用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘學校(小學部)2010-2011小一同學請進 ...
樓主: jacky123456
go

九龍塘學校(小學部)2010-2011小一同學請進 [複製鏈接]

OK...Let me make a list....

Group 1
1.  Tracytang  Boy

Group 2
1.  cnc              Boy
2   Sherin668    Girl

Group 3

Group 4

Group 5
1.  Fionyiu        Boy
2.  Yanamami   Girl
3.yan_mum  Girl [/quote]
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

醒目開學勳章

Welcome!!  我記得你之前在其他POST說幫女女叩門, 請問KTS你是否叩門入?  如是, 你在何時面試?  因我朋友都叩門KTS, 但到現在都沒有消息.

原帖由 sherin668 於 10-7-16 21:09 發表
My daughter also will join KTS big family
she is group 2

回覆 1# tracytang 的文章

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

sherin668,
  Thanks for your reply! My friend applied the school in early of June, I will ask her to send the application form again.
   Congratulation to you again!

原帖由 sherin668 於 10-7-17 23:36 發表
tracytang:本來無想過 叩考呢間,因為唔知有間咁好的走灟眼,見呢到好多人讚好,上校網睇完後我勁鍾意,咁我見叩咁多間都唔成功,便上校網睇睇有無機啦,點知還有後備位可叩,便快快try下,我係13/7 寄FROM ,15/7收到電話叫 ...

Hi all, 我想問下大家的小朋友之前讀邊D 幼稚園?? 其実我個女今年報K1,所以想問定入KTS的多数From邊間幼稚園...
● 知足常樂 ☆ 一家和樂 ●

簽名被屏蔽

請問面試會問D乜題目?我都很想入呀!

Hello各位
好高興小兒能加入KTS的大家庭,大家保持聯絡!
今早送小兒到學校上小一預備班,睇落去個個小朋友都好醒神!老師和校工都非常友善和禮貌!

我小朋友第二組,請多多指教!

原帖由 Cowboymami 於 10-7-19 10:26 發表
Hello各位
好高興小兒能加入KTS的大家庭,大家保持聯絡!
今早送小兒到學校上小一預備班,睇落去個個小朋友都好醒神!老師和校工都非常友善和禮貌!

我小朋友第二組,請多多指教! ...

你好,今天我都有送女女返預備班,我女女第一組

醒目開學勳章

Hi,
  My son also in Group 1.  My husband said Group 1 have 28 childs.

原帖由 may123 於 10-7-19 10:37 發表

hi may

Hello,你好嗎?
一陣我便要出門口去學校接仔仔啦!
唔知今日佢地做D咩呢?

第二組30人一班

原帖由 tracytang 於 10-7-19 10:46 發表
Hi,
  My son also in Group 1.  My husband said Group 1 have 28 childs.

各位好呀!我今日都有接送囝囝呀。我囝囝係第三班,多多指教。

hi may123 你好各位家長好^^我囡囡都係第一組架,我個囡囡話番得好開心同埋見到好幾個舊同學仔添呀佢勁鐘意間學校

簽名被屏蔽

原帖由 jacky123456 於 10-7-19 22:25 發表
hi may123 你好各位家長好^^我囡囡都係第一組架,我個囡囡話番得好開心同埋見到好幾個舊同學仔添呀佢勁鐘意間學校  

我女女就相反,佢話呢度冇人識,所以唔想返,之前抽到的津校,佢就有勁多朋友,所以佢好記掛住那一間,成日都話唔識九小

大家知唔知而家的分組係咪即係第日的班別呢

No.  New arrangement in Sept.

原帖由 may123 於 10-7-20 05:33 發表
大家知唔知而家的分組係咪即係第日的班別呢

My son also loves KTS so much.  He likes primary school life.  He told me that he was very happy in the school.

原帖由 jacky123456 於 10-7-19 22:25 發表
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

第五組有29人

原帖由 Cowboymami 於 10-7-19 10:57 發表
第二組30人一班
‹ 上一主題|下一主題