用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 urgent:香港區好的私人言語治療師 (for 2 years old) ...
go

[聽/語障] urgent:香港區好的私人言語治療師 (for 2 years old) [複製鏈接]

Please kindly help!

Many thanks!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 pebblestone 於 10-7-2 12:29 發表
Please kindly help!

Many thanks!

我仔仔08年開始番S位同另請一個私人言語治療師, 一星期一次到我屋企上, 我仔上30mins另外仲可上45mins(我仔開頭就上45mins, 跟住學校都有ST就改30mins), 不過就要港島區。
有需要就pm我。

urgent:香港區好的私人言語治療師 (for 2 years old)

Anpanmama,

Hi! Pls check pm. thanks!!

Patvicbb.

我個女(有幾個音發唔到)兩歲幾嗰陣上咗兩堂($800), 加埋自己在家train(治療師教嘅), 依家冇咩問題啦
有興趣pm你, 係女治療師嚟ga, 唔記得係邊個機構嘅中心教緊

千祈唔好搵中環宋X玲呀, 上堂居然可以"恰眼瞓"黎教小朋友,無D專業操守.

"恰眼瞓"?? 唔係要一路同小朋友玩嘅咩, 我見我嗰個帶好多嘢嚟引我個bb發音, 又教我平時點幫佢練...
原帖由 wcbaby 於 10-10-23 12:01 發表
千祈唔好搵中環宋X玲呀, 上堂居然可以"恰眼瞓"黎教小朋友,無D專業操守.

Surely 有與興趣!可否pm我呢?

原帖由 MaMa2008 於 10-10-16 16:29 發表
我個女(有幾個音發唔到)兩歲幾嗰陣上咗兩堂($800), 加埋自己在家train(治療師教嘅), 依家冇咩問題啦
有興趣pm你, 係女治療師嚟ga, 唔記得係邊個機構嘅中心教緊 ...

自己開檔,如撞啱有病就情有可原,但依你所看是怎樣?我BB上了兩個月佢都只係玩3種玩具,真想聽吓其他人comment。

原帖由 wcbaby 於 10-10-23 12:01 發表

第1次我都覺得佢病就都算啦, 第2次都係wor, 係唔係有d過份呀 (以為搵d頭髮遮住就見唔到), 個頭越"doub"越低, 越教越無心機,食餅又用去成幾分鐘 (仲要半個鐘2次食餅時間), 半個鐘就咁過, 仲要唔平wor !!!同埋同你一樣, 又係玩個幾樣野咋, 有時阿b讀唔到d音, 就又佢, 咁繼續搵佢無進步囉.......

點恰到眼瞓, 未趁阿b玩緊要放回野個時, 阿b唔太快可以放回野, 佢未係度恰囉....

mama2008,

麻煩pm埋比我, 我都要轉st 。。。。

係私人S位个負責人recommend我去的,話佢係港大1st batch ST畢業生,經驗很好。但做D嘢都好「行」。又唔覺佢對A仔特別有愛心,最掂係張困仔枱。我BB到都志在有餅食才坐到夠鐘,但玩具反而係間場節目。

Help!!!有冇其他好介紹呀?

原帖由 wcbaby 於 10-10-25 17:52 發表
第1次我都覺得佢病就都算啦, 第2次都係wor, 係唔係有d過份呀 (以為搵d頭髮遮住就見唔到), 個頭越"doub"越低, 越教越無心機,食餅又用去成幾分鐘 (仲要半個鐘2次食餅時間), 半個鐘就咁過, 仲要唔平wor !!!同埋同你一樣 ...

MUIMUI,

我係朋友介紹去架,話會借D教材比你地番去教, 上左幾次, 我問佢又話唔借得, 同埋佢無HEART去SET個目標點令個小朋友進步囉, 次次都係玩個幾樣上完就算, 又唔會同你傾下點教佢先進步,計時間就計到準一準就夠鐘.....BTW, 你私人S位(係唔係STEP介紹??)..........

唔係Step。我估宋姑娘同几間中心的嘗負責人都熟。

原帖由 wcbaby 於 10-10-26 16:47 發表
MUIMUI,

我係朋友介紹去架,話會借D教材比你地番去教, 上左幾次, 我問佢又話唔借得, 同埋佢無HEART去SET個目標點令個小朋友進步囉, 次次都係玩個幾樣上完就算, 又唔會同你傾下點教佢先進步,計時間就計到準一準就夠鐘 ...

me too. my son attend soong nurse class for a few times with us (parents also attending) but always the same toys. not sure what's the reason behind. afraid to ask.

原帖由 muimui5 於 10-10-26 11:03 發表
係私人S位个負責人recommend我去的,話佢係港大1st batch ST畢業生,經驗很好。但做D嘢都好「行」。又唔覺佢對A仔特別有愛心,最掂係張困仔枱。我BB到都志在有餅食才坐到夠鐘,但玩具反而係間場節目。

Help!!!有冇其他好介 ...
‹ 上一主題|下一主題