用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 2010 小一同學會
go

2010 小一同學會

我終於可以同BK開咗迦密愛禮信小學的專屬討論區啦!

謝謝你的幫手。

yeah~~  

報到先   

貢獻勳章

報到呀~~

好心急等分班~~

醒目開學勳章

我又黎

Thanks akumi媽

唔使客氣啦! 大家都係自己友啫. 嘻嘻...

貢獻勳章

買了書包未...?我俾個女用了一次(在NURSERY的小一適應),我幫佢拎回家都叫救命,想想個書包是無書的

:;pppp: :;pppp:

貢獻勳章

原帖由 babycherry22 於 10-7-10 08:39 發表
買了書包未...?我俾個女用了一次(在NURSERY的小一適應),我幫佢拎回家都叫救命,想想個書包是無書的

我個女是107CM.......買咩書包都超大

原帖由 babycherry22 於 10-7-10 08:39 發表

我個女是107CM.......買咩書包都超大

我書包喺Trendy Land 已經買咗, 係公主書包.

你買咗運動鞋及黑鞋未?

我係大眾買咗個Sanrio  melody款書包俾亞女,我
個女又係勁細粒 ...揹咩書包都係超大 咩上去呢個睇落已經係比較細d ,如果放埋書.......!!

一諗到佢咁細粒..要每日揹住個又重又大ge書包上上落落摟梯返課室....真係覺得幾陰公ga>‧<

我運動鞋同黑鞋都未買呀....
你哋諗住會去邊度買?買咩牌子咁呢?

係呢想問你哋有無報到幼聯ge暑期英文呀?
我因為8月唔得閒,所以無報到.....
但幼聯前兩日打嚟問我女報唔報.....

借個位同前日send過短訊俾我ge媽咪say個 sorry~
因為我係新手,我幾日都無check過短訊,
我今日睇先睇到你封短訊呀!
sorry~咁遲先覆你!

貢獻勳章

原帖由 takumi媽 於 10-7-10 11:06 發表

我書包喺Trendy Land 已經買咗, 係公主書包.

你買咗運動鞋及黑鞋未?

可能同琳琳一樣,她買了上面有個細筆袋O個個~~

黑鞋有了,在影畢業相時買了,因我個女坐前面

不過,大定要早D買,在一田樓下買,

看岩款又無碼,有碼又有款又貴,我行到腳軟先買到鞋款OK..價錢又OK

我個女著鞋好粗,真是好快殘,我想平買多換,佢又易腳痛,好難買,妳地知啦~又平又靚WOW... 邊有咁易搵
(可能是我無經驗買,不要見笑,我個女的NURESY是不用穿裙同黑鞋)

白鞋無心水就買DR KONG,全白波鞋定可不可有一個COLOUR的LOGO?我平日行街一有就買定,琳琳平日都有at least 2對白鞋在家

貢獻勳章

tammymhk~

妳家的姓氏好特別,我上次考分班留意到

因仲有一個小朋友是我識的,同你小朋友同姓,一定不是你的小朋友啦~~

(我check入你的網頁看到,突然想起.... )

醒目開學勳章

係唔係又係入左迦密嗰個呀?!咁啱同我個女個名差一個字(雖然個"怡"字唔同寫法)
原帖由 babycherry22 於 10-7-10 17:04 發表
tammymhk~

妳家的姓氏好特別,我上次考分班留意到

因仲有一個小朋友是我識的,同你小朋友同姓,一定不是你的小朋友啦~~

(我check入你的網頁看到,突然想起.... ) ...

nataile04831,

我今天去咗買校服, 運動褲已經返咗, 你快D去買啦! 我每樣只係買咗一套咋~

我無報到幼聯的英文班, 佢地有打比你? 佢地無打比我喎!

D鞋仲未唸到去邊到買啊!

babycherry22,

我唸同你買個書包真係一樣, 死啦! 咁嘛好重囉! 但係我試過同SPI重量係差不多. 而我個女又"勁"鍾意公主, 所以咪......

咁你對黑鞋喺邊到買?

琳琳喺邊到讀幼稚園架? 因你說不用穿裙及黑鞋, 咁得意既!!

回覆 10# natalie04831 的文章

可唔可以俾幼聯ge電話我?我好想幫個仔報暑期英文,唔該

唔係迦密...可唔可以入黎"搭爹"呀
見係地傾得咁開心...我家循理無topic

貢獻勳章

原帖由 tammymhk 於 10-7-11 17:20 發表
係唔係又係入左迦密嗰個呀?!咁啱同我個女個名差一個字(雖然個"怡"字唔同寫法)

是太特別的姓氏,

是XX儀

她MAMA在K2同佢轉了孫方中,都不太熟

貢獻勳章

takumi媽

我個女對公主著了火咁LIKE~!我是勸不掂她不買~

我個女讀愛鄰幼兒學園,是全日nursery,無得著裙都合理

我細個mama無買我的喜歡的書包,我記到今時今日wow

我無報幼聯,撞了上中國舞的時間>.<

貢獻勳章

原帖由 babytai 於 10-7-11 21:19 發表

好呀~~!

不過會不會試下開循理topic ar?

無理由無人~~

原帖由 babytai 於 10-7-11 21:19 發表

Hello babytai,

歡迎,歡迎! 得閒入嚟傾吓, 吹吓水啦!