用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 再寫信去"叩門"
樓主: 文謙媽咪
go

再寫信去"叩門"

醒目開學勳章

恭喜恭喜!!!

我淨係寄信
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

reject咗都可以寄
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_1064.gif[/img]

回覆 15# irenenursing 的文章

你就好啦…..我send左7封信, 總系音信全無, 好鬼傷心…又擔心:

我連interview都冇,唔知可唔可以寄呢?
[/url]

原帖由 irenenursing 於 10-6-30 00:03 發表
reject咗都可以寄
可唔可以pm個sample我參考吓?Thanks!
[/url]

回覆 25# irenenursing 的文章

can you pls pm me as well??

原帖由 2so 於 10-6-30 00:50 發表
can you pls pm me as well??

Congratulation!! Could you send a copy, please? Thanks!!

恭喜哂呀!!

原帖由 文謙媽咪 於 10-6-29 17:52 發表
落咗噤耐雨, 終於雨過天情, 雨過天情的第一天, 終於收到好消息, 實在太開心, 超開心, 啱啱收到"嘉諾撒聖家學校"(九龍城)叫我地聽日去註冊, 真係皇天不負有心人, 我地寄嘅"再"叩門信, 終於可以打動校長, 真係超開心,  ...

文謙媽咪 & irenenursing,

恭喜哂......為O左小朋友真係辛苦哂d媽咪啦..

我係收唔到學校通知註冊, 但其他朋友都收到, 我就知自己個女無份, 就開始寄信.

原帖由 S_Trader 於 10-6-29 22:37 發表
我都有再寫信表誠意, 但我寄果間係未知結果的. 希望係有結果之前寄會好d.
我想知你地再叩既意思係=唔收/後備/定係乜呢? 唔該晒.

我只係寄信加埋profile個人資料果兩張.

原帖由 S_Trader 於 10-6-29 23:37 發表
咁你淨係寄信定寄多份資料呢?

計續努力, 唔好放棄, 加油!

原帖由 2so 於 10-6-30 00:40 發表
你就好啦…..我send左7封信, 總系音信全無, 好鬼傷心…又擔心:

請問你是幾耐寄一次 ?

因為有好幾間學校我都好想入, 有d連 2nd in 都冇機會. 有d 是 wait 但冇/未 call 佢去 in, 有 d 是已收 rej.

我上星期已寄了一封.

怕再寄學校會覺得煩.

你是寄普通郵件定是掛號 ?

有冇再交 profoilo ?

原帖由 文謙媽咪 於 10-6-30 10:25 發表
我係收唔到學校通知註冊, 但其他朋友都收到, 我就知自己個女無份, 就開始寄信.

我係自己親自攞去學校架, 我攞咗去三間學校(聖家(兩間)及聖羅撒), 三間都係大抽獎後即日交profile, 24/6再寫信親自送去學校交比門口d校工叫佢地轉交校長.

原帖由 MaggieHei 於 10-6-30 10:29 發表
請問你是幾耐寄一次 ?

因為有好幾間學校我都好想入, 有d連 2nd in 都冇機會. 有d 是 wait 但冇/未 call 佢去 in, 有 d 是已收 rej.

我上星期已寄了一封.

怕再寄學校會覺得煩.

有冇 ...

我係全部叩門果d學校都無通知, 唔收/waiting都唔知, 有d連in都無得in, 有d打電話去就話無位.

你唔好覺得學校會覺得你煩, 因為好多家長都會係噤, 所以你一定要唔好放棄, 計續努力, 加油呀!

原帖由 MaggieHei 於 10-6-30 10:29 發表
請問你是幾耐寄一次 ?

我上星期已寄了一封.

怕再寄學校會覺得煩.

有冇 ...

Congraduation!

有比e-mai我嘅家長, 我已經send左叩門信sample比你地喇, 如果收唔到再聯絡我啦.

另外唔好意思, 我唔識用pm attach file, 如果你地要叩門信sample, 麻煩留e-mail比我, 我再send比你啦!