用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 九龍靈糧堂開始CALL waiting list
go

九龍靈糧堂開始CALL waiting list [複製鏈接]

今日收到靈糧堂話有上午班位,不過我已經報了另一間,所以reject了,係咪好多人放棄學位呢?
   0    0    0    0

其實佢地4,5月已CALL 左 WAITING, 我都係WAITING, 之前打來時都係AM班, 我都好開心, 因為我都好LIKE佢地, 交左錢後, 但之後又收到TT, MS, 所以最後選左民生, 所以上個月都寫左信去話放棄, 點之我去MS 註冊時見到之前靈糧迎新日有D MAMA 都係MS註冊, 我估大家地點都好近, MS拉走左D靈糧學生.

其實正常來說,即使地點不近,民生和靈糧,當然選擇民生啦!不過唔明靈糧係waiting,反而民生收,係咪靈糧收生標準仲嚴格些。因為我個囡情況差不多,靈糧做waiting的時候,我仲以為其他學校更無希望,點知最後反而培道和真光都收喎

哈 ! 哈! 哈! 呢個遊戲玩左半年, 總括來說我覺得並不是每間學校都只睇小朋友表現來作收生標準, 小朋友之前不收不用覺其他沒希望, 因為每間學校收生準則不同, 如: 家長對答, 背景, 地址, 職業, 全部包左入內, 以我自己個女來講, 我覺得佢靈糧表現好過MS, 不過當時LL我收WAITING也不意外, 因為申請人又多, 學位又小, 所以最後收到WAITING CALL真係好開心, 至於選MS 因為有一條龍,雖然唔係100%真上, 但叫做有個BACK UP.

所以不用太去想為什麼這間會收, 這間又不收, 因為我今次有把握全部WAITING, 我仲聽過一個朋友講, 佢朋友IN 6間,5間唔收, 最終反而比SPK收, 真係寫個"服"字.

九龍靈糧堂,學位非常少,只得幾十個位,並非收生標準較嚴格

你們都說得對,而且靈糧又要留番d位比自己n1的小朋友,不過n1又會走一批。
這個遊戲我想我也不用再玩了,真好!
‹ 上一主題|下一主題