用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 易讀寶
go

易讀寶 [複製鏈接]

好開心呀,  終於搵到人在大陸幫手買易讀寶,  唔使自己上大陸咁辛苦.  尼套真係幾好喎,  我個仔攞住支點讀筆幾日,  就識咗幾板國語生字.   仲想買多幾套唔同的書tim.  唔好話小朋友,  我都覺得好好玩又可以學到純正的國語.
大家醒目媽咪可以入來分享吓你們的心得.

bibikids119  請問在大陸買係幾多$呀?喺邊度有得賣?thx!  發表於 12-2-28 10:31
   16    0    0    0

上淘寶網都買到, 真係平靚正

原帖由 bubble-blue 於 10-6-24 10:34 發表
好開心呀,  終於搵到人在大陸幫手買易讀寶,  唔使自己上大陸咁辛苦.  尼套真係幾好喎,  我個仔攞住支點讀筆幾日,  就識咗幾板國語生字.   仲想買多幾套唔同的書tim.  唔好話小朋友,  我都覺得好好玩又可以學到純正的 ...

Hi! snow228

我初時都諗住係淘寶網買,  但后來發覺又要安排匯款又要比速遞費,  好似好煩咁.  所以無係淘寶買.  后來我老公工廠有個同事好好, 佢話叫我上網睇啱咗幫我買,  有貨落香港時一齊搭車落.  hee hee!!  .真係好方便.  我啲朋友媽咪都叫我幫手.  佢地都話尼套又平又好易學到國語, 而且佢地不斷出新書.  真係好.

我都係在淘寶買的, 有書, 有海報, 有字典, 唔單止阿仔用, 我都用來學普通話啊!
lee.joyce 發表於 12-1-29 16:34
原來都好多人買喎!

不過建議你唔好上淘寶買, 有假貨, 無保養, 小心小心, 易讀寶香港都有得賣啦. 三聯, 商 ...

bibikids119  請問有冇Taobao link呀?Thx!  發表於 12-2-28 10:26

有沒有媽咪用過易讀寶英文版呢?請分享吓....發音準確嗎?

英文發音ok架,大陸版d書好正,好多款又平,
有套新出叫棒棒糖英語,係韓國嘢,畫風好靚
香港太少書,價錢貴好多,
如果1枝筆只可以讀嗰6本英文書,
不如買東西圖書嗰枝仲好d。

yyc1976  你親自上深圳買嗎?哪裡買?大約價錢幾多?  發表於 12-2-3 00:03

回復 lee.joyce 的帖子

幾時和在哪裡有展銷呢?你是否在香港上網買?HK$950?

回復 caramelpudding 的帖子

你親自上深圳買嗎?哪裡買?大約價錢幾多?

回復 yyc1976 的帖子

淘寶有得賣,價錢視乎要咩型號同跟咩書,
同款(跟唔同書)大約500左右人仔
不過要問店主, 聽聞唔俾上網賣
或者
可以响台灣代購(繁體書)
台灣有團購,個價錢好抵 (18本書)

至於書, 其實你可以上易讀寶官網睇有咩款,
www.e-readbook.com
仲可以試聽試玩
大部份amazon.cn有得賣亦比淘寶平
(加上國內免運同成日有promotion做,集運好抵)..

回復 lee.joyce 的帖子

Thank you for your information

回覆:caramelpudding 的帖子

台灣代購?團購?有冇link?

回復 CupcakeMay 的帖子

請問係淘寶邊間shop買? 可否provide條link? thanks.

請問有沒有人提供Taobao link,或是上深圳買邊一個書城呢?
Many thx!

回復 yyc1976 的帖子

我見深圳書城賣600幾人仔,包20本書,淨配書$12/本
如果淨買筆大概500人仔,

我想買,但唔知英文發音準確嗎?

回復 bibikids119 的帖子

我係落馬洲過關,落去搭地鐵,少年宮站就有個書城,賣類似產品好多牌子,上次帶唔夠人仔就無買,又驚英文發音唔準

回復 ctyying 的帖子

我在商務都試玩過呢支筆,覺得都幾Ok!英文同普通話都Ok 呀!

我在淘寶見到賣500人仔,有幾十本書(好似有40本以上),
不過如果上去買,都係差少少,就會prefer有得睇現貨先買!

ctyying  上去買穩陣d,驚淘寶假A貨多  發表於 12-3-16 21:44

易讀寶
http://www.e-readbook.com/main_xswd.asp
Taobao
http://item.taobao.com/mealDetai ... _num_id=13495917811
原本都想上深圳去買,但老公手快快(朋友幫手買)在淘寶買了一set,昨天剛到..試過都ok了..

bibikids119  在taobao買,好似冇香港基本set果6本英文書$950?!  發表於 12-3-19 16:26
‹ 上一主題|下一主題