用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果9月開左學, 而心儀學校9/10/11月向你招手, 你會唔會 ...
go

如果9月開左學, 而心儀學校9/10/11月向你招手, 你會唔會傳校?!

有好多人都話開左學就算啦, 費事小朋友要再適應新環境, 但等左大半年終於有機會讀心儀學校又唔想放棄, 怎辦?!

如之後有位的是一條龍的,咁就轉,否則到時都係參加大抽獎的,咁比我就唔轉啦…
其實每間幼稚園都有自己的fans,即係話各有各長處,有個別的程度(中/英)可能會高dd,但都唔會差太遠…都係個句,自己認為唔夠的咪係屋企自己教多少少囉。settle down左就順其自然,唔使太執著,搞到自己壓力都好大。再者,自己認為最好的又未必一定是最識合亞b的,relax!
祝好運!

原帖由 tongl 於 10-7-2 00:41 發表
有好多人都話開左學就算啦, 費事小朋友要再適應新環境, 但等左大半年終於有機會讀心儀學校又唔想放棄, 怎辦?!

醒目開學勳章

講真我會睇下係乜野kg 同埋係幾時call
如果係9月頭同埋係 kv , st cat 果d我會轉 ...

如果係SC我就唔轉, 但如果係SPK......就算12月都轉!

原帖由 zoesychan 於 10-7-2 12:55 發表
講真我會睇下係乜野kg 同埋係幾時call
如果係9月頭同埋係 kv , st cat 果d我會轉 ...

多謝你地寶貴意見.
我E家有幾間wait list, 培正/宣道/聖羅撒, 都係我幾喜歡架, 如果收左我, 我真係...