用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 六年的努力, 今日的結果
go

六年的努力, 今日的結果 [複製鏈接]

九龍瑭音小派位初步結果:-

14 or 15 DBS
13 DGS
6 St. Paul's Co Ed
7 Ying Wah Boys
1 Ying Wah Girls
7 Heep Yan
3 St. Stephen's Girls
2 St. Stephen's College
2 St. Mary's
2 Queen's
2 Kowloon Wah Yan
a few Wah Ying
a few 黃芴南
a few 銀禧
at least 1 Good Hope
at least 2 基
at least 1 優才
at least 1 CIS (International School)

0    0    0    0

醒目開學勳章

"九龍瑭音小"??

派得好好wor但音小唔係黃大仙果頭咩﹖九龍城下話﹖

恕不同學校賣廣告, 所以稱為音小.
此校注重樂器.

原帖由 分享 於 10-7-7 14:00 發表
恕不同學校賣廣告, 所以稱為音小.
此校注重樂器.

哦!我諗你係講九龍塘好注重音樂果間小學,唔係真係人稱既「音小」,喂,引起誤會wor。

樓主:係咪連埋幼稚園個間教會學校? 係就唔出奇,呢間私教雖然好谷下,但一向都派得唔錯,識得幾個小朋友早兩年派左去喇沙,瑪利諾,聖保羅男女同男拔萃

回覆 1# Lilo 的文章

Yes !
All of them plays musical instruments
just amazing.

醒目開學勳章

原帖由 aryee 於 10-7-7 14:05 發表

哦!我諗你係講九龍塘好注重音樂果間小學,唔係真係人稱既「音小」,喂,引起誤會wor。

我估係<音小>喎!!

抱歉了!

令大家誤會. 佢不是慈云山學校村 哪間音小.  

佢係一間位于九龍瑭好注重樂器的直資小學.

每年都有小朋友等waiting list位.

樓主談及大約60+學生的派位狀況, 咁這間學校的小六生一共有幾多人? 其他的派去哪裡?

回覆 1# yukico 的文章

I think the data was originally from 宣小討論區的!!!  

This result was only from my memory, the official data should be out later on in school website.  Usually they won't post it so soon as some changes will be made after knock door process.  

Pls correct if any mistake was found.  

147 total P6 graduates

should be 8 Ying Wah
at least one Shatin Lui Ming Choi
at least one Shatin Tin 曾肇添
at leat two Lui Kwong Hoi Ping
at least two 胡兆幟

樓主講既係(九龍塘宣道小學)

九宣-九龍塘私立小學, 唔係直資, 寫好D啦!
D資料都要正確+嗎!
‹ 上一主題|下一主題