用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 放榜日才派成績表遲唔遲呀?
樓主: iffman
go

放榜日才派成績表遲唔遲呀? [複製鏈接]

我仔學校都係 6/7 才派成績表, 我都你已經做好了份 profile, 待明天收到成績表便第一時間找商店影印.  時間真係會好趕.

希望大家公布邊間學校係6/7放榜日先派成績表,因為呢類完全唔理學生前途的學校,真係貼錢都唔好讀呀!

醒目開學勳章

我地學校仲衰呀!去到7月9號先派成績表!

我個囡間學校成績表要6/7先派,好彩上星期插完校長問學校影左個copy,如果唔係聽日都唔知做portfolio好定搵學校好.(今日先派D校內外獎狀)
唔明D學校明知道派位有機會失手都唔早D俾家長做野,早少少派又唔死得人,唔明D校長乜野心態,人都顛...

原帖由 c12l23f72 於 10-7-5 19:16 發表
我地學校仲衰呀!去到7月9號先派成績表!

咁點得呀.. 如果真係要叩門就一定有五六年級全學年成績表... 真係有必要的話就衝入校長室同佢講... 仲要拎埋校長封reference letter.....

Totally agreed!!!  We should also let others know the schools which have done a lot for their students.

My kid's school (KTS) has done a lot to facilitate the whole application process, starting from interview training course, mock lucky draw submission to early advice & release of the necessary documents for walk-in applications.  Though I don't need the last one, I'm really impressed by what the school has done for the kids.

原帖由 davidmimi 於 10-7-5 14:28 發表
希望大家公布邊間學校係6/7放榜日先派成績表,因為呢類完全唔理學生前途的學校,真係貼錢都唔好讀呀!

簽名被屏蔽

嘉諾撤聖心小學都係 7月6號派

都幾遲喎

原帖由 JoeyyeoJ 於 10-7-6 14:29 發表
嘉諾撤聖心小學都係 7月6號派

上定下?,下午以前都唔係咁
‹ 上一主題|下一主題