用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 去註冊有無學校要買暑期作業呢?
樓主: ##21#
go

去註冊有無學校要買暑期作業呢? [複製鏈接]

係呀, 好開心第一志願, 佢好多同學去左陳瑞芝, 亞仔有小小埋怨點解唔選陳瑞芝, 但係我同佢講, 係個度會辛苦d, 所以佢都無所謂, 同唔到你仔仔一間, 有d失望, 我以為你有去見就會選田雞肶, 佢地考完13號個試就知要唔要返輔導班, 要比錢架, 19號開始返足兩星期 !

原帖由 Skywan 於 10-7-11 13:59 發表
Pakalmryan,
恭喜你, 我睇番post你仔仔都系入讀第一志願!

阿仔入左賓記呀!  
嘜都未買呀!只系用左 $70 - 買3本暑期作業。
不過學校叫家長們待 13/7 PS1 試考完, 知道小朋友會否有机會入讀中文班先, 因 ...

原帖由 paklamryan 於 10-7-12 01:04 發表
係呀, 好開心第一志願, 佢好多同學去左陳瑞芝, 亞仔有小小埋怨點解唔選陳瑞芝, 但係我同佢講, 係個度會辛苦d, 所以佢都無所謂, 同唔到你仔仔一間, 有d失望, 我以為你有去見就會選田雞肶, 佢地考完13號個試就知要唔要 ...

田雞比要錢? 南屯官 free 喎. 不過市區有D名校都要比錢.

係呀, 英文 $500 中/數 $335
如果兩樣都要補就要比 8佰幾啦
是但啦, 當比補習費囉, 最重要係可以比佢地早d適應英文教授

原帖由 Joe媽媽 於 10-7-12 10:16 發表

田雞比要錢? 南屯官 free 喎. 不過市區有D名校都要比錢.

原帖由 paklamryan 於 10-7-12 11:15 發表
係呀, 英文 $500 中/數 $335
如果兩樣都要補就要比 8佰幾啦
是但啦, 當比補習費囉, 最重要係可以比佢地早d適應英文教授

有道理. 所以, 是否達標(無講幾多分為之達標)都好, 我都想亞仔有得上補底班, 唔好成日以為自已好叻(其實係井底蛙)!

Joe媽媽 & Paklamryan,

家住元朗區, Compare 3間心義中學(南官/田雞肶/賓記), 以 location 來講 "賓記" 最方便, 加上阿仔仲意這間, 所以自行及抽獎都系揀佢首選。

阿仔班都有几個同學去左 梁球琚/陳瑞芝
阿仔能力有限及佢好多甩甩漏漏吾敢揀咁好....怕讀得辛苦或讀吾上, 如成績每況越下怕會打"沉"佢.

大家雖然吾同校, 希望升中后能繼續交流

原帖由 Joe媽媽 於 10-7-11 18:39 發表

Hi Skywan,

賓記唔收我個仔, 反而南屯官收左. 係亞仔第一志願. 派到頭兩個志願都好開心了.
亞仔有兩個同學成績差過他入左陳瑞芝(自行). 因為統一派位不敢排在頭三位.
但有2個叻過他又入了賓記(抽獎), 因自行無揀 ...

‹ 上一主題|下一主題