用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急問 ~ 幫幫手
go

急問 ~ 幫幫手 [複製鏈接]

我想問吓有冇小朋友讀緊馬鞍山Boxhill, Greenfield 同Wellborn呀. 我個仔in咗呢3間收咗, 但依家煩緊讀邊間, 有冇媽媽可以俾意見呀??  因為我tomorrow要回覆喇!!
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果地點無所謂嘅..
我會考慮:
第時會唔會想讀國際學校 (if yes --> boxhill ; it no, boxhill都ok)
其實基本上, wellborn同greenfield兩間都有人話唔好 (boxhill就好少聽見).. 你得一日時間, 睇吓有無心機search吓d舊post睇睇啦~
個人覺得, 講campus, 一定係wellborn好架喇..

多謝你意見. 係呀, wellborn真係好正, 好大.  不過, 我覺得in我個老師好有問題, 所以唸緊.  boxhill我本人都幾like, 但個校舍好細.  Greenfield比較舊, 好似冇哂乾淨, 同埋我in時啱啱上緊堂, 我老公話有一班小朋友坐哂响地下, 唔知做乜, 又冇人理, 好怪喎.  

原帖由 小曳人 於 10-6-24 15:03 發表
如果地點無所謂嘅..
我會考慮:
第時會唔會想讀國際學校 (if yes --> boxhill ; it no, boxhill都ok)
其實基本上, wellborn同greenfield兩間都有人話唔好 (boxhill就好少聽見).. 你得一日時間, 睇吓有無心機search吓 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 eunices_07 於 10-6-24 15:12 發表
多謝你意見. 係呀, wellborn真係好正, 好大.  不過, 我覺得in我個老師好有問題, 所以唸緊.  boxhill我本人都幾like, 但個校舍好細.  Greenfield比較舊, 好似冇哂乾淨, 同埋我in時啱啱上緊堂, 我老公話有一班小朋友坐 ...

其實.. 3間裡面, boxhill較難入, 另外兩間應該無咁full (greenfield就一定唔滿添! wellborn就唔清楚喇~)

hum....基本上 boxhill都冇乜點教我個仔, 問我嘢多.  最衰佢校舍細, 唔係我應該唔雖要唸.  

原帖由 小曳人 於 10-6-24 15:56 發表

其實.. 3間裡面, boxhill較難入, 另外兩間應該無咁full (greenfield就一定唔滿添! wellborn就唔清楚喇~)
‹ 上一主題|下一主題