用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人收到華德電話呀?
go

有冇人收到華德電話呀?

琴日in,今日無电話,係咪無機會?擔心.....

我見你都好多間在手,其實它們也很好,點解仲咁擔心呢?
我個仔係見完,第二日上午打來話收的。

原帖由 JasperMelody 於 10-6-24 17:23 發表
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

請問係上/下午校呀???我個囡未有得IN呀???!!!

係上午校,14/6in,15/6收。
我地跨區的,只有自行和甲一機會,好彩叩門入咗。

原帖由 nataliegill 於 10-6-25 11:52 發表
請問係上/下午校呀???我個囡未有得IN呀???!!!

原帖由 foster_ma 於 10-6-25 12:02 發表
係上午校,14/6in,15/6收。
我地跨區的,只有自行和甲一機會,好彩叩門入咗。

恭喜你呀!!!
我住黃大仙,甲二選上午,自行同甲一選下午,有校長推薦信,校內外有獎狀,但兩間都未有得IN,真係唔明???
請問係唔係要考D英文咁呀?!考句子?!

看到很多post都說孩子讀書成績好又有拿獎都叩門失敗, 可否告之你小朋友是讀那間幼稚園和拿了甚麼獎?

原帖由 JasperMelody 於 10-6-24 17:23 發表

我係23/6in的,但我見通常第二日有通知,我諗應該唔得,因我係跨區考,自行同埋統一都無填華德的,我其實有幾間係手,但華德係第1間跨區叩門,亦係唯一一間,自己最心儀的,我小朋友in要考英文,我同埋佢一齊入去,但無問我嘢!!

多謝!
家長和小朋友一齊入去,主要考小朋友,考英文對答,唔難。
可能我個仔答了最喜歡英文和看書,跟住仲拎埋本英文故事書出來讀比主任聽,又講了故事內容。只有些少獎狀。
祝你好快收到電話!

原帖由 nataliegill 於 10-6-25 12:19 發表

恭喜你呀!!!
我住黃大仙,甲二選上午,自行同甲一選下午,有校長推薦信,校內外有獎狀,但兩間都未有得IN,真係唔明???
請問係唔係要考D英文咁呀?!考句子?! ...

原帖由 foster_ma 於 10-6-26 00:34 發表
多謝!
家長和小朋友一齊入去,主要考小朋友,考英文對答,唔難。
可能我個仔答了最喜歡英文和看書,跟住仲拎埋本英文故事書出來讀比主任聽,又講了故事內容。只有些少獎狀。
祝你好快收到電話!

...

多謝你先呀!今朝打左華德下午,佢話收滿晒喇......,我再話我個囡自行同甲一都揀你地學校同埋有幼稚園校長推薦信,點解冇機會見?!係唔係有D文件漏左呀?!佢話同我MARK低先,如果有人唔要學位再通知我!!!
我諗機會極微......真係好失望...........

我上星期已收到電話,但有個朋友幫我問一個做老師的朋友,話華德一般,如果我小朋友可以谷得就唔好選華德,同埋我又有個細,近D會好D,最終我就放棄了!!

我個囡都仲有個細佬呀!其實揀佢都係聽上年高班D MAMI講好多都揀左入呢間,我又見佢0地D學生幾乖,加上中學校網好,咁未揀佢!!!
咁你放棄左學位喇,你最後要左邊間呀?!

回覆 1# nataliegill 的文章

已經放棄了,揀了藍田德田李兆強!!

黃埔宣道小學打左電話黎叫我聽日去註冊呀!!!

恭喜哂!!!!!!!!!!!!!!!!1