用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 唔該請問有冇相熟褓母車司機介紹.....荃灣至仁紀 ...
樓主: cookie
go

唔該請問有冇相熟褓母車司機介紹.....荃灣至仁紀 [複製鏈接]

原帖由 cookie 於 10-7-8 12:31 發表
唉...........我都係呀,又係姨姨無收表,頭先打俾楊生又阿之阿左,對校車既印象真係好差差差差....
真係有得揀既話,我一定一定唔會坐校車呀.....
最壞打算就係揾兜開 女女既的士叔叔睇下揾佢專車接送收幾錢.....
...

係呀, 舊年因豬流感突然提早放暑假, 我打電話好客氣咁問佢會否退回7月份(半個月)既車費, 佢斬釘截鐵話唔會退, 我問多2句, 佢就粗聲粗氣, 非常無禮貌, 於是我同佢係電話開火 , 我亦隨即打俾副校反映.  家教會陳太同副校約左佢好多次開會傾退款既事, 佢就推三推四, 最後學校亦幫我地爭取退回7月份車費.

我早前SUGGEST楊生開多條線走荃灣, 佢又話唔可以以細車做, 開多台大車38人又坐唔灑.  哽係啦, 咁安排, 實坐唔灑啦.
我都唔知點同佢講好. 哽是"死故故"做生意.  叫佢叫校方出通告, 應該仲有些小朋友想改搭校車, 叫佢攞名單, 又話"私人權".
唉, 咁米同校方商討再接洽家長囉, 好似唔憂做咁.  淨係錨褓姆車D客, 都唔係咁差馬!!!

麥仁紀條校車線, 好惡做咩??? 無人願承標嗎???

原帖由 黃巴士 於 10-7-9 09:45 發表
我早前SUGGEST楊生開多條線走荃灣, 佢又話唔可以以細車做, 開多台大車38人又坐唔灑.  哽係啦, 咁安排, 實坐唔灑啦.
我都唔知點同佢講好. 哽是"死故故"做生意.  叫佢叫校方出通告, 應該仲有些小朋友想改搭校車, 叫佢 ...

吓吓都自己車做, 租細車又話唔得!!!
佢又話呀邊果邊果都由劉叔叔轉了過來, 講到佢錨灑D客咁, FULL BOOKING啦, 點加"車"??  
唉, 我點知呢???  你出通告咪好地地囉, 得唔得都得過"知字", 做吓嘢. 家長都順D.   
我地都唔會為校車而唔返學. 但始終係校車, 都要TAKE返D責任至好.  唔通P.1新生唔夠位, 又叫佢地自己攪掂咩.

黃巴士

王國長老

真係愈諗就愈谷氣,我同楊生通過2-3次電話,最初佢既態度都叫客氣,點知我再問多0的又同佢講時間,佢就360度轉變..
尋日既語氣更加差差差,真係差0的佢,嬲起上黎咪發左個電郵俾學校,睇下學校點答我...
反而我打去仁立既校車公司0的態度好好多,起碼我同個位女士傾左一陣,佢都好想幫我地,但礙於合約制無辦法...
或者再問下劉生係咪真係無人介紹到俾我地.....
原帖由 黃巴士 於 10-7-9 09:59 發表

吓吓都自己車做, 租細車又話唔得!!!
佢又話呀邊果邊果都由劉叔叔轉了過來, 講到佢錨灑D客咁, FULL BOOKING啦, 點加"車"??  
唉, 我點知呢???  你出通告咪好地地囉, 得唔得都得過"知字", 做吓嘢. 家長都順D.   
我 ...
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

原帖由 cookie 於 10-7-9 10:20 發表
真係愈諗就愈谷氣,我同楊生通過2-3次電話,最初佢既態度都叫客氣,點知我再問多0的又同佢講時間,佢就360度轉變..
尋日既語氣更加差差差,真係差0的佢,嬲起上黎咪發左個電郵俾學校,睇下學校點答我...
反而我打 ...

合約都係人傾返來的.
一開始已問過劉叔叔, 如果唔係專線做仁紀, 好難搵.

黃巴士

原帖由 cookie 於 10-7-9 10:20 發表
反而我打 ...

今日校巴有消息話有位搭了.  你呢?? 攪掂未呀??

黃巴士

王國長老

楊生打左俾我話有位喇,語氣真係180度改變左,唔知關唔關我發電郵同學校反影有關呢?!
原帖由 黃巴士 於 10-7-11 01:18 發表

今日校巴有消息話有位搭了.  你呢?? 攪掂未呀??

黃巴士
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

請問有冇保母車由葵芳到仁紀???

謝謝!

今天第一次找楊生, 很有禮貌啊.......
我confirm 了

原帖由 kycathy 於 10-7-12 20:24 發表
請問有冇保母車由葵芳到仁紀???

謝謝!

仁紀無褓姆車了, 最好快些電校車-楊生留位, 如果唔係, 又無位了.

黃巴士

原帖由 skatermit 於 10-7-12 20:37 發表
今天第一次找楊生, 很有禮貌啊.......
我confirm 了

校車最早放學, 其實如果時間夾到都幾好, 因它始終有監管.

黃巴士

果位楊先生好討厭....
你求佢, 佢帶你遊花園....
同家長講冇位, 又話已經有幾多個stand by...我唔多理佢,
我話[冇所謂, 有位通知我喇]
我心諗, 平時架車都唔full..... 好鬼擺款......
第二日已經話ok....
我坐住先喇, 搵到其他保褓姆車, 我都會轉.... 因早左30mins返到學校 !! 好頭痛....

原帖由 黃巴士 於 10-7-13 09:53 發表

校車最早放學, 其實如果時間夾到都幾好, 因它始終有監管.

黃巴士

原帖由 somimi 於 10-8-30 17:27 發表
果位楊先生好討厭....
你求佢, 佢帶你遊花園....
同家長講冇位, 又話已經有幾多個stand by...我唔多理佢,
我話[冇所謂, 有位通知我喇]
我心諗, 平時架車都唔full..... 好鬼擺款......
第二日已經話ok....
我坐住先 ...

前日我搵佢, 佢又好NICE喎!! 口麥個個家長講楊生都有唔同COMMENT???

黃巴士

魅力公主 醒目開學勳章

聽日開學喇!大人細路都要收拾心情......阿女好緊張呢
請問各位,聽日會帶晒d書返學嗎?

原帖由 seven_cola 於 10-8-31 12:33 發表
聽日開學喇!大人細路都要收拾心情......阿女好緊張呢
請問各位,聽日會帶晒d書返學嗎?

我囝囝都有些緊張, 因要面對一班新同學, 但他卻故作鬆容.聽日唔洗帶書, 囝囝只攜手冊,功課&閱讀約章.
聽日放12:00. 到時會收到大把"通告" .

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 黃巴士 於 10-8-31 01:03 PM 發表

我囝囝都有些緊張, 因要面對一班新同學, 但他卻故作鬆容.聽日唔洗帶書, 囝囝只攜手冊,功課&閱讀約章.
聽日放12:00. 到時會收到大把"通告" .

原來我留錯左topic tim......
唔該晒

我都想知, 都係荃灣去仁紀.

我想問:e+住荃灣的仁紀學生。係米全部都係坐校車。而無保母車坐嘞?

I use school bus only but want to change but no choice
‹ 上一主題|下一主題