用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 無聊之作~~~~書包重量比較
樓主: miriam
go

無聊之作~~~~書包重量比較 [複製鏈接]

連續兩年我都有買, 仲買埋 Zeven,
前年Lego款式唔太好 (有個心型), 但係去年的 Lego (Girl Horse)  無論用料, 設計,  真係好正, 無得頂。

我估佢今年的Lego 款式, 更好會改善。

頭先打去總代理問過, 舊款已無晒, 新款未翻齊, 下星期才有新款報料。

佢地有訂購表格連送貨, 唔洗自己扐。

細size : 原$368 , 折實$312
大szie : 原$398 , 折實$342

原帖由 lovepooh215 於 10-7-9 12:07 發表
請問lego 和 seven 書包可以在那裡買?

seven只可以在barocco買, Tel:2375 1137
barocco-尖沙咀海運地庫, 玩具反斗城附近  
            -圓方
            -利園2期

請問 lego 代理有網址嗎? (我上網找不到), 或如何取得這個訂貨表格?

原帖由 beywat496 於 10-7-9 12:32 發表
連續兩年我都有買, 仲買埋 Zeven,
前年Lego款式唔太好 (有個心型), 但係去年的 Lego (Girl Horse)  無論用料, 設計,  真係好正, 無得頂。

我估佢今年的Lego 款式, 更好會改善。

頭先打去總代理問過, 舊款已無晒,  ...
[

醒目開學勳章

原帖由 beywat496 於 10-7-9 12:32 發表
頭先打去總代理問過, 舊款已無晒, 新款未翻齊, 下星期才有新款報料。

佢地有訂購表格連送貨, 唔洗自己扐。

細size : 原$368 , 折實$312
大szie : 原$398 , 折實$342
,  ...

請問邊度有尺碼、款式同表格睇到呀?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

I have both lego and spi at home. Lego is light, but I don't think it protect the backbone very well. My son use for examination time, picnic and outing.

Lego 未 update 網址資料, 而我手上的訂貨表格是去年從書展索取所得的。

原帖由 咕怪媽媽 於 10-7-9 16:47 發表
請問 lego 代理有網址嗎? (我上網找不到), 或如何取得這個訂貨表格?

Lego書包都有起碼三個款/size
最輕的是成個四方盒,沒有扣。
書放在內格,書包不重的。

醒目開學勳章

原帖由 林嬌嬌 於 10-7-10 22:02 發表
Lego書包都有起碼三個款/size
最輕的是成個四方盒,沒有扣。
書放在內格,書包不重的。

有冇相睇係邊款呀?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

尋晚去反斗城買左 lego 書包 (L), 我覺得幾好喎, 睇落好大, 較短左背帶揹上身係橫左少少, 但長度ok.

同埋我幾中意內櫳間隔, 反而唔中意 zeven 袋口收繩。

亞女睇晒 zeven, dr. kong, sanrio, spi, 一見 lego 就ok左.
[

原帖由 tycoon 於 10-7-8 23:51 發表
其實Zeven都幾好,用了兩年,洗了很多次,仍然不舊,會繼續用。
二小朋友因身型細小,背不起Zeven,請問Lego好用嗎?襟不襟?

請問你點樣洗zeven書包?

我屋企個zeven書包而家仲算新淨, 但我個女係學校既卓號係"犀利妹", 好快就要洗.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原帖由 yuenwa 於 10-7-15 13:17 發表

請問你點樣洗zeven書包?

我屋企個zeven書包而家仲算新淨, 但我個女係學校既卓號係"犀利妹", 好快就要洗.

就咁掉落洗衣機洗就OK! 我2位小朋友都用Zeven, 用左3年就快4年仲好新, 我平時都係咁洗, 都無穿無爛呀

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 violin-cello 於 10-7-15 22:38 發表

就咁掉落洗衣機洗就OK! 我2位小朋友都用Zeven, 用左3年就快4年仲好新, 我平時都係咁洗, 都無穿無爛呀

我用左手洗.....洗到我條腰鬼咁攰.......
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

原帖由 beywat496 於 10-7-10 17:32 發表
Lego 未 update 網址資料, 而我手上的訂貨表格是去年從書展索取所得的。

pls check pm, thanks!

Hello, can you tell me which toyxus have Lego schoolbag? I went to Tsuen Wan store but they don't hv?

原帖由 咕怪媽媽 於 10-7-15 09:27 發表
尋晚去反斗城買左 lego 書包 (L), 我覺得幾好喎, 睇落好大, 較短左背帶揹上身係橫左少少, 但長度ok.

同埋我幾中意內櫳間隔, 反而唔中意 zeven 袋口收繩。

亞女睇晒 zeven, dr. kong, sanrio, spi, 一見 lego 就ok ...

you can try the one at Ocean Terminal.  
原帖由 cuttygirl 於 10-7-22 03:38 發表
Hello, can you tell me which toyxus have Lego schoolbag? I went to Tsuen Wan store but they don't hv?

今年女仔Lego款有隻毛毛狗!

請問LEGO 多少錢 ? 我想在書展看一看
怕買貴了
MIHO

我係Sogo買細碼折實價HKD378 (原價HKD418). 我估書展可能會平多少少!

‹ 上一主題|下一主題