用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 AM or PM being a Mover?
go

AM or PM being a Mover?

I don't like the current site either.  I heard that AM school is moving.

原帖由 talent2000 於 10-6-28 00:53 發表
To my own idea, if losing connection to QC, I would prefer to move if the new school's air, environment is good enough. Personally, I don't like the current school site, it fills with Carbon Dioxide f ...

幾時有結果?

咁搬左既am/pm, 會唔會影響同QC既派位? 因為已經搬離灣仔區啦....仲會唔會叫軒小?

Thanks cheechee!!

決定左上午或下午校要搬未?

何時要搬有時間表未?

十月抽簽決定

原帖由 Sinman68 於 10-9-22 10:55 發表

何時要搬有時間表未?

any final decision yet?  am or pm is going to move to CWB?
I found the school notices about application for a new school/moving to CWB in the pm site only.

any updated news?

醒目開學勳章

原帖由 brianshe 於 10-10-14 17:40 發表
決定左啦, 未公報姐

你點知?
我早兩日先收到通告
張通告係甘寫........

學校管理委員會已於2010 年7 月13 日召開上、下午校第二次聯席會議,委員對改建校舍提出了多項建議,包括翻新後的校舍應提供30 個課室以及其他設施,例如升降機、禮堂、有蓋操場、圖書館、多用途室、電腦室、音樂室等。
亦就如何選定那一所學校遷往獲派的校舍(地址:香港掃桿埔東院道3 號,即前聖馬利亞堂中學校舍《現為聖公會聖雅各小學暫借校舍》)作詳細討論。兩委員會會上最後通過了以下方案:待校舍改建計劃能適切符合學校運作的需要,
學校管理委員會將透過抽籤決定由上午或下午校遷往獲派的校舍,至於抽籤的日期及方式仍須再作考慮。

除非, 校方果邊講大話, 呃晒成班家長

回覆 16# CrabPincers 的文章

如果無收錯風的話, 上午校將會搬

醒目開學勳章

原帖由 bbcyrus 於 10-10-15 11:45 發表
如果無收錯風的話, 上午校將會搬

really? 甘真係好啦, 雖然到我仔時只有一年讀
但搬左對我黎講相對係近左.............

呢排d風都傳得好犀利。。。
我分別聽到2位朋友講。

一個係話見到某雜誌講,軒下於2年後內會搬
一個係話往軒小報自行時,老師講軒下明年會搬

真係唔知邊個先真。。。

原帖由 CrabPincers 於 10-10-15 13:48 發表

really? 甘真係好啦, 雖然到我仔時只有一年讀
但搬左對我黎講相對係近左.............

原帖由 ivysham 於 10-10-18 18:29 發表
呢排d風都傳得好犀利。。。
我分別聽到2位朋友講。

一個係話見到某雜誌講,軒下於2年後內會搬
一個係話往軒小報自行時,老師講軒下明年會搬

真係唔知邊個先真。。。

...

冇可能,校方話最快2014, 可能裝修冇甘快, St Jame 新校都末開始起,要 St Jame 搬走後才可裝修