用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 唔該請問有冇相熟褓母車司機介紹.....荃灣至仁紀 ...
go

唔該請問有冇相熟褓母車司機介紹.....荃灣至仁紀

王國長老

急急急....
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

原帖由 cookie 於 10-6-29 13:54 發表
急急急....

我都想知, 都係荃灣去仁紀.

黃巴士

王國長老

我問左相熟既褓母跟車,因為劉生唔做,佢地好多人都無工開,我叫緊佢地幾個自已做睇下點,佢話今晚打俾我呀....
原帖由 黃巴士 於 10-6-29 14:27 發表

我都想知, 都係荃灣去仁紀.

黃巴士

原帖由 cookie 於 10-6-29 15:32 發表
我問左相熟既褓母跟車,因為劉生唔做,佢地好多人都無工開,我叫緊佢地幾個自已做睇下點,佢話今晚打俾我呀....

唸唸吓, 都唯有坐校車了.

黃巴士

王國長老

我下午打過俾萬利,唔知點解感覺唔好,接電話個位先生好似唔憂做.....
原帖由 黃巴士 於 10-6-29 18:36 發表

唸唸吓, 都唯有坐校車了.

黃巴士

原帖由 cookie 於 10-6-29 18:47 發表
我下午打過俾萬利,唔知點解感覺唔好,接電話個位先生好似唔憂做.....

我唸住聽日問學校.

我也是, 突然無了保母車搭, 下年怎算...
仁紀至荃灣

王國長老

Kswiss....wa...u still online....
就係因為有所以佢先0甘hill囂羅.....
但開得好早0650,我大囡平時起0655架.....

原帖由 cookie 於 10-6-30 00:41 發表
Kswiss....wa...u still online....
就係因為有所以佢先0甘hill囂羅.....
但開得好早0650,我大囡平時起0655架.....

之前我都與褓姆車傾開, 聽講沒其他褓姆車公司承接仁紀, 如其他褓姆車不是專走"仁紀", 一來做不到質素, 二來無人做咁散喎.所以可能再找褓姆車機會不大.

** 剛問學校, 佢話留名重發校巴FORM予小朋友.  如果你要搭, 要打去同學校講聲, 等學校STAFF遞多次FORM予你.

黃巴士

各位,
     今天下午有家長致電給我,已聯絡一保母車公司,如夠二十人他們會開由深井-荃灣-學校路線,有興趣請儘快pm我,現已有5位小朋友。

原帖由 plee 於 10-6-30 23:43 發表
各位,
     今天下午有家長致電給我,已聯絡一保母車公司,如夠二十人他們會開由深井-荃灣-學校路線,有興趣請儘快pm我,現已有5位小朋友。

我有興趣請收pm thx

其實這次是細仔同學的媽咪問了幼稚園的保母車公司,對方說夠人才考量,我和大家一樣在懊惱中,於是做中間人。如有興趣,先pm留上落車地點及人數,如夠人及路線能配合再傾細節

回覆 1# plee 的文章

我PM不到, plee 可以PM 我嗎
YLM toTsuen Wan Citywalk

王國長老

.
原帖由 skatermit 於 10-6-29 21:16 發表
我也是, 突然無了保母車搭, 下年怎算...
仁紀至荃灣

各位有興趣的媽咪(無論有沒有pm過我的)

sorry, 之前因準備仔仔放榜事宜,遲了回覆。
之前的一家已拒絕了我們。現同學仔媽咪正聯絡另一司機(但那人拒絕接戴留校學生)。她今天去了新生註冊日找有沒有其實人願意承接這項服務,有消息儘快通知大家。

回覆 11# plee 的文章

我是住海濱花園, 請預我一個

今天同學仔媽咪那兒仍未有消息,看來沒有人肯走我們這條線了,我想大家想定後路吧,不過一有消息我會儘快通知大家的。

原帖由 plee 於 10-7-8 08:20 發表
今天同學仔媽咪那兒仍未有消息,看來沒有人肯走我們這條線了,我想大家想定後路吧,不過一有消息我會儘快通知大家的。

囝囝昨天遞表校車, 大厦街站已FULL, 我地只好可作後備.
此線是與海濱同一條線的, 相信都已FULL了.

校車叔叔仲話每日都有EE早上上每班問取校車FORM, 做咩咁遲交, 又唔電我留位 ?? 我問囝囝有人來取FORM嗎??? 佢話我都唔見, 他這數天早上多是在樓下比賽或上了TOILET, 昨天至見EE, 遞FORM時, 點知佢話FULL灑唔收??
早前叫他交班主任, 佢又話無人通知收回條.  激死!!

黃巴士

王國長老

唉...........我都係呀,又係姨姨無收表,頭先打俾楊生又阿之阿左,對校車既印象真係好差差差差....
真係有得揀既話,我一定一定唔會坐校車呀.....
最壞打算就係揾兜開 女女既的士叔叔睇下揾佢專車接送收幾錢.....
原帖由 黃巴士 於 10-7-8 09:13 發表

囝囝昨天遞表校車, 大厦街站已FULL, 我地只好可作後備.
此線是與海濱同一條線的, 相信都已FULL了.

校車叔叔仲話每日都有EE早上上每班問取校車FORM, 做咩咁遲交, 又唔電我留位 ?? 我問囝囝有人來取FORM嗎?? ...