用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今年9月選小一學校問題
go

今年9月選小一學校問題 [複製鏈接]

想問一下9月份既第一輪不受地區限制的自行分配學位,如果唔選擇外區而係選番自己居住既校網得唔得呢?

反正只得15分,都唔好駁了.咁樣既話係第二輪大抽獎,就算派得唔係太理想,起碼都可以去心儀既學校扣門而被加印象分(因為第一輪已經選擇呢間學校),係咪咁呢?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

想問一下9月份既第一輪不受地區限制的自行分配學位,如果唔選擇外區而係選番自己居住既校網得唔得呢? YES, 咩區都得, 只去一間入FORM

反正只得15分,都唔好駁了.咁樣既話係第二輪大抽獎,就算派得唔係太理想,起碼都可以去心儀既學校扣門而被加印象分(因為第一輪已經選擇呢間學校),係咪咁呢? 都係, 睇你心儀咩學校啦, 如果超名校, 話之你擺第1第2第3都唔會有機會叩門, 如果一般地區名校, 第1,2輪都擺第一1, 叩門時會加誠意分

醒目開學勳章

唉....我都有呢個煩惱呀!!
原帖由 gor_gor 於 10-7-12 21:37 發表
想問一下9月份既第一輪不受地區限制的自行分配學位,如果唔選擇外區而係選番自己居住既校網得唔得呢?

反正只得15分,都唔好駁了.咁樣既話係第二輪大抽獎,就算派得唔係太理想,起碼都可以去心儀既學校扣門而被加印象分( ...
‹ 上一主題|下一主題