用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘官立小學 2010小一家長交流區
樓主: monkey妹
go

2010小一家長交流區 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

溫馨提示:  今個星期六(8月7日)下午2-5點, 如訂左校服可以去學校取, 如未能當日去學校取校服, 亦可以到校服公司門市(長沙灣)自取
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

8/24除左要著校服回校外,還有其它嗎?

monkey 妹

我想問問你之前否誇區選九官, 是否只有15分, 因我記得你是48網的, (唔知有否記錯)

我個仔今年揀校, 個人幾喜歡九官, 但因誇區, 又只得15分, 機會很小, 你是怎樣選校的, 誠意向你請教, 可否教路一下, 謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

溫馨提示: 小一迎新會8月28日(星期六)9am-12:30pm
學校已寄出通告, 通告有晒詳情, 星期六見

醒目開學勳章 貢獻勳章

我個囡1B, 大家嘅小朋友邊班呀?

我個女都係1B喎.有問題的話可否請賜教呀.

原帖由 monkey妹 於 10-8-30 10:03 發表
我個囡1B, 大家嘅小朋友邊班呀?

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔好話賜教, 大家有咩唔知互相提點下都好呀

原帖由 zakka069 於 10-8-30 21:57 發表
我個女都係1B喎.有問題的話可否請賜教呀.

其實我有好多嘢想問呀...但太遲了,因為明天要返學啦.
因為我地28號那天早走呀,之後d事完全不知到...
明天要等亞女自己執生啦

原帖由 monkey妹 於 10-8-31 09:35 發表
唔好話賜教, 大家有咩唔知互相提點下都好呀
‹ 上一主題|下一主題