用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 仔女派成點呀?
樓主: Bii
go

仔女派成點呀? [複製鏈接]

delete

..
原帖由 Bii 於 10-7-6 09:27 發表

之後..有個band3既女仔竟然入左英華..
  ...

恭喜恭喜

恭賀各位派到心儀學校的同學仔, 飲杯

我仔入九龍華仁.  全校華仁派位24個

我女出了點意外,  出來時双眼通红叫我鎮定 D,
因為派咗入甲部啊 !

超高難度,恭喜哂。

原帖由 Martina 於 10-7-6 13:10 發表
因為派咗入甲部啊 !

絕對正確.
有時有時路邊風真係聽到你都唔會信呢!

原帖由 ricetaster 於 10-7-6 10:14 發表
根本唔可能, 首先自行收生係講實力, 而且校方會Check 呈分試成績及報讀生全港排位, 如果是大抽獎在 Band 1 抽簽那一 round 已經比人抽哂, 幾時輪到 band 2, Band 3。

排除電腦出錯, 唯一解釋係那同學根本係 Band 1  ...

嘩!邊間呀?

因為派咗入甲部啊 !

回覆 19# 88muimui 的文章

多謝你呀!我都查緊學校有什麼要注意的事,再次感謝你的提醒o

St Mary 呀, 肯定係第一round入的.  
我地一家都冇expect 甘難度高的學校会考得入,  我女係街外生.   真係冇毡冇扇的 !  

原帖由 Sherryko9 於 10-7-6 14:08 發表
嘩!邊間呀?

Congrats! St Mary is a good school. My friend's and my relative's daughters are in St mary primary school too, I don't know they take 街外生 for secondary school, she must be good!

原帖由 Martina 於 10-7-6 14:15 發表
St Mary 呀, 肯定係第一round入的.  
我地一家都冇expect 甘難度高的學校会考得入,  我女係街外生.   真係冇毡冇扇的 !  

原帖由 daniel47877 於 10-7-6 12:28 發表
我仔入九龍華仁.  全校華仁派位24個

邊間小學?
油天?

原帖由 MountainView 於 10-7-6 14:27 發表
Congrats! St Mary is a good school. My friend's and my relative's daughters are in primary schools now, I don't know they take 街外生 for secondary school, she must be good!

SMCC 收好多天神嘉諾撒小學既學生的

of course, 天神嘉諾撒 是 SMCC 的联繫小學 !

原帖由 JoeyyeoJ 於 10-7-6 14:33 發表

SMCC 收好多天神嘉諾撒小學既學生的

醒目開學勳章

原帖由 MM99 於 10-7-6 10:11 發表
我聽講自行收左, 學校唔會即刻通知你, 小朋友一樣繼續參加抽獎, pls correct me if I'm wrong.

係, 吾會通知, 大家都係今日先知

Tks MountainView !

SMCC得65個位 第一round, 如果比20個位Holy Angels, 20個位 自己小學,  得番25個位比全港其他學校上千applicants,  我覺得真係超乎現實 !   My girl is just too lucky !  

原帖由 MountainView 於 10-7-6 14:27 發表
Congrats! St Mary is a good school. My friend's and my relative's daughters are in St mary primary school too, I don't know they take 街外生 for secondary school, she must be good!

醒目開學勳章

原帖由 MM99 於 10-7-6 09:48 發表
會唔會自行收左, 但大抽獎抽唔到架? (因自行收左都唔會預先通知你, 要你繼續參加大抽獎)

自行收左時, 學校係會通知教統局, 甘個學生就吾會放去抽獎, 如果甘好彩, 兩間自行學校都收, 就會看你邊一間係first choice, 兩間自行中學都吾收, 先會放去大抽獎

但就無人會知, 你係自行收入定係抽獎入
除非, 間中學你自己在自行時apply, 而無放係抽獎啦

Much much better than you win Mark 6 jackpot tonight!!!  Congratulations!
因為派咗入甲部啊 !

Martina

恭喜恭喜, 小朋友一定好叻, 在自行中, 天神有得 in 既不出10個, SMCS 有得 in 既 不出20 個, 其餘的都是外校的精英

Marians

原帖由 Martina 於 10-7-6 15:25 發表
Tks MountainView !

SMCC得65個位 第一round, 如果比20個位Holy Angels, 20個位 自己小學,  得番25個位比全港其他學校上千applicants,  我覺得真係超乎現實 !   My girl is just too lucky !  

...

re 不信band3入英華的家長

我都信唔到佢入到英華..但真有其事..

佢全級110/127..我地南區得三個位, 應該係因為搬校同埋遠既關係, 冇咩人揀..

我唔會講大話..請大家信我..

re 小小王子

我係小朋友黎的-v-

我讀鴨脷洲聖伯多祿, 我學校唔多人入聖公會呂明才, 得4-5個

兩間我都想入, 但我住南區, 而且英華要搬校到深水bo, 南區搭車唔方便.
其實根據會考、高考等數據, 英華和聖心不相伯仲.
原帖由 88muimui 於 10-7-6 09:51 發表
英華係該區數一數二, 論成績及名氣應比嘉諾撒聖心高。
‹ 上一主題|下一主題