用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘學校(小學部)2010-2011小一同學請進 ...
樓主: jacky123456
go

九龍塘學校(小學部)2010-2011小一同學請進 [複製鏈接]

各位早晨

昨天回到家後,仔仔滔滔不絕地,說出預備班所發生既事,足足說了半個鐘 ,他還說KTS既老師好有笑容,把聲好nice好好聽,佢仲話鍾意kts既老師多過幼稚園d老師 !

三年的幼稚園老師,竟比不上教了一天的老師,究竟係咪呀仔貪新忘舊呢?哈哈~~點都好啦,呀仔喜歡新老師和學校,我既選擇是沒有錯的!

唔洗擔心架,相信你囡囡會好快識到新朋友仔~

原帖由 may123 於 10-7-20 05:31 發表

我女女就相反,佢話呢度冇人識,所以唔想返,之前抽到的津校,佢就有勁多朋友,所以佢好記掛住那一間,成日都話唔識九小

cowboymami,

可能lee d係男仔既特質....

原帖由 Cowboymami 於 10-7-20 10:21 發表
各位早晨

昨天回到家後,仔仔滔滔不絕地,說出預備班所發生既事,足足說了半個鐘 ,他還說KTS既老師好有笑容,把聲好nice好好聽,佢仲話鍾意kts既老師多過幼稚園d老師 !

三年的幼稚園老師,竟比不上教了 ...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

hi Fionyiu

請問你仔仔個組男仔多定女仔多?
我個組好似男仔多d!

原帖由 Fionyiu 於 10-7-20 10:04 發表
第五組有29人

嘻嘻!講得無錯~~~

原帖由 Fionyiu 於 10-7-20 10:27 發表
cowboymami,

可能lee d係男仔既特質....

男仔好多, 女仔好少.
女仔唔多過6個.

原帖由 Cowboymami 於 10-7-20 10:28 發表
hi Fionyiu

請問你仔仔個組男仔多定女仔多?
我個組好似男仔多d!
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

我無數過,我仔個組女生大概十二、三人到啦,哈哈,女生好吃香!

原帖由 Fionyiu 於 10-7-20 10:33 發表
男仔好多, 女仔好少.
女仔唔多過6個.

讀書氣氛都好好...今早d小朋友自己拎d書出來睇.
希望佢地一路都keep到啦....so good.

原帖由 Cowboymami 於 10-7-20 10:41 發表
我無數過,我仔個組女生大概十二、三人到啦,哈哈,女生好吃香!

原帖由 Cowboymami 於 10-7-20 10:41 發表

係呀係呀,呀女話佢個班好小女生呀,佢都係同男同學仔一齊坐,真係幾吃香的

今日我囡囡話老師俾左兩張小證書佢,佢話有d叻ge小朋友有三張添呀而又d得一張,咁我叫佢要繼續努力la,仲有呀Fionyiu 我囡囡話你囝囝係k3時響佢隔籬班 wo唔知係咪呢?
原帖由 Fionyiu 於 10-7-20 11:27 發表
讀書氣氛都好好...今早d小朋友自己拎d書出來睇.
希望佢地一路都keep到啦....so good.

醒目開學勳章

我仔今日都有2張, 佢仲懶醒話叻嘅小朋友先有2張.

原帖由 jacky123456 於 10-7-20 22:12 發表
今日我囡囡話老師俾左兩張小證書佢,佢話有d叻ge小朋友有三張添呀而又d得一張,咁我叫佢要繼續努力la,仲有呀Fionyiu 我囡囡話你囝囝係k3時響佢隔籬班 wo唔知係咪呢? ...

你囡囡係group幾架? 什麼小證書? 唔知我地group 5有無呢? 你囡囡見到我囝囝咩?  你囡囡叫咩名呀? 點解隔離班都識既?

原帖由 jacky123456 於 10-7-20 22:12 發表
今日我囡囡話老師俾左兩張小證書佢,佢話有d叻ge小朋友有三張添呀而又d得一張,咁我叫佢要繼續努力la,仲有呀Fionyiu 我囡囡話你囝囝係k3時響佢隔籬班 wo唔知係咪呢? ...

係講緊幼稚園ge時候,你囝囝係咪讀y記呀?有個同學仔叫珊珊呢^^
原帖由 Fionyiu 於 10-7-20 23:27 發表
你囡囡係group幾架? 什麼小證書? 唔知我地group 5有無呢? 你囡囡見到我囝囝咩?  你囡囡叫咩名呀? 點解隔離班都識既?

我囡囡係group 1
原帖由 Fionyiu 於 10-7-20 23:27 發表

原帖由 jacky123456 於 10-7-20 23:54 發表
我囡囡係group 1

呀囡收到三張小證書,佢好珍而重之咁收埋左,佢話儲夠十個就可以換禮物

我囡囡都係group 5 ,佢話好少女生

我知你講緊幼稚園, 你小朋友是否坐nanny bus回校架? 我成日都聽佢提一個女仔個名. 但我就唔係太肯定是否這位?
你囡囡是否叫歐x珊?  

原帖由 jacky123456 於 10-7-20 23:52 發表
係講緊幼稚園ge時候,你囝囝係咪讀y記呀?有個同學仔叫珊珊呢^^

我今早都有數過, 大約有9個女仔. 你囡囡坐第幾行架?  你明早會否送返學, 睇下會否見到??

原帖由 yan_mum 於 10-7-21 09:25 發表

我囡囡都係group 5 ,佢話好少女生

KTS

我個仔都是第一組, 多多指教. 他有二張證書(Homework & 自理), 唔知第三張是什麼呢?

It seems that we don't have cert. in group 5.  My daughter said she has stickers instead.
‹ 上一主題|下一主題