用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2010年9月小三家長入嚟啦~~
樓主: wasabb
go

[KTS]2010年9月小三家長入嚟啦~~ [複製鏈接]

Anyone knows what is email W049 about?  I can't access it.

AnnKwok,

轉校對於我同阿仔嚟講都係好痛苦既決定,我尋晚都瞓得唔好,瞓咗三個鐘就醒咗,我諗阿仔都唔好得過我好多....

但奈何為咗佢升中既路,唯有忍心啲啦...

阿仔轉咗去聖保羅書小學,佢都好掛住你個仔同KTS啲friends.......

keep in touch~

wasabb

原帖由 AnnKwok 於 2010/9/2 17:45 發表
Oh ! Why ?   
仔仔轉去邊呀 ? 我仔都唔捨得 !!

AnnKwok

哎吔...你哋真係攪到我眼濕濕啦......

我會返嚟探你哋架....

睇吓中秋晚會果晚安唔安排到啦...

hope to see u all soon

原帖由 littlehipo 於 2010/9/2 20:37 發表
Wasabb,

Bye! 得閑返嚟探下我地!

有關朗誦ge e-mail . . .
原帖由 jc_mom 於 10-9-2 20:48 發表
Anyone knows what is email W049 about?  I can't access it.

ic, thank you!

原帖由 heiheikeikei 於 10-9-2 22:10 發表
有關朗誦ge e-mail . . .

請問小三家長, 你們有沒有購買背心外套俾小朋友呀?  如果是自己編織的話, 需否要綉埋kts既名係件衫上面.  有沒有媽媽可以告訴我??
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

醒目開學勳章

原帖由 Fionyiu 於 10-9-3 12:23 發表
請問小三家長, 你們有沒有購買背心外套俾小朋友呀?  如果是自己編織的話, 需否要綉埋kts既名係件衫上面.  有沒有媽媽可以告訴我??

不用綉kts, 配對相同既綠色便可.

大家好! 又開學,要點名報到,我仔今年在3B,我仔勁開心Miss Wong做班主任,仲有佢啲好朋友仔又在一班,希望大家今年都開開心心!

AD.Mama

Wasabb,

雖然遠左, 但祝阿仔在新環境一樣開開心心!

大家一齊加油呀!

AD.Mama

原帖由 wasabb 於 10-9-2 21:47 發表
哎吔...你哋真係攪到我眼濕濕啦......

我會返嚟探你哋架....

睇吓中秋晚會果晚安唔安排到啦...

hope to see u all soon

thanks, AD.Mama...

let's work hard together~

原帖由 AD.Mama 於 2010/9/5 23:36 發表
Wasabb,

雖然遠左, 但祝阿仔在新環境一樣開開心心!

大家一齊加油呀!

AD.Mama

wasabb,

祝仔仔在新校一切順利 !!!

thanks, sw....

OO都要努力呀~!

原帖由 sac.wen 於 2010/9/6 16:51 發表
wasabb,

祝仔仔在新校一切順利 !!!

得意媽,

Thank You ar....

原帖由 得意媽 於 10-9-3 22:13 發表

不用綉kts, 配對相同既綠色便可.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

咁多位, 打擾晒, 唔好意思...... 我係小二果邊既, 因仍未買到以下三本readers, 所以想請問咁多位你哋會唔會有而又無用, 可以2nd hand 買給我嗎? 請pm我, 萬分感激
- The Around-the-World Lunch
- Pizza Day (Springboard)
- Everyone Needs Tools (Inquizitive: Fluent)

reb619

醒目開學勳章

原帖由 reb619 於 10-9-10 19:51 發表
咁多位, 打擾晒, 唔好意思...... 我係小二果邊既, 因仍未買到以下三本readers, 所以想請問咁多位你哋會唔會有而又無用, 可以2nd hand 買給我嗎? 請pm我, 萬分感激
- The Around-the-World Lunch
- Pizza Day  ...

問左亞囡, 佢唔捨得送, 但可以借喎! (佢係咁答)

如果你唔介意我可以借出, 唔使鍚住用架, 可用完晒/下學期尾先還(其實可能佢都唔記得lu )

有興趣就pm 你小朋友個名及班別, *一我囡交比你小朋友得架喇!

回覆 1# 得意媽 的文章

Hello 各位,

請問大家可否email中工(1)的copy俾我,因為亞仔今日忘記帶回家. 謝謝!!

[email protected]

Tiggie

好呀!  真係唔該晒!  不過我send唔到PM, 唔知係部腦or個系統有問題? 我晏啲再試, thanks again!

原帖由 得意媽 於 10-9-10 22:28 發表

問左亞囡, 佢唔捨得送, 但可以借喎! (佢係咁答)

如果你唔介意我可以借出, 唔使鍚住用架, 可用完晒/下學期尾先還(其實可能佢都唔記得lu )

有興趣就pm 你小朋友個名及班別, *一我囡交比你小朋友得架喇! ...

Dear Ann,
    I've got ur email, thankyou very much!

Tiggie

原帖由 Tiggie 於 10-9-10 23:21 發表
Hello 各位,

請問大家可否email中工(1)的copy俾我,因為亞仔今日忘記帶回家. 謝謝!!

[email protected]

Tiggie

Hi phywong,

今早麻煩哂你, 唔該哂

Hi all,
廣普表已上載 !

Dear Kachunma & Somami,

I was sick and didn't go for parent's day on Saturday.  Is there any special things to be aware of for Class 3C, please?

Thank you,
Matt.mami
‹ 上一主題|下一主題