用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 叩門成功,好開心呀!
go

叩門成功,好開心呀!

冬日勳章 醒目開學勳章

我仔仔去第一志願叩門,成功咗,今日註冊,好開心呀 。其他正在等消息的mami,不要氣餒,相信你們都會好快收到好消息,努力,加油呀!

Congratulations, which school?

醒目開學勳章

恭喜晒 ~

恭喜你, 可否分享一下你的選校策略及叩門安排. 小朋友成績如果一般叩門是否很難?

原帖由 birdy09 於 10-7-8 09:46 發表
我仔仔去第一志願叩門,成功咗,今日註冊,好開心呀 。其他正在等消息的mami,不要氣餒,相信你們都會好快收到好消息,努力,加油呀! ...

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

請問邊間叩門呀,佢成績是否全A呢?

回覆 1# birdy09 的文章

真替妳開心
勞工局長張建宗,胡亂响處發噏風,                                
徵款措施講唔通,漠視民意亂咁衝,                                
民怨四起勢夾兇,等執包袱"將見終"!

冬日勳章 醒目開學勳章

我們在自行、甲、乙部的第一志願都係填同一間學校,所以叩門的時候學校會覺得你有誠意。小朋友在面試的時候不要一句起,兩句止,考官會着重小朋友的表達能力。希望這些分享會有用啦!

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

原帖由 birdy09 於 10-7-9 00:38 發表
我們在自行、甲、乙部的第一志願都係填同一間學校,所以叩門的時候學校會覺得你有誠意。小朋友在面試的時候不要一句起,兩句止,考官會着重小朋友的表達能力。希望這些分享會有用啦! ...

恭喜哂.....多謝分享!^^

真係恭喜晒!

我都成功左,本身派到band 3學校,而家叩到band 2都已經好好。大家要努力呀,唔好氣餒。我女好多同學都得,佢地係第二/三志願試第一志願,成功率都好高。

恭喜晒各位。