用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 家長們可分享吓梁潔華小學...
go

家長們可分享吓梁潔華小學...

家長們可分享吓梁潔華小學...

因小朋友2011-2012入小學,想問這校英文程度會唔會好深和功課會好多嗎?小朋友讀得開心嗎?

請指教... thanks you

個名咁熟既,黃日華開架?

攪笑...無意得罪.
無知是福

醒目開學勳章

其實我都好想知道英文的程度.... 我囡囡會在 今年 9月入讀 , 或者遲 d 可以比 d 意見你..... 我只知中文是 全部用 普通話教, 會先教 3 個 月拼音, 再用 故事書教 ..... 英交 課本 是 用 step up  ..... 好似比較淺..... 唔知會唔會好似有 d 小學甘.... 書用淺.... 但另印 worksheet 比 學生 .... 再教 d 深 d .....

原帖由 lamlam1609 於 10-6-29 22:47 發表
家長們可分享吓梁潔華小學http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=85&cb=11224468&n=a136fd08...

因小朋友2011-2012入小學http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid ...

我小朋友都係今年9月就讀

原帖由 zoeywen 於 10-6-30 17:32 發表
其實我都好想知道英文的程度.... 我囡囡會在 今年 9月入讀 , 或者遲 d 可以比 d 意見你..... 我只知中文是 全部用 普通話教, 會先教 3 個 月拼音, 再用 故事書教 ..... 英交 課本 是 用 step up  ..... 好似比較淺.. ...

好呀, 到時分享吓這校功課和程度如何... 唔該晒zoeywen

原帖由 brian61950 於 10-6-29 23:25 發表
個名咁熟既,黃日華開架?

攪笑...無意得罪.

好攪笑, 我都忘記了黃日華老婆是梁潔華添...