竹葉青,您女女幾歲學體操,難學嗎? 有冇受過傷?除左體操有冇學其他嘢,多謝哂您D資料!

HI Bellbellbear,
我女女7歲先係學校學,跟住個教練叫佢參加7月選拔就入左精英隊訓練三年到,上年剛上港隊受訓.當初一定有辛苦的日子但唔會好耐,習慣左就OK.辛苦都只係拉根.拉得多就唔痛.藝術體操係咁多款體操裏面最安全最少受傷的一項.因全是攞住球,繩,圈,棒和絲帶在地面上做一些優美和彈跳動作,相比起兢技體操要在平行木或雙槓上做動作安全得多.
基本上藝體和跳舞好相似.
除體操外女兒還有學JAZZ,英文話劇同彈琴.

原帖由 bellbellbear 於 2011/3/26 18:21 發表
aba@yu,我個女5月就4歲la

竹葉青,您女女幾歲學體操,難學嗎? 有冇受過傷?除左體操有冇學其他嘢,多謝哂您D資料!
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS

竹葉青,您女女好叻,多才多藝,您一定花左好多心机栽培女女,多謝您D資料,好有用!

bellbellbear ,佢唔叻架,只係樣樣都想玩吓啫.

原帖由 bellbellbear 於 2011/3/27 16:00 發表
竹葉青,您女女好叻,多才多藝,您一定花左好多心机栽培女女,多謝您D資料,好有用!

原帖由 micleelee 於 10-7-20 13:39 發表
講起SDM火都黎埋!佢地對小朋友完全無愛心!!
記得個時囡囡第一次上SDM既beginner班係到喊; d老師又唔比我入去陪佢; 我明白; 但都無理由要將佢移去一閣唔理佢; (佢地有唔止一個老師; 我諗總有一個可以去安慰囡囡) 又係 ...

Hi micleelee,

請問你話終於搵到間好既芭蕾舞學校仲可以學少少英文既係邊間呀, 可否PM資料我, 因為我正打算俾個女去學呀.

原帖由 竹葉青 於 11-3-26 12:12 發表
hi joyhk,
我囡囡係體操總會學架!如想平平地學吓睇吓小朋友like唔like可以考慮玩吓康文處果d先(約2百幾有10堂呀),每年7月體操會都有選拔入選就可以入聯校或精英隊,約4/5月總會有得報名,如5歲以下想學就要私人學.私 ...

想問下3.5YRS 可以學嗎? 同埋請PM我私人學資料呀, 謝謝1

我想問調景嶺有SDM咩?
請問O係邊?
我淨係知有間小公主...不過好似唔係咁好:(
‹ 上一主題|下一主題