用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 2010/11 聖保祿天主教小學小四
樓主: YongXin
go

2010/11 聖保祿天主教小學小四 [複製鏈接]

服咗你喇亞聖保祿代表,咁又俾你儲齊兩款。

原帖由 YongXin 於 10-7-8 13:05 發表
我地綠邊黄字,你地藍邊紅字;我依家两款都有喇,我0個0的古董仲响度。

係播,可以打去精工預定,多謝提點!

醒目開學勳章

嘻嘻!得閒記得多0的0黎呢度八0的SPCS既0野過我地聽呀,世外高人,唔好忘記我地。

原帖由 Rattie 於 10-7-8 14:59 發表
服咗你喇亞聖保祿代表,咁又俾你儲齊兩款。

唉,我驚到時係我自己寂寞難耐,唔該你哋唔好嫌我煩,得閒招呼吓我喇,好心。

原帖由 YongXin 於 10-7-8 15:50 發表
嘻嘻!得閒記得多0的0黎呢度八0的SPCS既0野過我地聽呀,世外高人,唔好忘記我地。

簽名被屏蔽

好似對面藍田仲有一款黃色邊喎, 不過可能不是你杯茶. 哈.

原帖由 candy_kent 於 10-7-8 17:45 發表

rattie, yongxin
恭喜你, 中左獎啦, 集齊兩款, 可以換到xxx大獎 !!

係 ar, 小女今年有幸得到左一個.

原帖由 candy_kent 於 10-7-7 17:43 發表

服務獎是否比班長架 ??
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

簽名被屏蔽

各位好,轉轉眼女兒要踏入P4了,真的光陰似箭.  近排較少上來,但昨晚上來爬文,找到了一個網站, 原來我o地隔離排名都幾高下,呵呵.. 大家看下無防.
http://maths1000.com/index.php?action=schoolranksdetail&id=6

大家繼續努力,我們是兒女的領航員..

ranked #37, right?

原帖由 媽媽儀 於 10-7-9 11:25 發表
各位好,轉轉眼女兒要踏入P4了,真的光陰似箭.  近排較少上來,但昨晚上來爬文,找到了一個網站, 原來我o地隔離排名都幾高下,呵呵.. 大家看下無防.
http://maths1000.com/index.php?action=schoolranksdetail&id=6

大家繼續 ...

只是參考下無妨,不要盡信,有幾準確就真係答妳唔到..

明白嘅. 不過照呢個site的資料, rattie跳升了30級, 恭喜恭喜.

原帖由 媽媽儀 於 10-7-9 12:06 發表
只是參考下無妨,不要盡信,有幾準確就真係答妳唔到..

醒目開學勳章

從來都唔睇呢0的學校排名,唔只得啖笑,茅跟據,仲係錯漏百出既。

哈哈! 我即刻覺得自己高高在上,好 high 呀!

同意,基本上幾高排名嘅學校都會有人讀得差,其實邊一間英中都冇所謂,最緊要係遠離d品行兼成績嘛嘛嘅學生。

試問那個父母希望自己兒女品行差成績嘛嘛..老師也希望成績好的學生幫忙成績不太好的同學, 為人父母的我也不會灌輸這樣意識給兒女,P4了,她們應該有判斷能力了.....
這些只是我的個人感受。

原帖由 Rattie 於 10-7-9 16:07 發表
哈哈! 我即刻覺得自己高高在上,好 high 呀!
同意,基本上幾高排名嘅學校都會有人讀得差,其實邊一間英中都冇所謂,最緊要係遠離d品行兼成績嘛嘛嘅學生。 ...

同意,我哋間學校嘅小學生,品行差極有限,亞囡一路有幫忙成績不太好的同學,佢亦唔會睇成績去交朋友。

學壞容易學好難,去到中學,同輩嘅力量非同小可,特別係喺青春期。品行好,成績差,起碼唔會學壞。品行差,成績好,起碼佢肯讀書。品行兼成績嘛嘛,sorry,咁我唔知佢平時會做d乜囉。

原帖由 媽媽儀 於 10-7-9 17:36 發表
試問那個父母希望自己兒女品行差成績嘛嘛..老師也希望成績好的學生幫忙成績不太好的同學, 為人父母的我也不會灌輸這樣意識給兒女,P4了,她們應該有判斷能力了.....
這些只是我的個人感受。

...

醒目開學勳章

絕對同意。

我地學校既出品,學術同品行都真係唔差得去邊;唔達標既早就被out0左喇,又或者跟本唔會0黎讀。

原帖由 Rattie 於 10-7-9 19:37 發表
同意,我哋間學校嘅小學生,品行差極有限,亞囡一路有幫忙成績不太好的同學,佢亦唔會睇成績去交朋友。

學壞容易學好難,去到中學,同輩嘅力量非同小可,特別係喺青春期。品行好,成績差,起碼唔會學壞。品行差,成績好,起碼佢肯讀書。品 ...

好有同感!

另外想問吓,成績表上話整個小學階段只可留班一次,但两年都聽到小女話有同學要留班,一二年級已要留班,咁萬一去到三四五年級跟唔上,點算?難道照升班??
原帖由 Rattie 於 10-7-9 19:37 發表

學壞容易學好難,去到中學,同輩嘅力量非同小可,特別係喺青春期。品行好,成績差,起碼唔會學壞。品行差,成績好,起碼佢肯讀書。品 ...

irence:
恭喜恭喜
你女女升哪一班?
原帖由 irenec 於 10-7-8 09:13 發表
Hello, 我囡個班今年有4個進步獎?! 小女有幸分到一杯羹

所以間學校位置方便介意.

只可留班一次, 唔掂就要被勸離場.
聽聞有人過兩次班, 係用家姐個quota,
?
家姐+細妹之後都可以留班.

原帖由 snkwok 於 10-7-10 01:14 發表
好有同感!

另外想問吓,成績表上話整個小學階段只可留班一次,但两年都聽到小女話有同學要留班,一二年級已要留班,咁萬一去到三四五年級跟唔上,點算?難道照升班?? ...

咁都得
原帖由 Rattie 於 10-7-10 14:31 發表
之所以間學校位置咁唔方便我都唔介意.

只可留班一次, 再唔掂就要被勸離場.
我聽聞有人留過兩次班, 係用埋佢家姐個quota,
咁即係點?
即係家姐+細妹之後都唔可以留班囉.

...
‹ 上一主題|下一主題