用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘區派到咩中學呢?
go

觀塘區派到咩中學呢?

我仔第一志願寧波第二中學

大女派笫一志願聖公會梁季彜中學,細女派第二志願梁式芝書院

我女派第一志願聖傑靈

原帖由 lcy1998430 於 10-7-9 11:16 發表
我女派第一志願聖傑靈

請問全級大約考第幾?

我女第一志願基孝
我家有對雙子公主

請問細女第一志願揀邊間呀? 梁式芝放第二都入到呀?
原帖由 twinsgirl 於 10-7-8 22:40 發表
大女派笫一志願聖公會梁季彜中學,細女派第二志願梁式芝書院
我家有對雙子公主

原帖由 kitty 於 10-7-9 14:04 發表
請問細女第一志願揀邊間呀? 梁式芝放第二都入到呀?

某校有學生放第5位都入到呀 !!! 佢呀媽開心都屎, 因為頭2志願係最top的band 1 中學, 第3位都吾敢太盡去band 2頭, e+估吾到派入第5位梁式芝.

真係估佢吾到 ~~

我女學校, 考10x 都派入, 我都想知梁式芝係咪band 2學校 ?

梁式芝今年升左啦,band one 中

細女第一志願聖傑靈

阿女全級考49,都係好彩先派到第一志願

原帖由 hw1115 於 10-7-9 13:20 發表

請問全級大約考第幾?

原帖由 ##21# 於 10-7-8 17:03 發表
我仔第一志願寧波第二中學

請問寧波第二中學是band幾和頭中尾呢?
謝謝!!

寧波第二中學是band two 中

原帖由 twinsgirl 於 10-7-10 13:56 發表

唔該哂!
請問校風怎樣呢?是英中/中中?
謝!

咁奇怪???梁式芝現係band 1 英中黎播??咁請問聲知唔知第3,4位係填咩學校?
原帖由 1205 於 10-7-9 15:28 發表

某校有學生放第5位都入到呀 !!! 佢呀媽開心都屎, 因為頭2志願係最top的band 1 中學, 第3位都吾敢太盡去band 2頭, e+估吾到派入第5位梁式芝.

真係估佢吾到 ~~

我女學校, 考10x 都派入, 我都想知梁式芝係咪band 2 ...

按khmama資料, 梁式芝應該係band 1尾, 可能女校競爭少d, 無男仔爭...

我仔都係觀塘區, 派左去十幾位西貢區, 果朝真係嚇死~ 好彩扣門成功, E+鬆晒...

你地學校有講全級考第幾架?
我地唔講架 所以我女有的同學唔敢博!
原帖由 lcy1998430 於 10-7-10 12:04 發表
阿女全級考49,都係好彩先派到第一志願
我家有對雙子公主

我女學校話係BAND 2頭
原帖由 twinsgirl 於 10-7-10 13:56 發表
我家有對雙子公主

個仔入咗華英!

街方個女屬官塘區,band 2頭
第一志願梁式芝,派左去11志願band 3 青松
攪珠真係玩死人,見個細路同大人揾學校揾到謝晒!
原全係講運氣,真慘==
好彩街方叩門成功

觀塘區中學今年最新的Banding 資料
聖傑靈女子中學()                         band 1
聖言中學()                         band 1
藍田聖保祿中學()                         band 1
觀塘瑪利諾書院()                         band 1
順利天主教中學                         band 1
觀塘官立中學                         band 1
梁式芝書院()                         band 1
中華基督教會蒙民偉書院                 band 1
新生命教育協會呂郭碧鳳中學         band 1
福建中學(直資)                         band 1-2
基督教聖約教會堅樂中學                 band 2
聖安當女書院                         band 2
聖若瑟英文中學                         band 2
聖公會梁季彝中學                 band 2
聖公會基孝中學                         band 2
仁濟醫院羅陳楚思中學                 band 2
五邑司徒浩中學                         band 2         
中華基督教會基智中學                 band 2
寧波第二中學                         band 2
寧波公學                         band 2
天主教普照中學                         band 3
觀塘功樂官立中學                 band 3
瑪利諾中學                         band 3
香港道教聯合會青松中學                 band 3
香港聖公會何明華會督中學         band 3
地利亞修女紀念學校(月華)         band 3
九龍利瑪竇書院                         band 3
地利亞修女紀念學校(協和)         band 3
香港布廠商會朱石麟中學                 band 3
佛教何南金中學                         band 3
慕光英文書院                         band 3
高雷中學                         band 3