用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派位註冊証的問題
go

派位註冊証的問題

請問有經驗的家長, 如果叩門第一間中學已收,我要去原校取回派位註冊証去叩門學校.那麼好彩地有另一間很心儀的中學又叩門成功,我可否去第一次叩門成功的學校取回派位証, 再去註冊呢?

原帖由 sisima 於 10-7-7 15:45 發表
請問有經驗的家長, 如果叩門第一間中學已收,我要去原校取回派位註冊証去叩門學校.那麼好彩地有另一間很心儀的中學又叩門成功,我可否去第一次叩門成功的學校取回派位証, 再去註冊呢? ...

應該可以,所以通常叩門成功,佢會叫你唔好心多多又去其他學校見。

我也有這個問題........, 如叩門第一間中學已收並已註冊,而第二間叩門的中學又叩門成功,我可否去第一次叩門成功的學校取回派位証, 再去第二間叩門中學註冊呢..........?
請有經驗的家長或老師解答....?

謝 謝 ......!

心急.......心煩..........

回覆 3# fckeung 的文章

mingkath 唔該哂!

另請問有無家長有此經驗?

thanks!

原帖由 sisima 於 10-7-7 15:45 發表
請問有經驗的家長, 如果叩門第一間中學已收,我要去原校取回派位註冊証去叩門學校.那麼好彩地有另一間很心儀的中學又叩門成功,我可否去第一次叩門成功的學校取回派位証, 再去註冊呢? ...

叩門預左係咁架啦,唔通你會怕麻煩,浪費e個黃金機會?
就算瘀,都係瘀一次之嘛?比起個仔將來6年學校生活,ed算得係乜?